Bolig i Spanien

Ansøg om bolig i Spanien

Denne service er til EU Passport Holders, der allerede har en NIE Kun nummer. Brug venligst ikke denne tjeneste, før du har din NIE Certifikat.

Har brug for en NIE Nummer? Klik her for at læse mere.

Når du har din NIE Nummer du kan søge om opholdstilladelse

Nu har du din NIE Nummer den næste ting du har brug for er din opholdstilladelse / certifikat for EU. (vær opmærksom på, at dette råd er pre-Brexit)

My NIE tilbyder nu et fuldt opholdstjeneste. Hvis du brugte vores service for at få din NIE Nummer du kan nu søge om dit ophold til den nedsatte pris på kun £ 29.99 pr. Person. (Normal pris £ 69.99)

Dette inkluderer din politistation booking, relevant papirarbejde til din ansøgning og en telefonhøring om det præcise bevis, du skal bruge til at ansøge om opholdstilladelse / EU-certifikat. Vi vil også give råd om sygesikring og andre krav, du måske eller måske ikke behøver at søge om din bolig.

(Bemærk venligst MÅ IKKE sælge sygesikring eller andre finansielle produkter)

Vores ekspert Residency rådgiver vil guide dig gennem processen, så du har alt klar i tide.

BOOK DIN RESIDENCE / CERTIFIKAT FOR EU'S UDDANNELSE MED USA I DAG!

Udfyld venligst nedenstående formular, så alle felter er udfyldt. Når du har indsendt dine oplysninger, brug venligst linket nedenfor, og vores Residency-ekspert vil være i kontakt inden for 24hrs:

Når du har indsendt din ansøgning, skal du klikke her for at betale via PayPal. En medarbejder vil være i kontakt inden for 24hrs.

Oplysninger om bolig i Spanien Når du har din NIE nummer

Den tekniske information .... Vores boligrådgiver vil forklare alt dette er enklere format.

På 28 marts 2007 krævede et spansk kongeligt dekret (240 / 07), at alle EU-borgere, der planlægger at blive i Spanien i mere end 3 måneder, skal tilmelde sig personligt hos Oficina de Extranjeros i deres bopælsland eller på udpeget politi stationer.

Når du har din NIE Nummer du kan ansøge om ophold i Spanien

Når du tilmelder dig, vil du blive udstedt med et kreditkortstørrelse opholdstilladelse med angivelse af dit navn, adresse, nationalitet, NIE nummer (Número de Identificación Extranjero) og din registreringsdato som hjemmehørende.


Når du er blevet registreret som hjemmehørende i fem år, kan du ansøge om et permanent opholdstilladelse i Spanien. Du vil blive udstedt med et lignende kreditkortstørrelse opholdstilladelse, men det vil endvidere angive, at du er fast bosiddende (residente permanente).


Bemærk: Nogle mennesker har stadig et opholdstilladelse for A4-størrelse i stedet for kreditkortets størrelse. I disse tilfælde er der ikke krav om at ansøge om en kreditkortstørrelse, medmindre dine forhold (f.eks. Din adresse) ændres, eller medmindre du vil.


Du kan lave en aftale for at ansøge om ophold, eller at flytte til permanent ophold her. Flere detaljer findes på hjemmesiden for det spanske indenrigsministerium (oplysninger er på spansk) .ophold i Spanien

Ændringer i opholdsreglerne På 10 juli 2012 indførte den spanske regering detaljer om de nye opholdskrav til alle EU-borgere, herunder britiske statsborgere. Ifølge de nye regler kan EU-borgere, der ansøger om ophold i Spanien, være forpligtet til at fremlægge bevis for tilstrækkelige økonomiske midler til at støtte sig selv (og afhængige). Ansøgere kan også anmodes om bevis for privat eller offentlig sundhedsforsikring. Flere detaljer om ansøgningsprocessen og dokumentationen, du har brug for, er tilgængelige på det spanske ministerium for arbejde og social sikring.

Bekendtgørelsen indeholder de nye krav til opholdskrav, og nogle af de dokumentationskandidater kan blive bedt om at fremlægge. Vi har oprettet en uofficiel oversættelse af ministerbekendtgørelsen nedenfor.

Beboelseskrav - kun til orientering
Dette er en uofficiel oversættelse fra den britiske ambassade * af de vigtige dele af den spanske orden 1490 af 9 July 2012, hvor reglerne om indrejse, fri bevægelighed og ophold i Spanien af ​​statsborgere fra andre EU-medlemsstater (EU) og europæiske Økonomiske Område stater.

Artikel 1: Ret til ophold i en periode på mere end tre måneder
Medborgere af:
en medlemsstat i Den Europæiske Union
andre stater, der er parter i aftalen om Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde
Schweiz har ret til at opholde sig i Spanien i mere end tre måneder, hvis de opfylder betingelserne i artikel 7 i kongeligt dekret 240 / 2007, 16 February 2007, om indrejse, fri bevægelighed og ophold i Spanien af ​​statsborgere fra EU-medlemsstater og andre stater, der er parter i aftalen om Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde.

Artikel 2: Tilstedeværelse og registrering i det centrale register over udenlandske statsborgere
Ansøgninger om registrering som beboere af de i artikel 1 nævnte statsborgere skal overholde bestemmelserne i afsnit 5 og 6 i artikel 7 i kongeligt dekret 240 / 2007, af 16 February 2007.

Ansøgninger vil blive indleveret personligt i Udlændingestyrelsen i provinsen, hvor de agter at opholde sig eller i den relevante politistation.
Hvis ansøgningen om registrering ikke opfylder de nødvendige krav til behandling, vil den interesserede person blive forpligtet til at rette op på eventuelle fejl eller vedlægge de obligatoriske dokumenter inden for en periode på ti dage, og han vil blive informeret om, at hvis han ikke gør det Det antages, at han har afskediget sin ansøgning ved begrundet afgørelse, som ikke udtømmer den administrative procedure, og som kan appelleres.

Certifikatet udstedes straks, når overholdelse af de tilsvarende krav er blevet bekræftet. Dette certifikat skal indeholde navn, nationalitet og adresse på den registrerede person, hans udlændinges identifikationsnummer og datoen for registrering.

Artikel 3: Støttende dokumentation

Alle ansøgninger om registrering skal være ledsagendenied af ansøgerens pas eller nationalt identitetsdokument, som er gyldigt og gældende. Hvis disse dokumenter er udløbet, skal der fremlægges en kopi af disse og ansøgningen om fornyelse. Derudover kræves følgende dokumentation afhængigt af ansøgerens omstændigheder:
a) Arbejdstagere skal fremlægge en erklæring om, at de er ansat af arbejdsgiveren eller et ansættelsescertifikat. Disse dokumenter skal mindst indeholde oplysninger om firmaets navn og adresse, skatteidentifikation og arbejdsgiverens socialsikringsnummer. Præsentation af en ansættelseskontrakt, der er registreret hos den tilsvarende offentlige arbejdsformidling eller et registreringsbevis eller en situation, der ligner registrering med det tilsvarende socialsikringssystem, accepteres, selvom det ikke er nødvendigt at udarbejde disse dokumenter, hvis den interesserede part er indforstået med at få hans detaljer kontrolleret mod General Social Security Finance Office-filer "Ficheros de la Tesorería General de la Seguridad Social"

b) Selvstændige skal fremlægge bevis for, at de er selvstændige. Registrering på listen over økonomiske aktiviteter "Censo de Actividades Económicos" eller bevis for deres oprettelse ved registrering i Mercantile Registry "Registro Mercantil" eller et registreringsbevis eller en situation, der ligner registrering med det tilsvarende socialsikringssystem, accepteres, selv om det vil ikke være nødvendigt at fremstille disse dokumenter, hvis den interesserede person er indforstået med at få sine oplysninger kontrolleret mod den almindelige socialsikringsfinansieringskontor eller skattekontorets filer "Ficheros de la Tesorería General de la Seguridad Sociale de la Agencia Tributaria"

c) Mennesker, der ikke arbejder i Spanien, skal fremlægge dokumentation, der viser, at de overholder følgende to betingelser:

jeg. Offentlig eller privat sygesikring, der er indgået i Spanien eller i et andet land, forudsat at det sikrer dækning i Spanien i deres bopælsperiode svarende til dækningen fra det nationale sundhedsvæsen. Pensionister vil blive anset for at opfylde denne betingelse, hvis de ved hjælp af det tilsvarende certifikat kan godtgøre, at de har ret til sundhedsydelser, der betales af den stat, hvorfra de modtager deres pension

ii. har tilstrækkelige ressourcer til sig selv og deres familiemedlemmer til ikke at blive en byrde for Spaniens sociale bistandssystem i deres opholdsperiode. Bevis for besiddelse af tilstrækkelige ressourcer, uanset om det er almindelig indkomst, herunder arbejdsindkomst eller anden indkomst eller ejerskab af aktiver, vil blive givet ved ethvert lovligt antaget bevismateriale, såsom ejendomshandlinger, certificeret kontrol, dokumentation for at bevise denne indkomst fra Kapital er modtaget eller kreditkort. I sidstnævnte tilfælde skal der fremlægges et opdateret bankcertifikat, der viser det disponible beløb som kredit på ovennævnte kort. Vurdering af tilstrækkelige ressourcer skal udføres individuelt under hensyntagen til ansøgerens personlige og familiemæssige forhold. Besiddelsen af ​​ressourcer, der er mere end det beløb, der hvert år fastsættes ved statens almindelige budgetlov "Ley de Presupuestos Generales de Estado", der berettiger retten til at modtage ikke-bidragspligtige ydelser under hensyntagen til de interesserede persons personlige og familiemæssige forhold, vil blive betragtet som tilstrækkeligt bevis for at opfylde dette krav

d) Studerende, herunder dem, der tager erhvervsuddannelseskurser, skal fremlægge dokumenter, der dokumenterer opfyldelse af følgende betingelser:

jeg. Indskrivning på et offentligt eller privat etablissement, akkrediteret eller finansieret af den kompetente uddannelsesadministration

ii. Offentlig eller privat sygesikring, der er indgået i Spanien eller i et andet land, forudsat at det sikrer fuldstændig dækning i Spanien. Denne betingelse anses imidlertid for opfyldt, hvis den studerende har et europæisk sygesikringskort, der er gyldigt i en periode, der dækker hele opholdsperioden, og som giver ham mulighed for udelukkende at modtage lægehjælp, som er nødvendig fra en læge synspunkt under hensyntagen til arten af ​​støtten og den forventede varighed.

iii. Erklæring om, at han har tilstrækkelige ressourcer til sig selv og hans familiemedlemmer, således at de ikke bliver en byrde for Spaniens sociale bistandssystem i deres bopælsperiode. Deltagelse i EU-programmer, der fremmer uddannelsesudveksling for studerende og lærere, betragtes som tilstrækkeligt bevis for, at disse krav overholdes.
Artikel 4: Anvendelse af retten til at opholde sig i en længere periode end tre måneder til familiemedlemmer.

Denne bekendtgørelse gælder også for familiemedlemmer som fastsat i artikel 2 i kongeligt dekret 240 / 2007 af 16 February 2007, der er statsborgere i en EU-medlemsstat eller en anden stat, der er part i aftalen om Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og Schweiz , som mødes eller ledsager en statsborger i en af ​​Den Europæiske Unions medlemsstater eller en anden stat, der er part i aftalen om Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og Schweiz.

For studerende, der er statsborgere i en EU-medlemsstat eller en anden stat, der er part i aftalen om Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde eller Schweiz, gælder opholdsretten i mere end tre måneder kun uanset nationalitet til deres ægtefælle eller de facto-partner, der er registreret i et offentligt register i henhold til betingelserne i artikel 2 i kongeligt dekret 240 / 2007, 16 February 2007 og afhængige børn, forudsat at de opfylder betingelserne i afsnit d) 2 i artikel 3 i denne ordre.
I andre tilfælde vil opholdsretten også blive udvidet til ægtefælle eller de facto-partner, der er registreret i et offentligt register, til deres direkte efterkommere og til deres ægtefælle eller registrerede partner, der er mindre end 21 år eller er handicappet eller hvem er ældre end denne alder og afhængig af dem og også til den direkte ophavsmand og til ægtefællen eller den registrerede partner, der er afhængige af dem, når de ikke er statsborgere i en EU-medlemsstat og ledsager en statsborger i en Medlemsstat i Den Europæiske Union eller en anden stat, der er part i aftalen om Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og Schweiz eller møder ham i den spanske stat, forudsat at betingelserne i litra a), b) eller c) i afsnit 2 af Artikel 3 af denne ordre er opfyldt.

Familiemedlemmer, der er statsborgere i en EU-medlemsstat eller en anden stat, der er part i aftalen om Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og Schweiz, jf. Afsnit 1, 2 og 3 i denne artikel, skal ansøge om registrering i det centrale Udlændingesregister i overensstemmelse med bestemmelserne i denne bekendtgørelse. Familiemedlemmer, der ikke er statsborgere i en EU-medlemsstat eller en anden stat, der er part i overenskomsten om den europæiske økonomiske stat og af Schweiz, jf. Artikel 2 og 3 i denne artikel, skal ansøge om opholdstilladelse udstedt til et familiemedlem til en unionsborger i overensstemmelse med bestemmelserne i artikel 8 i kongeligt dekret 240 / 2007 af 16 February 2007.

Enkelt foreløbig bestemmelse.
Denne ordre gælder for ansøgninger, der præsenteres efter 24 April 2012.
Første afsluttende bestemmelse: Kompetence Titel
Denne bekendtgørelse er vedtaget i henhold til bestemmelserne i artikel 149.1.2 i den spanske forfatning, som giver staten enekompetence i sager om nationalitet, indvandring, udlænding, udenrigsanliggender og asylret.
Andet endelige bestemmelse: Ikrafttræden
Denne bekendtgørelse træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i "Officielt Bulletin". (10 juli 2012)

* Denne oversættelse er leveret af den britiske ambassade med det formål at hjælpe engelsktalende EU-borgere med at forstå de nye opholdskrav. Den britiske ambassade kan ikke påtage sig noget ansvar for eventuelle fejl eller forskelle mellem denne og enhver fremtidig officiel oversættelse, heller ikke for nogen ulempenience eller udgift forårsaget af en fejl eller forskel.
Ikke-EU-familiemedlemmer. Der er også mulighed for ikke-EU-familiemedlemmer, der har indtastet gyldige pas og visa (hvis det er nødvendigt) at opholde sig hos EU-borgere, hvis de også registrerer sig hos Oficina de Extranjeros eller udpegede politistationer inden for 3 måneders indrejse . De vil blive udstedt med Tarjetas de Residencia de Familiar de Cuidadano de la Union (opholdskort til familiemedlemmer til EU-borgere). Yderligere dokumenter vil blive påkrævet.
Registrering på padrón
Padrón er en liste over alle de mennesker, der bor i en bestemt by. Empadronarse er handlingen om at registrere dig selv på denne liste med dit lokale rådhus.

Hvem skal registrere?

Det er obligatorisk i spansk lov at registrere på padrón i rådhuset, hvor du normalt bor, men mange britiske ex-pats har stadig ikke gjort det. Måske kan nogle se padrón som et middel til årvågenhed af staten, i 'big brother' mode. Men i virkeligheden er det simpelthen en måde for rådhuset at vide, hvor mange mennesker bor i deres område uden at undersøge om en persons officielle opholdsstatus eller finansielle anliggender.

Hvordan du registrerer dig

Du behøver ikke at eje dit hus til at registrere, bare have en adresse, hvor du normalt bor, uanset om du er ejer, du lejer eller bor sammen med familie eller venner. Registreringen er heller ikke en udtræksregistreringsproces. Du skal blot gå til padron kontor i dit rådhus og udfylde formularen de giver. Overhold den officielle identifikation, som et pas, og også din NIE eller opholdstilladelse / kort, en nylige forsyningsregning i dit navn og akten til dit hus eller en kopi af din lejekontrakt. Selv om du muligvis skal vende tilbage for at indsamle dit certifikat, er den faktiske registrering fuldført alle samme dag. Nogle byhuse i De Baleariske Øer gør en lille afgift for udstedelse af en 'Certifikat de empadronamiento' (f.eks. 1.20 euro i Palma de Mallorca).
Fordele ved padrón registrering
Når du har afsluttet den enkle proces, kan du begynde at nyde alle de fordele, der ligger på padrón tilbudene, såsom:
Bedre offentlige tjenester.

Staten tildeler penge til de forskellige kommuner i henhold til hvor mange mennesker der er på padrón. Derfor er dit rådhus, hvis du ikke er registreret, ved at miste penge til levering af sundhedscentre, politibetjente, brandmænd og skoler.

Adgang til ydelser og social pleje
Du skal være på padrón for en vis periode for at få adgang til nogle indkomstrelaterede fordele og andre aspekter af social omsorg, der er tilgængelige via sociale ydelser i dit rådhus.

En nedsættelse af skatter
Afhængigt af rådhuset kan registrering på padrón betyde reduktioner i visse samfundsafgifter og arveafgift. Desuden kan de på padrón også ofte nyde diskonterede kurser, fritidsaktiviteter og kulturelle aktiviteter, der drives af rådhuset.

Rabatteret rejse

En nuværende 'Cerificado de Empadronamiento' kan give indbyggere i spanske øer mulighed for at modtage rabatter på op til 50% på flybillet og færge mellem øerne og fastlandet.

Stemmerettigheder

For at kunne stemme i lokalvalg, skal du også underskrive det lokale valgregister. Du kan gøre dette på samme kontor, hvor du registrerer dig på padrón ved at udfylde en simpel formular. Nogle, men ikke alle, byhuse vil spørge dig om du vil registrere dig for at stemme, når du registrerer dig på padrón.

Når du har registreret dig for at stemme en gang, er registreringen permanent, og du behøver ikke at forny den. Men hvis du er faldet fra padrón på grund af en padron status check, skal du også omregistrere for at stemme.

Hvis du ikke er sikker på, om du er registreret til at stemme i lokalvalg, kan du spørge på padrón-kontoret i dit lokale rådhus.
Et lettere liv
Du finder ud af, at du har brug for dit padrón-certifikat til at udføre forskellige administrative opgaver, f.eks. Registrering for sundhedsydelser, registrere din bil med spanske nummerplader eller tilmelde dine børn i skolen. Flere oplysninger findes på Residentes Europeos hjemmeside.

Padrón status kontrol
Artikel 7 fra BOE fra 24th de March 2015 fastslår, at EU-statsborgere nu skal bekræfte deres padrón-status hvert andet eller fem år for at forblive registreret.

Britiske statsborgere, der har opholdstilladelse, vil blive kontaktet af deres rådhus hvert femte år fra den dato, de registrerer for at bekræfte, at de stadig bor i byen og ønsker at forblive på padrón.

Britiske statsborgere, der ikke har opholdstilladelse, vil blive kontaktet af deres rådhus hvert andet år fra den dato de registrerer for at bekræfte, at de stadig bor i byen og ønsker at forblive på padrón.

Har allerede a nie nummer men har brug for opholdstilladelse

Hvis rådhuset ikke kan bekræfte, at du stadig bor i deres by, bliver du fjernet fra padrón-registret. Du behøver ikke proaktivt kontakte dit rådhus for at bekræfte din registrering; dit rådhus kontakter dig.
Men hvis du er bekymret for din padrón-status, kan du til enhver tid besøge Padrón-kontoret i dit lokale rådhus for at kontrollere, at du stadig er registreret og bede om at bekræfte din padrón-status.

For visse tjenester (f.eks. Sociale ydelser) kan du blive påkrævet at vise et seneste padrón certifikat, der er mindre end 3 måneder gammel. Du kan få dette på dit lokale rådhus padrón kontor.

Hvis du allerede har din spansk NIE Antal og brug for din spanske boligkreds komme i kontakt i dag! Læs mere om NIE Tal i Spanien