Lakóhely Spanyolországban

Kérjen lakóhelyet Spanyolországban

Ez a szolgáltatás az EU Passport Holderei számára van, akik már rendelkeznek a NIE Csak szám. Kérjük, ne használja ezt a szolgáltatást mindaddig, amíg nincs NIE Bizonyítvány.

Kell egy NIE Szám? Kattintson ide további információkért.

Ha megvan a sajátod NIE A tartózkodási helyre kérvényezhető szám

Most van a te NIE A következő dolog, amire szüksége van, az EU lakóhelye / tanúsítványa. (kérjük, vegye figyelembe, ez a tanács előtti Brexit)

My NIE most teljes körű szolgáltatást nyújt. Ha a szolgáltatásunkat megszerezte, akkor szerezze be NIE Most kérheti lakóhelyét a legalacsonyabb összegű 29.99 kedvezményes áron. (Normál ár £ 69.99)

Ez magában foglalja a rendőrkapitányság foglalását, a jelentkezéshez szükséges iratokat és a telefonos konzultációt azokra a pontos bizonyítékokra vonatkozóan, amelyekre az EU lakóhellyel / bizonyítvánnyal kapcsolatban szüksége lesz. Mi is tanácsot adunk az egészségbiztosításról és más követelményekről, amelyekre Önnek szüksége lehet, vagy nem kell kérnie lakóhelyét.

(Kérjük, vegye figyelembe NE értékesítsen egészségbiztosítási vagy más pénzügyi termékeket)

Szakértő Residency tanácsadója végigvezeti Önt a folyamaton, így minden időben készen áll.

FOGLALJA EL AZ EU ÉRVÉNYESÜLÉSÉT / TANÚSÍTVÁNYÁT!

Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot az összes mező kitöltésével. Miután elküldte adatait, kérjük, használja az alábbi fizetési linket, és a rezidens szakértőnk az 24hrs-en belül elérhető lesz:

Miután benyújtotta az Alkalmazásodat, kérjük, kattintson ide a PayPal-on keresztül. Az alkalmazottak kapcsolatba kerülnek az 24hrs-on belül.

Információ a rezidenciáról Spanyolországban Miután megvan a saját NIE Szám

A műszaki információk .... A Residency tanácsadója elmagyarázza, hogy mindez egyszerűbb formátum.

Az 28 March 2007-ban a spanyol királyi rendelet (240 / 07) előírta, hogy az EU polgárai több mint 3 hónapos tartózkodás esetén Spanyolországban tartózkodniuk kell az Oficina de Extranjeros lakóhelyükön vagy a kijelölt rendőrségen állomások.

Ha megvan a sajátod NIE A tartózkodási helyre Spanyolországban igényelhető

Amikor regisztrál, hitelkártyaszámú tartózkodási igazolványt kap, amely tartalmazza az Ön nevét, címét, állampolgárságát, NIE számot (Número de Identificación Extranjero) és a bejegyzés időpontját illetően.


Miután öt éven át lakóhellyel rendelkezett, Spanyolországban állandó tartózkodási igazolást kérhet. Hasonló hitelkártya-méretű tartózkodási bizonyítványt ad ki, de ez azt is jelenti, hogy Ön állandó lakóhely (resident permanente).


Megjegyzés: Néhány ember még mindig A4 méretű tartózkodási igazolvánnyal rendelkezik, nem pedig hitelkártyás méretű - ezekben az esetekben nincs szükség a hitelkártya méretének újbóli benyújtására, kivéve, ha a körülményei (például a cím) megváltoznak, vagy hacsak nem akarni.


Lehetőség van arra, hogy kinevezzenek tartózkodási helyre, vagy állandó tartózkodási hellyel. További részletek a spanyol belügyminisztérium weboldalán találhatók (spanyolul) spanyol nyelvű tartózkodási helyről

A lakóhelyre vonatkozó szabályok módosítása Az 10 júniusi 2012-ban a spanyol kormány bemutatta az új lakóhellyel kapcsolatos követelményeket minden uniós polgár számára, ideértve a brit állampolgárokat is. Az új szabályok szerint a spanyolországi lakóhellyel rendelkező uniós állampolgároknak bizonyítaniuk kell, hogy elegendő pénzügyi eszköz áll rendelkezésükre maguknak (és eltartottaknak). A pályázók kérhetik a magán- vagy állami egészségbiztosítás igazolását is. A pályázati eljárásról és a szükséges dokumentációról további részletek találhatók a spanyol Munkaügyi és Szociális Biztonsági Minisztérium honlapján.

A miniszteri rendelet meghatározza az új lakóhellyel kapcsolatos követelményeket, és néhány dokumentációs pályázót fel lehet kérni. Létrehoztuk az alábbi Miniszteri Rendelet nem hivatalos fordítását.

Lakóhelyi követelmények - csak tájékoztatásul
Ez a 1490 9 júniusi 2012 XNUMX spanyol rend fontos részeinek angol nagykövetség * hivatalos jelentése, amely meghatározza a többi európai uniós (EU) tagállam és az Európai Unió állampolgárainak beutazására, szabad mozgására és tartózkodására vonatkozó szabályokat Spanyolországban Gazdasági térség állítja.

1 cikk: Három hónapnál hosszabb tartózkodási jog
Az alábbi államok állampolgárai:
az Európai Unió egyik tagállama
az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás részes felei
Svájcnak joga van Spanyolországban tartózkodni három hónapnál hosszabb ideig, ha teljesíti az 7 / 240 2007 február 16 XIX. Fejezete 2007 rendeletének XNUMX rendelkezéseit a Spanyolországban tartózkodó állampolgárok beutazásáról, szabad mozgásáról és tartózkodásáról Spanyolországban. Az Európai Unió tagállamai és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás részes felei.

2 cikk: A külföldi állampolgárok központi nyilvántartásában való részvétel és nyilvántartásba vétel
Az 1. Cikkben említett állampolgárok lakóhellyel történő nyilvántartásba vételére irányuló kérelmeknek meg kell felelniük az 5 / 6 7 február 240 februári királyi rendelet 2007 16 és 2007 szakaszainak rendelkezéseinek.

A pályázatokat személyesen be kell nyújtani azon tartomány bevándorlási hivatalában, ahol lakni akarnak, vagy a megfelelő rendőrőrs állomáson.
Ha a nyilvántartásba vétel iránti kérelem nem felel meg a feldolgozáshoz szükséges követelményeknek, az érdekelt fél köteles minden hibát kijavítani vagy a kötelező okmányokat tíz napos határidőn belül csatolni, és tájékoztatni fogja őt arról, hogy ha nem tesz ez feltételezhető, hogy indokolással ellátott határozatával elutasította kérelmét, amely nem zárja ki a közigazgatási eljárást, és amely ellen fellebbezhető.

A tanúsítványt azonnal kiadják, miután a megfelelő követelményeknek való megfelelést megerősítették. Ez a tanúsítvány tartalmazza a regisztrált személy nevét, állampolgárságát és címét, külföldi személyazonosító számát és a bejegyzés napját.

3 cikk: Támogató dokumentáció

Minden nyilvántartásba vételi kérelemnek csatolnia kellnied) a kérelmező útlevelét vagy nemzeti azonosító okmányát, amely érvényes és hatályos. Ha ezek a dokumentumok lejárt, meg kell adni ezek egy példányát és a megújítási kérelmet. Ezenkívül a kérelmező körülményeitől függően a következő dokumentációra van szükség:
a) A munkavállalóknak nyilatkozatot kell benyújtaniuk arról, hogy a munkáltató felvásárolta őket, vagy a munkaszerződést. Ezeknek a dokumentumoknak tartalmazniuk kell legalább a vállalat nevét és címét, az adóazonosítót és a munkáltató társadalombiztosítási számát. A megfelelő állami foglalkoztatási szolgálatnál nyilvántartásba vett munkaszerződés, illetve a megfelelő társadalombiztosítási rendszerbe történő bejegyzéshez hasonló nyilvántartásba vételi okirat vagy elfogadásra kerül sor, de ezeknek a dokumentumoknak a benyújtása nem lesz szükséges, ha az érdekelt fél egyetért az Általános Társadalombiztosítási Pénzügyi Hivatal által a "Ficheros de la Tesorería General de la Seguridad Social"

b) Az önálló vállalkozóknak bizonyítékot kell szolgáltatniuk arról, hogy önálló vállalkozók. A "Censo de Actividades Económicos" gazdasági tevékenységre vonatkozó jegyzékbe való felvétel, vagy a "Registro Mercantil" kereskedelmi nyilvántartásba történő bejegyzéssel, illetve a megfelelő társadalombiztosítási rendszerbe történő bejegyzéssel vagy nyilvántartásba vételi okirattal történő nyilvántartásba vételének igazolása elfogadható. e dokumentumok elkészítéséhez nem szükséges, ha az érdekelt beleegyezik, hogy részleteit ellenőrizni fogja az Általános Társadalombiztosítási Pénzügyi Hivatal vagy az Adóügyi Hivatal által a "Ficheros de la Tesorería General de la Seguridad Social de la Agencia Tributaria"

c) Azok a személyek, akik nem Spanyolországban dolgoznak, olyan dokumentációt kell benyújtaniuk, amely igazolja, hogy megfelelnek a következő két feltételnek:

én. Spanyolországban vagy más országban kötött köz- vagy magánbiztosítás, feltéve, hogy biztosítja a spanyolországi fedezetet a nemzeti egészségbiztosítási rendszer fedezetével megegyező tartózkodási idő alatt. A nyugdíjasokat úgy kell tekinteni, hogy megfelelnek ennek a feltételnek, ha igazolni tudják a megfelelő bizonyítvánnyal, hogy jogosultak az ellátásuk szerinti állam által fizetett egészségügyi ellátásra

ii. hogy saját maguk és családtagjaik számára elegendő forrással rendelkezzenek, hogy a lakóhelyük ideje alatt ne terheljék a spanyol szociális támogatási rendszert. Bizonyítékot kell adni a megfelelő erőforrások birtoklására, függetlenül attól, hogy rendszeres jövedelemről van-e szó, beleértve a munkából származó jövedelmet vagy más jövedelmet, vagy az eszközök tulajdonlásából, jogilag elfogadható bizonyítékokkal, például ingatlanokról, hitelesített csekkekről, dokumentumokról. tőkét kapnak vagy hitelkártyákat. Ez utóbbi esetben az említett kártyán jóváírandó hitelösszeget bizonyító naprakész bankbizonyítványt kell készíteni. A megfelelő erőforrások értékelését egyéni alapon kell elvégezni, figyelembe véve a kérelmező személyes és családi körülményeit. A "Ley de Presupuestos Generales de Estado" állami költségvetésről szóló törvény által meghatározott éves összegnél többet meghaladó erőforrások birtoklása, amely indokolttá teszi a nem járulékalapú ellátások igénybevételéhez való jogot, figyelembe véve az érdekeltek személyes és családi körülményeit, elegendő bizonyítéknak tekintik e követelmény teljesítéséhez

d) A hallgatóknak, ideértve a szakképzést folytató személyeket is, az alábbi feltételekkel kell benyújtaniuk a teljesítés igazolását:

én. Nyilvános vagy magánintézménybe való felvétel, amelyet az illetékes oktatási igazgatás akkreditált vagy finanszírozott

ii. Spanyolországban vagy más országban kötött állami vagy magán egészségbiztosítás, feltéve, hogy teljes fedezetet biztosít Spanyolországban. Ezt a feltételt azonban teljesítettnek kell tekinteni, ha a hallgató rendelkezik egy európai egészségbiztosítási kártyával, amely egy olyan időszakra érvényes, amely a lakóhely teljes időtartamát lefedi, és amely lehetővé teszi számára, hogy kizárólag orvosi segítséget kapjon tekintetbe véve a támogatás jellegét és a tervezett időt.

iii. Megesküdött kijelentése, hogy elegendő erőforrást rejt magának és családtagjainak, így nem terhelik a spanyol szociális támogatási rendszerüket tartózkodási idejük alatt. A diákok és a tanárok közötti oktatási csereprogramot népszerűsítő európai uniós programokban való részvétel elegendő bizonyítéknak tekinthető e követelményeknek való megfelelésre.
4 cikk: A családtagok számára a tartózkodási jog három hónapnál hosszabb ideig történő alkalmazása.

Ez a rendelet a 2 240 február 2007 16 / 2007 királyi rendeletének XNUMX XNUMX XNUMX cikkében meghatározott családtagokra is vonatkozik, akik az Európai Unió valamely tagállamának állampolgárai vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban és Svájcban akik találkoznak vagy kísérnek az Európai Unió valamely tagállamának állampolgárával vagy az Európai Gazdasági Térségről és Svájcról szóló megállapodás más részes államának állampolgárai.

Az Európai Unió valamely tagállamának vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban vagy Svájcban letelepedett másik állam állampolgárságával rendelkező diákok esetében a tartózkodási jog három hónapnál hosszabb időtartamra csak akkor alkalmazható, tekintet nélkül állampolgárságára az 2 240 2007 február 16 királyi rendeletének és az eltartott gyermekeknek az 2007 2. cikkében meghatározott feltételek szerint nyilvántartásba vett házastársa vagy de facto partnere, feltéve, hogy megfelelnek az említett rendelet d) pontjának 3 XNUMX a jelen rendeletben.
Más esetekben a tartózkodási jog kiterjesztésre kerül a közjegyzéken nyilvántartásba vett házastársra vagy de facto partnerre, közvetlen utódaira és házastársa vagy regisztrált partnereire, akik 21 évnél fiatalabbak vagy fogyatékkal élő személyek vagy akik e koruktól idősebbek és azoktól függőek, valamint a közvetlen felnövekvő személyek és a házastársak vagy regisztrált partnerek esetében, akik függenek róluk, amennyiben nem az Európai Unió valamely tagállamának állampolgárai és kísérik a Az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államok vagy Svájc, vagy a spanyol államban találkoznak vele, feltéve hogy az 2 szakasz a), b) vagy c) A jelen rendelet 3 cikke teljesül.

Az Európai Unió valamely tagállamának állampolgárai vagy az Európai Gazdasági Térségről és Svájcból származó, az e cikk 1, 2 és 3 szakaszaiban szereplő, az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államok és Svájc állampolgárai kötelesek nyilvántartásba A külföldi állampolgárok nyilvántartása a jelen rendelet rendelkezéseinek megfelelően. Azon családtagok, akik nem állampolgárai az Európai Unió valamely tagállamának vagy az Európai Gazdasági Államnak és Svájcnak az e cikk 2 és 3 cikkében meghatározott megálla pításában részes másik Államnak, be kell nyújtaniuk a tartózkodási kártyát. amelyet az 8 240 2007 februári 16 / 2007 királyi rendelet XNUMX rendelkezéseinek megfelelően az uniós polgár családtagja számára állítottak ki.

Egységes átmeneti rendelkezés.
Ez a rendelet az 24 April 2012 XNUMX után benyújtott kérelmekre vonatkozik.
Első záró rendelkezés: kompetencia cím
Ez a miniszteri rendelet a spanyol alkotmány 149.1.2 cikkelyének rendelkezései szerint történik, amely az államok kizárólagos joghatóságát biztosítja az állampolgárság, a bevándorlás, a kivándorlás, a külügyek és a menedékjog területén.
A második záró rendelkezés: Hatálybalépés
Ez a rendelet az Állami Hivatalos Közlönyben való közzétételét követő napon lép hatályba. (10 július 2012)

* Ezt a fordítást a Brit Nagykövetség nyújtja azzal a céllal, hogy segítse az angol nyelvű uniós állampolgárokat az új lakóhellyel kapcsolatos követelmények megértésében. A brit nagykövetség nem vállal felelősséget az esetleges hibákért és különbségekért, a jövőbeni hivatalos fordításokért és az esetleges inconveértnience vagy bármilyen hiba vagy különbség okozta költség.
Nem uniós családtagok. Az EU-n kívüli családtagok is rendelkeznek, akik érvényes útlevéllel és vízummal (amennyiben szükséges) beutazták az EU állampolgárait, feltéve, hogy személyesen is nyilvántartásba veszik az Oficina de Extranjeros vagy kijelölt rendőrtisztek bejegyzését követő 3 hónapon belül . Uniós polgárok családtagjaival (Residency kártyákkal) bocsátják ki az Unión kívüli családtagokat. További dokumentumok szükségesek.
Regisztrálj a padrónra
A padrón az összes olyan ember listája, akik egy adott városban élnek. Az Empadronarse a helyi városházán regisztrálva magát ezen a listán.

Ki kell regisztrálnia?

A spanyol törvény kötelezi magát arra, hogy regisztráljon a padrón a városházán, ahol Ön szokásos tartózkodási helye, de sok brit ex-pats még mindig nem így tett. Talán néha a padrón az állami éberség, a "nagy testvér" módon tekinthető. Azonban a valóságban egyszerűen a városháza számára tudja megismerni, hogy hány ember él a területükön anélkül, hogy vizsgálatot folytatna egy személy hivatalos tartózkodási státuszáról vagy pénzügyi ügyeiről.

Hogyan regisztrálsz

Nem kell saját házadat regisztrálnod, csak egy olyan címed van, ahol szokásosan élsz, függetlenül attól, hogy te vagy a tulajdonos, bérelsz, vagy családdal vagy barátokkal együtt élsz. Nem is regisztrált egy hosszú, meghosszabbított regisztrációs folyamat. Egyszerűen menjen a városháza padrón irodájába, és töltse ki az általuk nyújtott űrlapot. Vegye ki a hivatalos azonosítást, például az útlevelet, és a sajátját is NIE vagy tartózkodási igazolvány / kártya, egy újabb közüzemi számla az Ön nevében, valamint a házhoz intézett tettei vagy a bérleti szerződés egy példánya. Bár valószínűleg vissza kell térnie a tanúsítvány megszerzéséhez, a tényleges regisztráció ugyanazon a napon történik. Néhány városháza a Baleári-szigeteken egy kis díjat számít fel a "Ceretico de empadronamiento" kiállításáért (pl. 1.20 euró Palma de Mallorca-ban).
A padrón regisztráció előnyei
Miután befejezte az egyszerű folyamatot, elkezdheti élvezni a padrón kínálatának minden előnyét, mint például:
Jobb közszolgáltatások.

A központi kormányzat a pénzösszegeket a különböző önkormányzatoknak szánja, attól függően, hogy hány ember van a padrón. Ezért, ha nem regisztrált, a városháza pénzt veszít egészségügyi központok, rendőrök, tűzoltók és iskolák számára.

Hozzáférés az ellátásokhoz és a szociális ellátáshoz
Bizonyos időre a padrón kell lenni ahhoz, hogy hozzáférhessen bizonyos bevételhez kapcsolódó előnyökhöz és a szociális ellátás egyéb aspektusaihoz, amelyek a városházán lévő szociális szolgáltatásokon keresztül elérhetők.

Az adók csökkentése
A városházától függően a regisztrálás a padrónra bizonyos közösségi díjak és örökösödési adó csökkentését jelentheti. Továbbá a padrónok gyakran élvezhetik a városháza által lebonyolított diszkontált tanfolyamokat, szabadidős és kulturális tevékenységeket.

Kedvezményes utazás

A jelenlegi "Cerificado de Empadronamiento" lehetővé teszi, hogy a spanyolországi szigetek lakói 50% -os kedvezményben részesüljenek a légi járatok és a szigetek és a szárazföld közötti kompjáratok között.

Szavazati jogok

A helyi választásokon való szavazás érdekében be kell jelentkeznie a helyi választási jegyzékbe is. Ezt ugyanabban az irodában teheti meg, ahol regisztrál a padrón egy egyszerű űrlap kitöltésével. Néhány, de nem minden, a városházák megkérdezik, hogy regisztrálnának-e a szavazáshoz, amikor regisztrál a padrónra.

Miután regisztrált a szavazás után, a regisztráció állandó, és nem kell megújítania. Ha azonban a padron állapotfelmérés miatt leesett a padrón, akkor újra kell regisztrálnia a szavazáshoz.

Ha nem vagy biztos benne, hogy regisztráltak-e a helyi választásokon való szavazásra, kérdezze meg a helyi városházán lévő padrón irodában.
Egy könnyebb élet
Meg fogja találni a padrón tanúsítványt, hogy különböző adminisztratív feladatokat hajtson végre, például regisztráljon az egészségügyi ellátáshoz, regisztrálja autóját spanyol számmal, vagy regisztrálja gyermekeit az iskolába. További információ a Residentes Europeos honlapján található.

Padrón állapotfelmérés
A BOE 7 cikke az 24th de March 2015-ról kimondja, hogy az EU-állampolgároknak két-öt évenként meg kell erősíteniük a padrón státuszukat annak érdekében, hogy regisztráljanak.

A brit tartózkodási engedéllyel rendelkező állampolgárokat a városházáról minden öt éven keresztül felveszi a kapcsolattartás, attól a naptól számítva, hogy regisztráltak, és megerősítik, hogy még mindig a városban élnek, és a padrón akarnak maradni.

Azon brit állampolgárok, akik nem rendelkeznek lakóhelyi igazolvánnyal, a városházáról kétévente lépnek kapcsolatba a nyilvántartásukból, hogy megerősítsék, hogy még mindig a városban élnek, és a padrón akarnak maradni.

Már van egy nie de tartózkodási helyre van szüksége

Ha a városháza képtelen megerősíteni, hogy még mindig a városban lakik, akkor eltávolítják a padrón-nyilvántartásból. Nem kell proaktív módon felvennie a kapcsolatot a városházával a regisztrálás megerősítéséhez; a városházája felveszi Önnel a kapcsolatot.
Ha azonban aggodalmaskodsz a padrón státusoddal kapcsolatban, bármikor megkeresheted a helyi városházán lévő padrón irodát, hogy ellenőrizd, hogy még regisztráltál-e és kérdezd meg a padrón állapotát.

Bizonyos szolgáltatások esetében (pl. Szociális szolgáltatások) lehet, hogy egy legutóbbi, 3 hónaposnál rövidebb tanusítványt kell feltüntetni. Ezt a helyi városháza padrón irodájában szerezheti meg.

Ha már megvan a spanyol NIE Számos és szükséged van a spanyol tartózkodási helyedre ma! További információ NIE Számok Spanyolországban