Asuinpaikka Espanjassa

Pyydä oleskelulupaa Espanjassa

Tämä palvelu koskee EU: n passinhaltijoita, joilla on jo NIE Vain luku. Älä käytä tätä palvelua, ennen kuin olet NIE Todistus.

Tarvitsetko NIE Määrä? Klikkaa tästä lue lisää.

Kun sinulla on oma NIE Voit hakea oleskelulupaa

Nyt sinulla on oma NIE Seuraavaksi tarvitset EU: n asuinpaikka / sertifikaatin. (huomaa, että tämä neuvonta on pre-Brexit)

My NIE tarjoaa nyt täydellisen asuinpaikkapalvelun. Jos käytit palvelua saadaksesi oman NIE Voit nyt hakea oleskelulupasi alennetulla hinnalla vain £ 29.99 per henkilö. (Normaali hinta £ 69.99)

Tähän sisältyy poliisiaseman varaus, asiaankuuluvat paperityöt hakemuksestasi ja puhelinneuvonta tarkista todisteista, joita tarvitset EU: n oleskelulupahakemuksen hakemiseen. Annamme myös neuvoja sairausvakuutuksesta ja muista vaatimuksista, joita saatat joutua pyytämään tai ei tarvitse hakea asuinalueelle.

(Huomaa ÄLÄ myy sairausvakuutus tai muut rahoitustuotteet)

Asiantuntijamme Residency-neuvojamme ohjaavat sinua läpi prosessin, jotta sinulla on kaikki valmiina ajoissa.

VARAA EU: N TURVALLISUUTTA / TODISTUS USA: N TÄNÄÄN!

Täydennä alla oleva lomake, että kaikki kentät ovat valmiit. Kun olet lähettänyt tietosi, käytä alla olevaa maksuliikettä ja meidän Residency-asiantuntijan on oltava yhteydessä 24: ssä:

Kun olet lähettänyt hakemuksesi, napsauta tätä PayPalin kautta. Työntekijä on yhteydessä 24hrsiin.

Tietoa Residencyista Espanjassa Kun olet saanut oman NIE numero

Tekniset tiedot .... Residency-neuvojamme kertoo, että kaikki tämä on yksinkertaisempaa muotoa.

28-maaliskuussa 2007: n espanjalaisessa kuninkaallisessa asetuksessa (240 / 07) edellytettiin, että kaikki EU: n kansalaiset, jotka aikovat jäädä Espanjassa yli 3 kuukauteen, on ilmoittauduttava henkilökohtaisesti Oficina de Extranjerosissa asuinmaansa tai nimetyn poliisin asemilla.

Kun sinulla on oma NIE Voit hakea oleskelulupaa Espanjassa

Kun rekisteröidyt, sinulle myönnetään luottokorttikoko Residence Certificate jossa mainitaan nimesi, osoitteesi, kansalaisuutesi, NIE numero (Número de Identificación Extranjero) ja päivämäärä, jolloin rekisteröinti asuu.


Kun olet rekisteröitynyt asumaan viideksi vuodeksi, voit hakea pysyvän oleskelulupaa Espanjassa. Sinulle annetaan samanlainen luottokorttikoko Residence Certificate, mutta se ilmoittaa lisäksi, että olet pysyvä asuinpaikka (residente permanente).


Huomaa: Joillakin henkilöillä on yhä A4-kokoinen oleskelulupa, eikä luottokorttikokoa. Näissä tapauksissa luottokorttikokoa ei tarvitse hakea uudestaan, ellei olosuhteet (esimerkiksi osoitteen) muutu tai jos et ole haluta.


Voit tehdä tapaamisen hakemalla oleskelulupaa tai siirtymään pysyvään oleskeluun täällä. Lisätietoja löytyy Espanjan sisäministeriön verkkosivuilta (tiedot ovat espanjaksi). Ei Espanjassa

Muutokset asuinvaltion säädöksiin Espanjassa julkistettiin 10-heinäkuussa 2012in tiedot kaikista EU: n kansalaisista, myös Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisista, uusista asuinpaikkatarpeista. Uusien sääntöjen mukaan EU: n kansalaiset, jotka hakevat oleskelulupaa Espanjassa, voivat vaatia todisteita riittävistä taloudellisista keinoista itseensä (ja huollettaviin). Hakijoilta voidaan myös pyytää todisteita yksityisestä tai julkisesta sairausvakuutuksesta. Lisätietoja hakemusprosessista ja tarvittavista asiakirjoista on Espanjan työ- ja sosiaaliturvaministeriön verkkosivuilla.

Ministeriön päätöksessä esitetään uudet asuinpaikkavaatimukset ja joitakin asiakirjojen hakijoita voidaan pyytää esittämään. Olemme luoneet epävirallisen käännöksen ministeriön järjestyksessä.

Asuinpaikkavaatimukset - vain tiedot
Tämä on epävirallinen käännös Yhdistyneen kuningaskunnan suurlähetystön * 1490 heinäkuun 9 espanjalaisesta järjestyksestä 2012 tärkeistä osista, jossa esitetään säännöt, jotka koskevat muiden Euroopan unionin (EU) jäsenvaltioiden ja Euroopan unionin jäsenvaltioiden kansalaisten maahantuloa, vapaata liikkuvuutta ja oleskelua Espanjassa Talousalueen mukaan.

1 artikla: oleskeluoikeus yli kolmen kuukauden ajan
Kansalaiset:
Euroopan unionin jäsenvaltio
muut kuin Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen osapuolina olevat valtiot
Sveitsillä on oikeus oleskella Espanjassa yli kolmen kuukauden ajan, jos he täyttävät 7 / 240 2007-helmikuun 16 2007-säädöksen XNUMX-edellytykset, jotka koskevat Espanjan kansalaisten pääsyä, vapaata liikkuvuutta ja oleskelua Espanjassa. Euroopan unionin jäsenmaiden ja muiden Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen osapuolten välillä.

Momentti 2: Osallistuminen ja rekisteröinti ulkomaalaisten keskusrekisteriin
1-nimikkeessä tarkoitettujen kansalaisten rekisteröintihakemuksen on oltava 5 / 6 7 240 2007 16 2007 XNUMX: n XNUMX: n ja XNUMX: n kohtien XNUMX ja XNUMX määräysten mukaisesti.

Hakemukset jätetään henkilökohtaisesti maakunnan maahantulotoimistossa, jossa he aikovat asua tai asianomaisessa poliisiasemassa.
Jos rekisteröintihakemus ei täytä käsittelyn edellyttämiä vaatimuksia, asianomainen on velvollinen korjaamaan viat tai liittämään pakolliset asiakirjat kymmenen päivän kuluessa, ja hänelle ilmoitetaan, että jos hän ei tee tämän on oletettava, että hän on hylännyt hakemuksensa perustellulla päätöksellä, joka ei kata hallinnollista menettelyä ja jota voidaan hakea muutosta vastaan.

Todistus annetaan välittömästi, kun vastaavan vaatimuksen noudattaminen on vahvistettu. Tämä todistus antaa rekisteröidyn henkilön nimen, kansalaisuuden ja osoitteen, ulkomaan kansallisen henkilötodistuksen ja rekisteröinnin päivämäärän.

3-artikkeli: Tukea koskevat asiakirjat

Kaikki rekisteröintihakemukset on liitettävänied hakijan passilla tai kansallisella henkilöllisyystodistuksella, joka on voimassa ja voimassa. Jos nämä asiakirjat ovat vanhentuneet, jäljennös näistä ja uusimista koskeva hakemus on laadittava. Lisäksi vaaditaan seuraavia asiakirjoja hakijan olosuhteista riippuen:
a) Työntekijöiden on annettava vakuutus siitä, että työnantaja on palkannut työnantajan tai työtodistuksen. Näihin asiakirjoihin on sisällytettävä vähintään tiedot yhtiön nimen, osoitteen, verotunnisteen ja työnantajan sosiaaliturvan numerosta. Hyväksytään vastaavan julkisen työvoimatoimiston rekiste- röity työsopimus tai rekisteröintitodistus tai tilanne, joka on samanlainen kuin rekisteröityminen vastaavaan sosiaaliturvajärjestelmään, mutta ei ole tarpeen esittää näitä asiakirjoja, jos asianomainen osapuoli suostuu siihen, että hänen yksityiskohtia tarkistetaan yleisen sosiaaliturvaviranomai- sen tiedostojen "Ficheros de la Tesorería General de la Seguridad Social"

b) Itsenäisten ammatinharjoittajien on esitettävä todisteet siitä, että he ovat itsenäisiä ammatinharjoittajia. Hyväksytään taloudellisen toimiluettelon "Censo de Actividades Económicos" rekisteröinti tai todistus sijoittautumisesta rekisteröintiin Mercantile Registry "Registro Mercantil" -rekisteriin tai rekisteröintiasiakirjaan tai tilaan, joka on samanlainen kuin vastaava sosiaaliturvajärjestelmä. ei ole välttämätöntä esittää näitä asiakirjoja, jos asianomainen henkilö suostuu tarkistamaan hänen yksityiskohtaisuutensa yleistä sosiaaliturvavirastoa tai verotustoimistoa vastaan ​​"Ficheros de la Tesorería General de la Seguridad Social de la Agencia Tributaria"

c) Espanjassa työskentelevien on toimitettava asiakirjat, jotka osoittavat, että ne täyttävät seuraavat kaksi ehtoa:

i. Julkinen tai yksityinen sairausvakuutus on tehty Espanjassa tai muussa valtiossa edellyttäen, että se takaa Espanjassa asumisajan, joka vastaa kansanterveysjärjestelmän tarjoamaa korvausta. Eläkkeensaajien katsotaan täyttävän tämän edellytyksen, jos he voivat todistaa vastaavan todistuksen avulla, että heillä on oikeus saada terveydenhuolto, jonka maksaa valtio, josta he saavat eläkkeensä

ii. että heillä on riittävästi varoja itselleen ja heidän perheenjäsenilleen, jotta he eivät aiheuttaisi taakkaa Espanjan sosiaaliturvajärjestelmälle heidän oleskelunsa aikana. Todisteet riittävien varojen hallussapidosta, riippumatta siitä, ovatko ne tavanomaisista tuloista, mukaan lukien muuntyyppiset tulot tai tulot tai omaisuuserät, annetaan kaikista oikeudellisesti hyväksyttävistä todisteista, kuten kiinteistöasiakirjoista, sertifioiduista tarkastuksista, asiakirjoista, jotka osoittavat, että pääomaa vastaan ​​tai luottokortteja. Jälkimmäisessä tapauksessa on laadittava ajan tasalla oleva pankkitodistus, josta käy ilmi luottokelpoinen määrä edellä mainitulla kortilla. Riittävien voimavarojen arviointi on suoritettava yksilöllisesti ottaen huomioon hakijan henkilökohtaiset ja perhekohtaiset olosuhteet. Sellaisten varojen hallussapito, jotka ylittävät vuosittain yleisen talousarvion "Ley de Presupuestos Generales de Estado" vahvistaman määrän, joka oikeuttaa saamaan maksuihin perustumattomat etuudet ottaen huomioon asianosaisten henkilökohtaisen ja perheen olosuhteet, pidetään riittävänä todisteena tämän vaatimuksen täyttämiseksi

d) Opiskelijat, mukaan lukien ammatillisen koulutuksen järjestäjät, on esitettävä asiakirjat, jotka osoittavat täyttävänsä seuraavat ehdot:

i. Ilmoittautuminen julkiseen tai yksityiseen laitokseen, jonka toimivaltainen koulutushallinto on hyväksynyt tai rahoittaa

ii. Julkinen tai yksityinen sairausvakuutus on tehty Espanjassa tai muussa maassa, jos se takaa kattavan vakuutuksen Espanjassa. Tämä edellytys katsotaan kuitenkin täytetyksi, jos opiskelijalla on eurooppalainen sairausvakuutuskortti, joka on voimassa koko oleskeluajan kattavaksi ajaksi ja jonka perusteella hän saa yksinomaan lääketieteellistä apua, ottaen huomioon avun luonne ja suunniteltu kesto.

iii. Vetoomuksen esittäjä vakuuttaa, että hänellä on riittävät resurssit itselleen ja hänen perheenjäsenilleen, jotta he eivät tule rasitteeksi Espanjan sosiaaliturvajärjestelmään heidän asuinkautensa aikana. Osallistuminen Euroopan unionin ohjelmiin, jotka edistävät oppilaiden ja opettajien koulutusta, pidetään riittävänä todisteena näiden vaatimusten noudattamisesta.
4 artikla: Asumisoikeuden soveltaminen perheenjäseniin pidempään kuin kolme kuukautta.

Tätä määräystä sovelletaan myös perheenjäseniin, sellaisina kuin ne ovat 2 February 240in kuninkaan asetuksen 2007 / 16 2007 -säädöksen XNUMX -säännöksissä, jotka ovat EU: n jäsenvaltion tai jonkin muun Euroopan talousalueesta ja Sveitsin sopimuksen sopimuspuolena olevan valtion kansalaisia , jotka tavoittelevat tai ovat mukana Euroopan unionin jäsenvaltion tai jonkin muun Euroopan talousalueesta ja Sveitsistä tehdyn sopimuksen sopimuspuolena olevan valtion kansalaisen kanssa.

Opiskelijoiden, jotka ovat EU: n jäsenvaltion tai jonkin muun Euroopan talousalueesta tai Sveitsistä tehdyn sopimuksen sopimuspuolena olevan valtion kansalaisia, oleskeluoikeutta yli kolmen kuukauden ajan sovelletaan vain kansallisuudesta riippumatta. joka on rekisteröity julkisessa rekisterissä 2 / 240 2007 helmikuun 16 2007 2 -säädöksen 3 ja huollettavien lasten kanssa edellyttäen, että he täyttävät asetuksen XNUMX XNUMX tämän määräyksen.
Muissa tapauksissa oleskeluoikeutta laajennetaan myös julkiseen rekisteriin rekisteröityyn puolisoon tai tosiasialliseen kumppaniin, heidän suoriin jälkeläisiin ja puolisoon tai rekisteröityyn kumppaniin, jotka ovat alle 21-vuotiaita tai vammaisia ​​tai jotka ovat vanhempia kuin tämä ikä ja ovat riippuvaisia ​​heistä ja myös välittömästä noususta ja heidän puolisonsa tai rekisteröidyn kumppaninsa henkilöistä, jotka eivät ole Euroopan unionin jäsenvaltion kansalaisia ​​ja jotka ovat mukana Euroopan unionin jäsenvaltio tai Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen toinen osapuoli ja Sveitsi tai tapaavat hänet Espanjan valtiossa edellyttäen, että 2-osan a, b tai c alakohdassa Tämän määräyksen 3 artikla täyttyy.

Perheenjäsenet, jotka ovat Euroopan unionin jäsenvaltion tai jonkin toisen sopimusvaltion, joka on Euroopan talousalueesta ja Sveitsistä tehty sopimus tämän artiklan 1, 2 ja 3 osassa, on haettava rekisteröintiä Ulkomaalaisten rekisteriin tämän määräyksen mukaisesti. Perheenjäsenet, jotka eivät ole Euroopan unionin jäsenvaltion tai tämän sopimuksen 2- ja 3-artikloissa mainitun Euroopan talousyhteisön ja Sveitsin sopimuksen sopimuspuolena, ovat hakeneet oleskelulupakorttia joka on myönnetty unionin kansalaisen perheenjäsenelle 8 / 240 2007 16 2007 XNUMX XNUMX: n XNUMX: n määräysten mukaisesti.

Yhtenäinen välivaihe.
Tämä tilaus koskee hakemuksia, jotka on esitetty 24: n huhtikuun 2012 jälkeen.
Ensimmäinen loppuraportti: osaamisen nimi
Tämä ministeriön määräys on annettu Espanjan perustuslain 149.1.2 -säännösten nojalla, mikä antaa valtion yksinomaisen toimivallan kansalaisuuteen, maahanmuuttoon, maastamuuttoon, ulkosuhteisiin ja turvapaikkaoikeuteen liittyvissä asioissa.
Toinen loppusäännös: Voimaantulo
Tämä määräys tulee voimaan sitä päivää seuraavana päivänä, jona se julkaistaan ​​"valtion virallisessa tiedotteessa". (10 heinäkuu 2012)

* Yhdistyneen kuningaskunnan suurlähetystö toimittaa tämän käännöksen tarkoituksena auttaa englantilaisia ​​EU-kansalaisia ​​ymmärtämään uudet asuinpaikkatarpeet. Yhdistyneen kuningaskunnan suurlähetystö ei voi ottaa vastuuta mistään virheistä tai eroista tämän ja minkä tahansa tulevan virallisen käännöksen välillä eikä haittaanience tai kustannukset, jotka aiheutuvat virheistä tai eroista.
EU: n ulkopuoliset perheenjäsenet. EU: n ulkopuolisille perheenjäsenille, jotka ovat ottaneet voimassa oleviin passeihin ja viisumeihin (tarvittaessa), oleskelevat EU-kansalaisten kanssa, edellyttäen että he myös ilmoittautuvat henkilöihin Oficina de Extranjerosissa tai nimetyissä poliisiasemissa 3 kuukauden kuluessa . Niille myönnetään Tarjetas de Residencia de Familiar de Cuidadano de la Union (oleskelulupakortit EU-kansalaisten perheenjäsenille). Lisäasiakirjoja tarvitaan.
Rekisteröityminen padrón
Padrón on luettelo kaikista ihmisistä, jotka asuvat tietyssä kaupungissa. Empadronarse on tapahtuma rekisteröityessäsi tähän luetteloon paikallisen kaupungintalolla.

Kenen pitäisi rekisteröityä?

Espanjan lain mukaan on pakollinen rekisterikilpailu kaupungintalolla, jossa tavallisesti asut, mutta monet brittiläiset ex-patsit eivät ole vielä tehneet niin. Ehkä jotkut katsovat padrónia valtion valppaudeksi, "big-brother" -muodossa. Todellisuudessa on kuitenkin vain tapana, että kaupungintalo tietää, kuinka monta ihmistä asuu alueellaan tekemättä tutkimuksia, jotka koskevat henkilön virallista asuinpaikkaa tai taloudellisia asioita.

Miten rekisteröidyt

Sinun ei tarvitse omistaa taloa rekisteröidäsi, vain osoite, jossa asutte tavallisesti, riippumatta siitä, oletko omistaja, vuokrasi tai asut perheen tai ystävien kanssa. Rekisteröintiä ei myöskään ole tehty pitkään. Yksinkertaisesti mene kaupungintalonsa padrón-toimistoon ja täytä lomakkeenne. Ota viralliset tunnistetiedot, kuten passi ja myös oma NIE tai asuinpaikan / kortin, viimeisimmän hyödyllisyyslaskun nimesi mukaan, teot kotiisi tai kopio vuokrasopimuksesta. Vaikka saatat joutua palaamaan sertifikaatin keräämiseen, todellinen rekisteröinti on valmis kaikki samana päivänä. Jotkut Baleaarien kaupunkitalot tekevät pienen maksun "Cerificado de empadronamiento" (esimerkiksi 1.20 euroa Palma de Mallorcasta) myöntämisestä.
Padrón-rekisteröinnin edut
Kun olet suorittanut yksinkertaisen prosessin, voit aloittaa nauttimalla kaikki etuja, jotka ovat padrón-tarjouksissa, kuten:
Parempia julkisia palveluja.

Valtio jakaa rahaa eri kuntiin sen mukaan, kuinka monta henkilöä on täällä. Siksi, jos et ole rekisteröitynyt, kaupungintalo menettää rahaa terveyskeskusten, poliisin, palokunnan ja koulujen tarjoamiseen.

Etuudet ja sosiaalihuolto
Sinun on oltava etuoikeutetulla alueella tiettynä ajanjaksona, jotta voit saada joitain tuloja koskevia etuja ja muita sosiaalisen hoidon osa-alueita sosiaalipalvelujen kautta.

Verojen vähentäminen
Kaupungistosta riippuen rekisteröinti padróniin voi merkitä tiettyjen yhteisön maksujen ja perintöveron vähennyksiä. Lisäksi padrónissa olevat voivat usein nauttia kaupunkilaisen hallinnoimista diskontatuista kursseista, vapaa-ajanviettomahdollisuuksista ja kulttuuritoiminnoista.

Alennetut matkat

Nykyinen "Cerificado de Empadronamiento" voi antaa Espanjan saarten asukkaille mahdollisuuden saada alennuksia korkeintaan 50 prosenttia lentoreiteistä ja lauttalippuista saarten ja mantereen välillä.

Äänestys oikeudet

Jotta paikallisvaaleihin voitaisiin äänestää, sinun on myös allekirjoitettava paikallisen vaaliluettelon. Voit tehdä sen samassa toimistossa, jossa rekisteröidyt padrónille täyttämällä yksinkertaisen lomakkeen. Jotkut, mutta ei kaikki, kaupungintalot kysyvät, haluatko rekisteröityä äänestämään, kun rekisteröidyt padróniin.

Kun olet rekisteröitynyt äänestämään kerran, rekisteröinti on pysyvä ja sinun ei tarvitse uudistaa sitä. Jos olet kuitenkin pudonnut padrónin ohjaajan tilan tarkistuksen takia, sinun on myös rekisteröidyttävä uudelleen äänestämään.

Jos et ole varma siitä, onko sinulla äänestetty paikallisvaaleissa, voit kysyä paikallisilta kaupungintalolla sijaitsevalta padrón-toimistolta.
Helpompi elämä
Sinun tarvitsee sinun padrón-sertifikaatti suorittaa erilaisia ​​hallinnollisia tehtäviä, kuten terveydenhuollon rekisteri, rekisteröidä auto espanjalaisilla numeroilla tai rekisteröidä lapset kouluun. Lisätietoja löytyy Residentes Europeosin verkkosivuilta.

Padrón-tilan tarkistus
BOE: n 7-artikkeli 24th de March 2015: sta todetaan, että EU: n kansalaisilla on nyt velvollisuus vahvistaa alkuperänsä kahden tai viiden vuoden välein, jotta he voivat olla rekisteröityneet.

Ison-Britannian kansalaiset, joiden asuinpaikka on, ovat yhteydessä kaupunginosaan viiden vuoden välein siitä päivämäärästä, jolloin he ovat rekisteröityneet, vahvistaakseen, että he asuvat edelleen kaupungissa ja haluavat jäädä padroniin.

Ison-Britannian kansalaisilla, joilla ei ole oleskelulupaa, heidän kaupungintalonsa ottaa yhteyttä kahden vuoden välein ilmoittautumishetkellään vahvistaakseen, että he edelleen asuvat kaupungissa ja haluavat jäädä padroniin.

Jo on nie numero, mutta tarvitsevat asuinpaikkaa

Jos kaupungintalo ei pysty vahvistamaan, että asut edelleen heidän kaupungeisssa, sinut poistetaan padrón-rekisteristä. Sinun ei tarvitse ennakoida yhteyttä kaupungintaloosi vahvistaaksesi rekisteröintisi; kaupungintalo ottaa sinuun yhteyttä.
Jos olet kuitenkin huolestunut padrón-tilastasi, voit siirtyä paikalliseen raatihuoneesi padrón-toimistoon milloin tahansa tarkistaaksesi, että olet edelleen rekisteröitynyt ja pyydä vahvistamaan sukunimesi tilanne.

Tietyissä palveluissa (esim. Sosiaalipalveluissa) saatat joutua näyttämään äskettäin viimeisimmällä alttarintodistuksella, joka on alle 3 kuukauden ikäinen. Voit hankkia tämän paikallisen kaupungintalon padrón-toimistossa.

Jos sinulla on jo espanjalainen NIE Numero ja tarvitset espanjalainen asuinpaikka! Lue lisää NIE Numerot Espanjassa