NIE Блог со броеви

Сега го имам мојот NIE Бројот треба да го потпишам патронот во Градското собрание?

Откако ќе го имате вашиот NIE Број едно нешто што можеби сакате да го направите е да го потпишете регистарот на градското собрание Познат како Ел Падрон

Падронот има предности и недостатоци при потпишувањето. Ако планирате да аплицирате за престој во Шпанија, сигурно е нешто што може да размислите да направите. Но, подолу даваме пример зошто можеби не сакате да го потпишете Падронот.

ПАДРЕН ФАКТИ. Неодамнешен случај, објавен на групи на Фејсбук и во Локалната, ме поттикна да ја напишам оваа статија и да споделам напис од CAB Spain со вас, каде што е јасно наведено дека нерезидентите НЕ ТРЕБА да бидат на патронот на градот, без разлика колку активно се „регрутирани“ да го сторат тоа од нивните Градските сали, со ветување за попусти на ИБИ на пример. Само да не се смета за резидент за фискални цели, што беше случај со овој господин. Цитат од The ​​Local подолу.

„Британски лекар кој има втор дом овде, но не живее овде, трајно е регистриран на падрон во моментот на купување на неговиот имот заедно со неговата сопруга, која живее тука и има своја резиденција. 

Тој го фати траектот и се возеше овде на крајот на јануари со неговиот автомобил со плочка во ОК што е регистриран на негово име. 

Тие решија да одат на еднодневен пат до Гибралтар и по заминувањето, беа повлечени од шпанските власти, кои откако му го проверија пасошот, се вратија кај него три часа подоцна и рекоа дека автомобилот ќе биде одземен во Ла Линеа, бидејќи тој е на патронот. 

Тој тврдеше дека не е жител и ги покажа своите билети за појдовни и повратни траект како доказ за неговото време да го помине во Шпанија, што е во рамките на неговите дозволени 90 дена.

Без разлика, автомобилот бил одземен и му било кажано да се врати следниот ден, петок, во 2 часот за да го земе возилото. 

Следното утро отишол во неговиот локален совет и се отпишал од падронот.

Тој беше загрижен дека може да биде запрен и на 100 километри возење назад, откако го собра возилото.

По стресното тричасовно патување со јавен превоз, следниот ден се пријавил во 2 часот со надеж дека ќе си го земе автомобилот, но не, тие рекоа дека немале време да се справат со него и тој да се врати во понеделник. 

Во понеделникот го повторил патувањето само за да му кажат дека немале време да ја обработат казната за која дотогаш не знаел ништо. 

Казната изнесуваше 2,000 евра плус трошоците за дневно складирање во фунта, бидејќи, според нив, со тоа што бил на патрон тој се сметал за жител и затоа не можел да поседува возило што не е шпанско табликувано.

Накратко, кошмар што може да се избегне. Регистрирајте се на padrón само ако сте вообичаен жител на вашиот град или имате намера да станете и сте во процес на добивање жителство (за имателите на пасоши од ЕУ кога ќе одат да се регистрираат како жител и за имателите на пасоши од земјите од ЕУ кога ќе пристигнат во Шпанија на нивната виза и аплицираат за нивната TIE резидентна картичка).

Од најновото упатство за градските сали повторно да управуваат со патронот:

1. Општински регистар е административен регистар во кој се евидентираат жителите на општина. Вашите податоци претставуваат доказ за престој во општината и вообичаено живеалиште во неа. Сертификатите што се издаваат од наведените податоци ќе имаат карактер на јавен и доверлив документ за сите административни цели.

2. Секое лице кое живее во Шпанија е должно да се регистрира во регистарот на општината во која вообичаено престојува. Оние кои живеат во повеќе општини, или на повеќе адреси во иста општина, мора да се пријават само во онаа во која живеат најдолго годишно.

Ве молиме имајте предвид дека државјаните на Обединетото Кралство, како државјани на трети земји, се обврзани да ја обновуваат регистрацијата за патрони на секои 2 години додека се привремени жители (првите пет години). Градските куќи можат да ги известат граѓаните за претстојното обновување, но тоа не е задолжително со закон. Може да се обновите по електронски пат, но кога се сомневате, тие можат да побараат дополнителна документација за да ве акредитираат навистина сè уште живеете во градот. 

Кога нема да се придржувате, отстранувањето од падронот ќе биде автоматско, нема да биде дадено претходно известување.

Од државјаните на трети земји повеќе не се бара да го обновуваат својот патрон кога ќе добијат статус на постојан престој (larga duración) (обновен TIE за оној што го акредитира тој статус). 

Имателите на пасоши на ЕУ (и нивните членови на семејствата што не се во ЕУ) НИКОГАШ не мора периодично да го обновуваат својот патрон.

СЕПАК, градските општини можат да контактираат со поединци за да потврдат дека сè уште се вообичаени жители во градот во следниве околности:

1. Иматели на пасоши на ЕУ ако поминале повеќе од 2 години од нивната регистрација на падронот и не се појавуваат во Регистарот за странци што го води Националната полиција. Или, пак, ако поминале повеќе од 5 откако го добиле зеленото „уверение“ за престој во ЕУ од Националната полиција (секое ажурирање промена на адресата итн. повторно поставете го часовникот, тие се бројат од датумот на издавање на сертификатот).

2. Државјани од трета земја по повеќе од 5 години на патронот чие овластување за престој е истечено.

Градските собранија добиваат месечни извештаи од Националниот институт за статистика за ова.

Може да биде побарано да го потврдите вашиот постојан статус на вообичаен жител во градот по електронски пат, преку електронската веб-страница на градското собрание, или тие можат да испратат до локалната полиција или јавен службеник. НЕ МОЖЕ да биде побарано од вас лично да се претставите во Градското собрание бидејќи тоа би значело дискриминаторски третман во споредба со шпанските државјани.

https://www.citizensadvice.org.es/faq/register-on-the-padron-before-residency-or-not-plus-faqs/

Упатствата за патронот за градските сали.

https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2020-4784

Внатрешни врски

Како да се добие NIE Број во Benidorm

Како да се добие NIE Број во Севилија

Како да се добие NIE Број во Мадрид

Како да се добие NIE Број во Аликанте

Како да ја замените вашата зелена карта за престој во TIE картичка

NIE Број Севилја

Водич за тоа како да се добие NIE Број во Севилја

Само што сте се преселиле во Севилја? Донеле куќа или барате работа? Можеби размислувате да отворите бизнис и да се самовработите во Шпанија.

Значи, сте испратиле преку троседот, мијалникот во кујната и кучето на голем трошок.

Но, има една работа што можеби сте ја заборавиле. Дали го имате вашиот шпански NIE Број? Илјадници Британци се преселија во Севилја секоја година и на сите им треба шпански NIE Број за работа тука или купување на имот. Еве кај мене NIE беа експерти за добивање на вашиот NIE Број подредено, брзо и брзо. Подвижни компаниnieе Севилја.

Добредојдовте NIE БРОЈ ВО СЕБЕЛ

NIE SEVILLE

MY NIE е Шпанија број еден снабдувач на NIE Број услуги. Подготвени да го добиете вашиот NIE Број во Севиља? Користете го нашиот лесен формулар за резервации подолу и ние ќе почнеме да работиме да го организираме вашето NIE Закажување број и документација.

Кликнете овде за да го користите нашиот NIE Формулар за резервација на броеви.

Or

кликнете овде за да ја посетите нашата почетна страница за да прочитате за нашата услуга

Еве кај МОЈ NIE сакаме да патуваме, па скокнавме во автомобилот и поминавме еден ден во Севилја. Проверете ја нашата турнеја подолу, кој е Водич за тоа што да направите во вашето патување во Севилја, вклучувајќи ги најдобрите барови, ресторани, хотели и работите што треба да направите, и како да ја посетите палатата Алказар, музејот Белас Артес и музејот на Фламенко

NIE SEVILLE
Нема да ти треба шпански NIE Број за посета на Севилја

Севилја е најголемиот град во областа Андалузија во Шпанија и може да се најде на рамнината на реката Гвадалкивир. Луѓето од Севилја се познати локално како Севиlanанос или Хиспаленс по локалното римско гратче Хиспалис.

Севилја има население од околу 697,000 и митрополитско население од околу 1.5 милиони, што го прави четвртиот по големина град во Шпанија и 30-та најнаселена општина во Европската унија.

Стариот град Севиilesа зафаќа површина од околу 4км километри и има 3 места на светско наследство: палата комплекс Алказар, катедрала и генерален архив на Индите. Може да го добиете шпанскиот јазик NIE број во Полициската станица во Стариот град.

Пристаништето во Севилја се наоѓа на околу 50 милји од Атлантскиот Океан и е единственото речно пристаниште во Шпанија.

Севилја е исто така најжешкото поголемо градско подрачје во Западна Европа, со просечно лето температури од над 35 ° C (95 ° F).

временска рамка селви
Нема да ти треба шпански NIE Број за да уживате во неверојатното време во седмица

Историја на Севилја

Римјаните ја откриле Севилја и го нарекле град Хиспалис. Последното име беше преименувано во Ишбилија по преземањето на муслиманите во 712 година. Откако беше откриена Америка, Севилја стана една од главните економски области на Шпанската империја.

Пријавување пријатели во Севилја

Пријавување во Севилја дури и со шпанскиот јазик NIE Бројот може да биде тежок. Тоа е добро позната изрека дека народот во Севилја ќе биде првиот кој ќе ве покани во нивните домови, но последните луѓе кои ќе ви кажат каде живеат.

Работи што треба да се направат во Севилја

Посетете ја катедралата во Севилја

Катедрала селви
Земете шпански NIE број покрај шпанската катедрала во Севилја

Катедралата во Севилја е изградена во 1401 година и прикажува прекрасни архитектонски процвета, мошти и историски куриози. Има 80 различни капели и е најголема катедрала во светот по снимки и неодамна се најде на светско наследство.

Една џамија некогаш стоеше на ова место наречена судот во Портокали, каде што се вели дека муслини изведуваат опустошувања таму.

Постојат и навестувања за џамијата што некогаш стоеше на ова место, особено во Судот на портокаловите дрвја од северната страна, каде што муслиманите некогаш правеа абдес. Тука ќе го најдете и гробот на Кристофер Колумбо.

Посетете ја Ла Гиралда во Севилја

место во селви
Не ти требаат шпански NIE Број за да отидете и да ги видите страниците во Севилја

Една од главните туристички атракции во Севилја е iraиралда која има маварско потекло како минаре за поранешната џамија. Iraиралда е камбанарија веднаш до Катедралата и можете да набавите билет за да отидете на врвот.

Theиралда има мавританско потекло, што е минаре за поранешната џамија на локацијата.

Можеби ќе бидете изненадени кога не откривате чекори во камбаната, но 25 наведнати рампи ве одведуваат на врвот. Се смета дека ова е затоа што Муезин кој секој ден водел повик за молитва можел да го вози својот коњ на кулата наместо да оди. Мрзливиот бубачка. На врвот е еден од најдобрите погледи што некогаш ќе ги видите.

Посетете го вистинскиот Алказар

Реал-Алказар
Нема да ти треба шпански NIE Број за посета на Реал-Алказар

Реал-Алказар е светско наследство на списокот на УНЕСКО. Комплексот сè уште се користи од шпанското кралско семејство денес и се користи како нивни комори, државни соби и сали. За мал надомест можете да ги посетите просториите внатре. Може ли да го добијам мојот NIE Број на Реал-Алкарза?

Поголемиот дел од комплексот е деклариран во стилот Мудејар и го разви Педро Суровиот некаде во 14 век. Theе најдете неверојатни погледи на теренот од возвишената галерија „Грутеско“.

Посетете ја Плаза де Еспања

шпански nie број на Плаза
Тие нема да ве прашаат за шпански NIE Број на Плаза

Плаза де Еспања (дворец на Шпанија), полукружна плоштад е направена за американска изложба во 1929 година во рамките на паркот Марија Луиза. Денес најмногу се користи за административни канцеларии, но има една главна причина за посета.

Прошетајте под галеријата за да разгледате бисти на многу важни Шпанци, плус простор за изложба, користејќи типични азулејови од Севилја (насликани плочки), за секоја провинција на Шпанија. Како лекција за визуелна историја, приказната за секоја покраина е раскажана на насликани плочки.

Кликнете овде за мапа на Посетете ја плоштадот Еспања

Посетете го Митрополот Парасол

На аголот Плоштад Ла Ернарнација ќе најдете бизарна, дрвена светлосна градба во форма на вафли во центарот на стариот град. Внатре е теареолошкиот музеј на римско време и мавритански урнатини Изграден 2012 година од Маер-Херман, германски архитект. Локалните жители го знаат тоа како Ла Сета / Печурката и неговото истакнување во центарот на стариот град отсекогаш било контроверзно.

Некои локални жители и многу посетители велат дека неговиот изглед и дизајн е иконска структура. Од друга страна, некои велат дека тоа е огромно внимание, но тоа е без сомнение неприкосновена атракција во Севилја. Искачете се на врвот за неколку неверојатни погледи низ Севилја.

Па ти се допаѓа Севилја? Земи си ја NIE Број денес користејќи ја нашата лесна форма на www.mynie.co.uk

Внатрешни врски

NIE Број Мадрид

NIE Број Аликанте

NIE Број Малага

КАКО ДА ДОБИЕТЕ КАРТИЧКА ЗА вратоврска ВО ШПАНИЈА

Информации за носителите на пасоши во Велика Британија кои се селат во Шпанија по 1 јануари 2021 година

Подолу е моменталното разбирање на новите правила од страна на MYNIE на 30 декември 2020 година. Ако слушнеме какви било промени во оваа, ќе ја ажурираме оваа страница.

Од полноќ по европско време овој четврток (31-ви декември) вечер, носителите на пасоши во Велика Британија стануваат граѓани на трети земји, во врска со можноста да се преселат во Шпанија.

Следното ги содржи целосните услови за да добиете дозвола за живот во Шпанија по тој датум. Цената на визата за граѓаните на Велика Британија во моментов е 516 фунти во Велика Британија. 

Белешка… Оваа дозвола за престој доколку е одобрена, НЕ ГО ОСТАНУВА НОСИТЕЛОТ ДА РАБОТИ ВО ШПАНИЈА.

На британските граѓани и на нивното семејство им е потребна виза за патување направено по 31 декември 2020 година за престој, студии за период поголем од 90 дена, работа, професионални, уметнички или религиозни активности.

ВИЗА ЗА НЕЛУКРАТИВНА РЕЗИДАНЦИЈА

Оваа виза може да ја побараат државјани на трети земји кои сакаат да престојуваат во Шпанија без да се занимаваат со никаква работа или професионална активност.

Тој не се однесува на граѓаните на ЕУ или на државјаните на земјите на кои важи законот на ЕУ, за да бидат корисници на правата на слободно движење и престој.

ПОТРЕБА ЗА ДОЗВОЛА ЗА IDИВЕЕЕ ВО ОК

Основно барање е да поседувате важечка дозвола за престој во Велика Британија и да аплицирате за виза пред да се преселите во Шпанија.

БАРАА за назначување

Апликантите мора да побараат назначување преку следнава постапка: Испраќање е-пошта на следната адреса:cog.londres.residencia@maec.es

Во ПРЕДМЕТОТ тие мора да наведат вид на виза за престој на кој сакаат да аплицираат.

ТЕКСТ на пораката треба да наведе:

- ЛИЧНИ ДЕТАЛИ на апликантот (полно име, националност, број на пасош и телефонски број)

- ВИД НА ВИЗА ЗА IDИВЕЕЕ за која сакате да аплицирате.

- ПРИЧИНИ за барањето.

- ПОСАКЕН ДАТУМ за назначување во Генералниот конзулат (само во ВТОРНИК и ЧЕТВРТОКОВИ од секоја недела, помеѓу 09:30 и 12:00 часот). Конечниот датум и време на состанокот ќе бидат потврдени преку е-пошта.

Апликантите кои немаат намера да присуствуваат на нивното назначување, се молат да го известат Конзулатот што е можно поскоро.

Ниту еден апликант нема да биде прифатен без претходно закажување, секој состанок е само за една личност, затоа, членовите на семејството кои го придружуваат апликантот кои сакаат да аплицираат за виза треба да резервираат дополнително закажување.

Генералниот конзулат нема да прифати состаноци кои не биле побарани во согласност со гореспоменатата постапка.

Визата се бара лично, апликацијата ќе се прифати само преку претставник со овластување заверено на нотар, каде што има оправдана причина или, во случај на малолетници, преку нивните родители или законски старатели.

Во случај на позитивен одговор, апликантот мора лично да си ја собере визата во рок од еден месец од датумот на известување. Доколку не го сторите тоа, ќе се разбере дека тие се откажале од доделената виза и постапката ќе биде затворена.

Конзуларното претставништво, врз основа на докажана причина и покрај потребната документација, го задржува правото да побара дополнителна документација или личен изглед на барателот без тоа да значи одобрување на визата. Сите официјални документи (извод од матична книга на родените / смрт , потврда за брак / развод, криминално досие) мора да бидат легализирани преку конзуларните претставништва на земјата издавач или, во случај на земји потписнички на Хашката конвенција од 5 октомври 1961 година, да го држат Хашкиот Апостил, освен официјалните документи издадени од членка Држава на Европската унија, која нема да бара да биде легализирана.

Доколку вашата апликација е одбиена, нема да ви биде вратен надоместокот што сте го платиле за време на апликацијата.

РОК НА ПОДНЕСУВАЊЕ

Визата за непрофитабилен престој може да се аплицира до 90 дена пред посакуваниот датум за влез во Шпанија.

БАРАЊА

Кога аплицирате за виза, мора да доставите фотокопија од сите оригинални документи што сакате да ви бидат вратени на крајот од постапката. Овој конзулат не прави фотокопии.

1. Пополнет образец за национална виза, датум и потпис. Може да се преземе бесплатно ТУКА 

2. Неодамнешна фотографија за пасош со бела позадина. Информациите за барањата што треба да ги исполнуваат фотографиите може да се најдат во документот на ИКАО. Овој конзулат не прифаќа дигитално ретуширање на идентитетски фотографии.

3. Валиден пасош или патна исправа, признат како валиден во Шпанија. Мора да има минимална важност од една година и најмалку две празни страници. Фотокопија од сите страници за пасош.

4. Важечка дозвола за престој во Велика Британија и фотокопија. Апликациите за виза поднесени од нерезиденти кои се во Велика Британија со виза за престој во Ц-Визит нема да бидат прифатени

5. Потврда за криминално досие (само во случај на лица над 18 години, криминална возраст во Шпанија) издадена од земјата или земјите каде што апликантот престојувал во рок од пет години пред датумот на апликација за виза. Не може да биде постаро од 3 месеци, освен ако самиот сертификат не определи подолг рок на траење.

Овие сертификати мора да бидат легализирани преку конзуларните претставништва на земјата издавач или, во случај на земји потписнички на Хашката конвенција од 5 октомври 1961 година, да го поседуваат Хашкиот Апостил, освен официјалните документи издадени од земја-членка на Европската унија, кои нема да бара да бидат легализирани. Потребен е и заколен превод на шпански јазик.

6. Јавно или приватно здравствено осигурување направено од осигурителна компанија овластена да работи во Шпанија.

7. Медицински сертификат. Издадено не подоцна од 3 месеци пред датумот на апликација, тој мора да биде формулиран во следниве термини или слично: Ако медицинското уверение е издадено во Обединетото Кралство: „Овој здравствен сертификат наведува дека г. / г-ѓа. (…) Не страда од ниту едно заболување што може да има сериозни последици од јавното здравство во согласност со пропишаното со меѓународните здравствени регулативи од 2005 година “

Сертификатите издадени во Велика Британија мора да бидат здружениnieг со заколна превод на шпански јазик.

Доколку медицинското уверение е издадено во Шпанија: „Este certado médico acredita que el Sr./Sra. (…) Без поделба нингуна де лас енфермадејдс, според законот за тероризам, пред гробовите на Салуд Паблица, во согласност со дискусиите во рамките на законот за санитарио меѓународно од 2005 година “

Конзулатот не дава информации за медицински центри кои го издаваат овој сертификат. Апликантот може да контактира со кој било јавен или приватен медицински центар уредно акредитиран на територијата на Велика Британија или Шпанија. Медицинските сертификати издадени во други земји освен Велика Британија или Шпанија нема да бидат прифатени.

8. Финансиски средства потребни за покривање на трошоците за живот и, каде што е соодветно, на членовите на нивните семејства, за една година, во согласност со следниве износи: - За поддршка на главниот апликант, месечно, 400% од IPREM (Индикадор) Público de Renta de Efectos Múltiples), што во 2020 година изнесува 537,84 €, што е 2.151,36 € или негов правен еквивалент во странска валута.

- За поддршка на секој од надлежните членови на семејството, месечно, 100% од IPREM, што во 2020 година изнесува 537,84 € или неговиот законски еквивалент во странска валута.

Достапноста на доволно финансиски средства ќе се докаже со доставување на оригинални и жигосани документи кои ја потврдуваат перцепцијата на периодичен и доволен приход или поседување на недвижен имот што гарантира перцепција на тој приход.

Ако финансиските средства доаѓаат од акции или учества во шпанска компанијаnieи, мешана или странска компанијаnie, со седиште во Шпанија, кандидатите ќе докажат, со потврда за тоа, дека не вршат никаква работна активност во такви компанииnieи ќе достави изјава за тоа.

9. Пополнете го образецот за самооценување на надоместокот „Autorización inicial de residencia temporal“ 790-052, кој треба да се плати во Конзулатот на денот кога вашата апликација е прифатена.

10. Пополнете го образецот EX-01 „Autorización de residencia temporal no lucrativa“.

11. Платете ја релевантната такса за виза во Конзулатот на денот кога вашата апликација е прифатена

По добивањето на визата, апликантот има еден месец од датумот на влегување во Шпанија, да го процесуира TIE - Tarjeta de Identidad de Extranjero во канцеларијата за имиграција или во полициската станица.

Во случај на сопружници или граѓански партнери, потребно е дополнително да се достави потврда за брак или граѓанско партнерство и, во случај на потомство, извод од матична книга на родените.

Сите овие документи треба да бидат легализирани преку конзуларните претставништва на земјата издавач или, во случај на земји потписнички на Хашката конвенција од 5 октомври 1961 година, да го држат Хашкиот Апостил (освен официјалните документи издадени од земја-членка на Европската унија , што нема да бара да се легализира).

Во случај на малолетници кои патуваат само со едниот родител, потребно е овластување заверено на нотар од другиот родител или официјален документ со кој се докажува единствено старателство, овие документи мора да бидат преведени на шпански од заклетва преведувач.

Список за такси за британски граѓани

Пронајдете повеќе информации за сите достапни типови на визи ТУКА

Внатрешни врски

NIE БРОЈ АЛИКАНТА

NIE БРОЈ МАЛАГА

ВРСКА КАРТА Шпанија

Како да го платите вашиот NIE Број „Форма 790“ данок на машина за готовина / пункт / банкомат

Идеално би требало да платите NIE Број на данок во филијала на Банка, но ние разбираме дека ова понекогаш се покажува не толку лесно… Некои банки прифаќаат плаќања само во одредени периоди од денот или денови од неделата. Други, поради covid, бараат да закажете состанок.

Можно е да го платите вашиот данок на машина за готовина и потврдата од ова е доволен доказ дека сте го платиле данокот. Сепак, има некои недостатоци од користењето на машината за готовина / точката.

1.) Скенерот за баркодови на машината може да не работи и можеби ќе треба да пробате неколку различни машини за да го направите ова.

2.) Можеби на машината му снемало хартија за да испечати сметка. Без потврда, сте ги изгубиле парите... (Ова обично се случува доцна во недела кога банките се затворени цел викенд) Ви предлагаме прво да земете мини столпчиња за да се осигурате дека машината има хартија во неа.

3.) Апаратот за готовина не може да даде промена, така ќе изгубите 0.36c

4. Ќе треба да имате физичка банкарска картичка.

Како да користите готовина / банкомат / готовина машина за да си платите NIE Водач за даноци по чекор по чекор.

1.) Пронајдете машина за готовина со скенер за баркодови. За доброто на овие упатства, ние користиме машина за готовина на BBVA Bank. Кликнете тука за да најдете BBVA готовина машина во ваша близина ..

2.) Променете го јазикот на екранот на англиски

3.) Вметнете ја вашата банкарска картичка (мора да биде картичка за врска)

3.) Внесете го вашиот PIN број на подлогата и кликнете на продолжение

4.) Од менито на екранот кликнете

„ПОВЕЕ ОПЦИИ“ или ДРУГИ ОПЦИИ или „ПОВЕЕ ТРАНСАКЦИИ“

5.) Скролувајте по списокот со други услуги додека не најдете

„ПЛАMENTА OFЕ НА СМЕТКИ И ДАНОЦИ“

6.) Апаратот за готовина тогаш ќе ве праша „Со документ за плаќање?“ или 'Без документ за плаќање?'

КЛИКНЕТЕ СО ДОКУМЕНТ ЗА ПЛААЕ

7.) Скенерот за баркодови сега ќе светне црвено. Треба да го скенирате баркодот горе десно од образецот 790 над областа. Читателите на баркодот не се чувствителни на фантастика, па можеби ќе треба да го сторите тоа неколку пати oving. Поместување на документот нагоре и надолу, лево и десно додека машината не успее да го прочита баркодот.

6.) Откако машината ќе го открие баркодот и ќе го прифати, тогаш ќе ве праша за лична карта на даночен обврзник. Ова е во Теоријата кога би ја внеле вашата NIE Број, но јасно дека моментално го немате. Внесете го следниот код и притиснете продолжи:

X000001R

Ако овој број не работи, користете Y4855921Z или контакт нас за друг број

7.) Машината сега ќе каже „Оваа исплата не е на твое име, дали сакаш да продолжиш?“

Кликнете: Да / продолжете

8.) Сега машината ќе ве праша за вашето име. Внесете го само вашето име

9.) Машината сега ќе ве праша за вашето прво презиме. Внесете го вашето презиме и притиснете продолжи (не се потребни средни имиња)

10.) Машината сега ќе ве праша за вашето второ презиме. Внесете го вашето презиме повторно и притиснете продолжи

10.) Машината сега ќе ве праша за износот. Ти треба да влезе 10.00 бидејќи машината не е во состојба да даде промена. Loе изгубите 0.36c, но имате корист од користењето на машината за готовина. Кликнете на продолжение

10.) Машината сега ќе отвори слот за да ја вметнете вашата белешка од 10 евра.

11.) Потоа, на екранот ќе се прикаже преглед на информациите. Кликнете на продолжување

12.) Конечна и најважна работа. КЛИКНЕТЕ РЕЦЕПТ ЗА ПРЕТСТАВУВАЕ И ПРИПОЛНЕТЕ ГО ОВОЈ РЕЦЕПТ НА ВАШАТА ФОРМА 790 КАКО ДОКАЗ ДОКАУВАТЕ 🙂

ПРЕКУЛУВАЕ НА ПРОБЛЕМИ

 1. Ако имате проблеми со користење на машина за готовина, обидете се да користите друга, тоа е проблем со таа машина
 2. Дали го ставивте вашето име, продолжете, презимето продолжува, презимето продолжува? Мора да се направи по овој редослед
 3. Дали внесовте 9.74 или 10.00 часот? Бидејќи повеќето машини не можат да дадат промена, треба да напишете во 10.00 часот

Уште имате проблеми? јавете ни се на 0034 665556070

Внатрешни врски

Како да добиете дигитален сертификат во Шпанија

Како да добиете дигитален сертификат во Шпанија

Откако ќе го имате вашиот NIE Број огромното мнозинство на законски, административни, даночни и градски процедури може да се спроведе преку Интернет со помош на системот CLAVE. Сепак, за да го потврдите вашиот идентитет преку Интернет и да го формализирате секој правен процес, ви треба она што се нарекува дигитален сертификат.

Во овој пост на блогот MYNIE ќе ви покаже што точно претставува оваа дигитална лична карта (ДИГИТАЛЕН СЕРТИФИКАТ) и зошто ви е потребна. Ние ќе ви покажеме како да ги добиете вашите чекори по чекор без да го напуштите вашиот дом (ќе треба да покаже лична карта на одредено место).

Ве молиме, бидете свесни дека ова НЕ е дел од нашата услуга. Ова е дополнителен совет за нашето сегашно разбирање за тоа како да добиете и инсталирате дигитален сертификат. Не можеме да дадеме технички совет или дополнителни упатства за тоа како да ја завршиме оваа постапка, освен она што е на овој пост на блогот.

Зошто ми треба дигитален сертификат?

Одењето во која било канцеларија на државната администрација за да ги направите вашите документи сега е минато во Шпанија. Канцелариите сè уште се таму, но вршењето работи преку Интернет ќе биде иднината на администрацијата во Шпанија

Во моментов, огромното мнозинство на постапки може да се спроведе преку Интернетбило да е тоа во врска со имиграцијата, даноците, деловното работење или кое било друго административно прашање. На пример, можно е да регистрирај се како самовработен работник (ние сепак препорачуваме да го направите ова преку a Гесторија и не самостојно), поднесете ги вашите квартални / годишни даночни пријави или спроведете процедури поврзани со вашата дозвола за престој / патрон / ВРС, сите преку Интернет без да излезете од дома.

Но, да уживам во таа едноставност ќе ви треба дигитален сертификат....

Значи, ако имате своја NIE Број преку MYNIE но сè уште немате дигитален сертификат, препорачуваме да аплицирате за еден.

Добивањето дигитален сертификат ќе ви заштеди време и ќе овозможи многу административни процедури за кои вообичаено треба да поминете часови во редица во неефикасна канцеларија.

Ако сакате да избегнете губење на цело утро / ден затоа што треба да побарате состанок, да чекате во ред, да чекате и да чекате (и сите знаеме колку може да биде бавна шпанската администрација). Потребен ви е дигитален сертификат.

Како да аплицирате за дигитален сертификат онлајн

Ајде сега да погледнеме во чекор-по-чекор процес за да го добиете вашиот дигитален сертификат преку Интернет.

1. Изберете го прелистувачот

Овој воведен чекор е клучен и многу важен.

можете може да побара само дигитален сертификат преку Internet Explorer или Mozilla Firefox прелистувачи.

Firefox во своите нови верзии нема да работи ниту за вас, па најверојатно ќе треба да инсталирате постара верзија.

Ако немате инсталирано ниту еден од нив, тоа е првиот чекор што треба да го направите.

2. Внесете ги веб-страниците на FNMT

Ова е местото каде што ќе ги направите сите документи.

Пред сè, пристап до порталот на „Фабрика Национал де Монеда и Тимбре“, со кликнување тука.

На горната лента, пристап до Церера.

како да аплицирате за дигитален сертификат

Потоа, кликнете на „сертификати".

аплицирајте за дигитален сертификат

3. Изберете го типот на сертификат за кој сакате да аплицирате

Како што можете да видите, постојат различни опции. Но, треба да се фокусирате само на првите две.

Општо, ќе ја означите опцијата „персона фисика“ (физичко лице), ако сте приватно лице или хонорарец. Ова би била најчестата ситуација.

Само во случаи кога сте администратор на компанија, би провериле една од опциите „Certificado de Representante“ (репрезентативен сертификат). Меѓутоа, во овој случај, ќе ви треба и претходниот сертификат, така што процесот секогаш започнува со сертификатот за физичко лице.

дигитален сертификат

Откако ќе кликнете, изберете ја новата странична лента „Софтвер за обтентер сертификати“.

дигитален сертификат

4. Добијте сертификат за софтвер

За да продолжите, мора да кликнете на која било од двете поврзани опции: или „самостоен сертификат“ на левата странична лента што штотуку е прикажана, или „Администрација за интернет од сертификат“ во центарот на екранот. Двете опции ќе ве пренасочат на исто место.

дигитален сертификат

5. Пополнете ги вашите податоци

Во новиот екран мора да вклучите:

 • Вашиот ДНИ или NIE ако сте странец / иселеник
 • Презиме
 • Вашата главна е-пошта

Важно е внесете е-пошта до која имате пристап, бидејќи веднаш ќе ви биде испратен код за верификација.

Кога ќе ги пополните полињата, не кликнувајте директно на „enviar petición“. Прво, мора да кликнете на „консултант за пулсна опрема и аспект на експедиции за експедиции“, и прифатете го полето за избор.

6. Потврдете го вашиот идентитет во која било канцеларија на јавната администрација

Откако ќе ја завршите оваа постапка на Интернет, ќе добиете е-пошта со код за верификација. Со овој код ќе можете да присуствувате на која било канцеларија за администрација наменета за него. 

Донесувајќи лична карта или пасош, ќе ја потврдите вашата слика и дека навистина сте сопственик.

Обавезно закажете состанок пред да присуствува. Постојат 2,400 акредитирани канцеларии во Шпанија кои можете да го потврдите вашиот идентитет. Кликни тука да го најдете вашиот најблизок или исто така можете да закажете состанок во повеќето локални градски собранија.

7. Проверете го кодот што го добивте преку е-пошта

Откако ќе отидете лично да го потврдите вашиот сертификат, ќе добиете е-пошта со врска до е-адресата што сте ја забележале.

Seeе го видите алмастило за преземање на индивидуалниот сертификат. Кликнете на него.

Сега ќе се отвори нов екран, многу сличен на првичниот, во кој ќе треба повторно да го воведете вашиот DNI или NIE, презиме и код што сте ги добиле по пошта.

Haveе имате краток временски период за да ја извршите инсталацијата, затоа не оставајте ја поштата во вашето сандаче долго непрочитана.

8. Извоз на дигитален сертификат

Потоа, во вашиот прелистувач, откако ќе се инсталира, одете во поставките за поставки за приватност и безбедност и скролувајте надолу до „сертификати“. Ако притиснете „видете сертификат“, ќе се појави вашиот.

Кликнете на направи копија за да ја зачувате на вашиот компјутер.

Во овој чекор, вашиот прелистувач ќе ве праша за лозинка. Многу е важно да ја зачувате оваа лозинка, затоа што ако го инсталирате дигиталниот сертификат на друг компјутер, тој ќе го побара и тој.

Со тоа веќе ќе го имате сертификатот на вашата работна површина; и можете да го инсталирате во други прелистувачи, сега можете да го користите Chrome, на пример.

И тоа е тоа! Можете да започнете да работите со вашиот сертификат на Интернет сега.

линкови

Како да се добие NIE Број во Малага

Како да се добие NIE Број во Benidorm

Како да го платите вашиот NIE Број на данок на апарат за готовина од банкомат

Како да се добие NIE Број во Аликанте

Како да добиете картичка за Брегзит TIE

Како да пристапите до здравствена заштита во Шпанија со или без А. NIE Број

5 НАЧИНИ ЗА НАЦИОНАЛНИЦИТЕ ВЕЛИГДАНИ ДА ДОБИВААТ ЗДРАВСТВЕНА ВО Шпанија со или без NIE Број

Како да добиете државна здравствена заштита ако живеете, работите или студирате во Шпанија без да имате потреба од приватно осигурување.

Од Гов, Велика Британија

Носители на пасош во Велика Британија во Шпанија
Ако живеете во Шпанија пред крајот на 2020 година, вашите права за пристап до здравствена заштита во Шпанија ќе останат исти сè додека останете законски престој.

Ова упатство објаснува што треба да направите во Шпанија во зависност од вашите околности. Сите жители во Шпанија треба да се регистрираат за да пристапат до здравствена заштита. 

Во моментот, државјаните на Велика Британија обично пристапуваат до шпанскиот национален здравствен систем на еден од овие начини:

1) Преку право на здравствена заштита како постојан жител доколку тие живеат во Шпанија 5 години.

2) Преку право на здравствена заштита ако се вработени или самостојни во Шпанија

3) Плаќање директно во јавната шема на здравствено осигурување

4) Регистрација на образец издаден од Обединетото Кралство во канцеларијата за социјално осигурување

5) Користење на Европската картичка за здравствено осигурување издадена од Велика Британија (EHIC) за привремен престој

ТРАНСФЕР ЗА ЗДРАВСТВЕНОСТ ОД ВБ
Образецот С1 им дава право на државјаните на Велика Британија пристап до државната здравствена заштита на иста основа како шпански државјанин. Имате право на С1 ако добивате пензија од Обединетото Кралство или одредени други поволности. 

ШТО Е ВКЛУЧЕНО?
Откако ќе се регистрираат за здравствена заштита, основните државни услуги се бесплатни, но има некои работи за кои пациентите треба да плаќаат. На пример, обично треба да платите нешто кон рецепти - или намалена цена или целосна цена.

РАБОТА ИЛИ АВТОНОМОС
Ако работите или сте самовработени во Шпанија, имате право на државна здравствена заштита на иста основа како шпански државјанин. Вашите зависни лица исто така имаат право.

Регистрирајте се во вашиот локален здравствен дом со вашиот број на социјално осигурување. Можете да добиете број за социјално осигурување од вашата локална канцеларија на Националниот институт за социјално осигурување (TGSS) во Шпанија. Вашите зависни лица треба да се регистрираат одделно.

Откако ќе се регистрирате, ќе добиете картичка за здравствено осигурување (SIP). Земете го со вас секогаш кога посетувате лекар.

WЕ БРЕКСИТ ЗАВРШИ МОЈОТ ЗДРАВСТВЕНОСТ?
Ако живеете во Шпанија пред крајот на 2020 година, вашите права за пристап до здравствена заштита во Шпанија ќе останат исти сè додека останете законски престој.

Ова значи дека ќе продолжите да добивате државно здравство во Шпанија од 1 јануари 2021 година на иста основа како шпански жител.

Исто така, ќе имате право да аплицирате за Велика Британија С1 ако започнете да цртате државна пензија во Велика Британија.

Трајна резиденција
Ако сте жител на Шпанија 5 години или повеќе, можете да аплицирате за постојан престој. Ова ќе ви овозможи пристап до државното здравство на иста основа како шпански државјанин.

Откако ќе бидете постојан жител, треба да се регистрирате за здравствена заштита во вашата локална канцеларија на ИНСС. Тие ќе ви дадат документ што треба да го однесете во вашиот локален здравствен дом.

Ако Велика Британија плаќа за вашата здравствена заштита, на пример преку формулар С1, не можете да се регистрирате за здравствена заштита како постојан жител.

НЕ РАБОТИ
Ако не сте постојан жител и не работите
Може да аплицирате за да се приклучите на шемата за јавно здравствено осигурување. Ова се нарекува Convenio Especial. Плаќате месечна претплата за да се вклучите во шемата, што ви овозможува пристап до шпанскиот здравствен систем.

Може да аплицирате ако сте биле регистрирани на „падрон“ (во вашето локално градско собрание) најмалку една година. Откријте како да аплицирате во вашиот локален здравствен центар во Шпанија.

ИСКЛУЧОЦИ
Ако живеете во Шпанија помалку од една година и не можете да добиете здравствена заштита, ќе треба да купите приватно здравствено осигурување.

Ако Велика Британија плаќа за вашата здравствена заштита, на пример преку S1, не можете да се приклучите на Convenio Especial.

ЧЛЕНОВИ НА СЕМЕЈСТВОТО
Ако сте зависник од некој што живее или работи во Шпанија
Зависните и членовите на семејството се класифицираат поинаку во Шпанија отколку во Велика Британија.

Ако се класифицирате како зависник од некој што има право на државна здравствена заштита во Шпанија (бидејќи тие работат или во Шпанија, постојан жител или добиваат бенефиции од Шпанија), ќе треба да аплицирате во вашата локална канцеларија на ИНСС.

Исто така, ќе треба да покажете писмо во кое се наведува дека Велика Британија не ве покрива здравствена заштита (документ без извоз). Ова може да го побарате со повикување на

NHS здравствени услуги во странство
Телефон: + 44 (0) 191 218 1999

ОБЈАВЕН ДЕЛОВЕН РАБОТНИК
Ако вашиот работодавач во Велика Британија ве испратил привремено во Шпанија („испратени работници“)
Објавен работник е оној кој е вработен или самовработен во Велика Британија, но привремено е испратен во друга земја на Европската економска област (ЕЕА).

Во моментов, испратените работници можат да користат EHIC или S1 сертификат за пристап до шпанското здравство.

HMRC има телефонска линија за прашања за национално осигурување од жители што не се жители на Велика Британија. Тие можат да одговорат на прашања во врска со статусот на испратен работник и да објаснат кои документи ќе ви требаат за да добиете здравствена заштита додека сте испратени. Нема да има промени во пристапот до здравствената заштита за испратените работници во Шпанија пред крајот на 2020 година.

Може да продолжите да го користите образецот EHIC или S1 во ова време.

ТРАНСФЕР ОД Велика Британија ДО ШПАНИЈА: користејќи формулар С1
Можеби имате право на државна здравствена заштита платена од Велика Британија ако живеете во Шпанија и добиете или:

1) државна пензија во Велика Британија
2) некои други „извозни предности“

ЗАБЕЛЕШКА: Не сите придобивки во Велика Британија што можат да се бараат додека сте во странство имаат право на здравствена заштита финансирана од Велика Британија. Пребарувајте за „Барање придобивки“ ако се преселите во странство или контактирајте го Jobcentre Plus за да прашате за бенефит.

Вие исто така може да имате право на формулар С1 ако сте испратен работник или граничен работник (некој што работи во една држава и живее во друга држава). Мора да контактирате со истрагите за национално осигурување на HMRC за да дознаете дали ги исполнувате условите.

Кога ќе го добиете образецот С1, мора да го регистрирате во вашата локална канцеларија за социјално осигурување (ИНСС). Ова ќе значи дека вие и вашите зависни лица ќе имате право на државна здравствена заштита на иста основа како шпански државјанин.

КАКО ДА ДОБИЕТЕ ФОРМА С1
Ако имате државна пензија во Обединетото Кралство, мора да побарате формулар за апликација по телефон од прекуокеанските здравствени услуги. Ова е дел од Органот за деловни услуги на NHS (BSA).

Мора да го регистрирате вашиот S1 во вашата локална канцеларија на ИНСС. ИНСС ќе ви даде шпански број за социјално осигурување. Однесете го ова во вашиот локален здравствен центар за да се регистрирате. 
Е ви биде дадена медицинска картичка што можете да ја користите кога посетувате лекар.

ПОСТ БРЕКСИТ
Здравствена заштита финансирана од Велика Британија со употреба на S1 од 1 јануари 2021 година
Ако живеете во Шпанија пред крајот на 2020 година, вашите права за пристап до правата за пристап до здравствена заштита ќе останат исти од 1 јануари 2021 година, ако сте:
> примање државна пензија во Велика Британија
> добивање на друга „извозна корист“
> граничен работник (некој што работи во една држава и живее во друга држава)

Ова значи дека ќе добиете:
> континуиран пристап до здравствена заштита во Шпанија користејќи го вашиот формулар S1 издаден од Велика Британија
> ЕХИК издаден од Велика Британија за патувања
> планирани третмани во други земји на ЕУ преку рутата С2
> пристап до NHS во Англија, Шкотска и Велс кога сте во посета на Велика Британија

СТУДИРАЕ ВО ШПАНИЈА
Може да аплицирате за студентски EHIC. Ова е различно од нормалното EHIC и ви дава право да покривате подолго. Вашата EHIC ви овозможува пристап до итна или неопходна државна здравствена заштита во Шпанија на иста основа како шпански жител.

EHIC не е замена за патничко осигурување. Треба да ги имате и двете за да го покриете времетраењето на вашиот курс.

Ако започнавте да студирате во Шпанија пред крајот на 2020 година, вашето ЕХИК ќе важи за остатокот од вашиот курс.

ДВИЕЕ ВО ВРАТИНА
Ако трајно се вратите во Велика Британија, ќе можете да користите NHS како и секој друг жител на Велика Британија.

Погледнете на веб-страницата Gov UK за повеќе информации и линкови

ЛИНКОВИ

Како да се добие NIE Број во Малага

Како да се добие како NIE Број во Аликанте

Како да се добие NIE Број во Шпанија

Како да пополните формулар EX-20 TIE за британски граѓани

Наскоро. Водич за британскиот народ да аплицира за новата картичка за престој на ТИЕ Шпанија користејќи го образецот Екс-20

Формулар за преземање EX-20 формираат шпанска резиденција

Што е ТИЕ ЗА британските граѓани и како да аплицирам за еден?

Договорот за повлекување ќе се однесува само на оние државјани на Обединетото Кралство кои легално престојуваат во Шпанија на 30 декември 2020 година (крај на преодниот рок) и на членовите на нивните семејства. Постоењето на преоден рок го продолжува ефективниот излез на Обединетото Кралство, барем во оваа област на правата на граѓаните, до 31 декември 2020 година.

Државјаните на Обединетото Кралство и нивните членови на семејството кои сакаат да престојуваат во Шпанија по тој датум, мораат да ги почитуваат одредбите што ја уредуваат „идната рамка за мобилност“. Оваа рамка сè уште не е договорена, иако а Политички Декларацијата е потпишана.

Постоењето на отсечен датум, 31 декември 2020 година, значи дека документацијата за државјаните на жителите на Велика Британија кои живеат во Шпанија пред крајот на преодниот рок станува важна. Ова може да доведе до различни законски статути во зависност од тоа кога ќе го започнат нивниот престој во Шпанија (пред или по тој датум).

Владата на Шпанија нема да бара државјани на Велика Британија кои престојуваат во Шпанија пред крајот на преодниот рок, како и членовите на нивните семејства да поминат во нов процес на документирање. Треба да се напомене дека тие веќе треба да имаат потврда за регистрација (или картичка за престој на член на семејство на граѓанин на Унијата, во случај на членови на семејството) што ја документираат нивната состојба.

Сепак, според член 18.4 од нацрт-договорот за повлекување, се работи на документ во кој се вели дека е издаден во согласност со договорот за повлекување. Овој документ ќе има униформа форма (ТИЕ „Книга за странски лични карти“, за нејзиниот акроним на шпански) во која ќе биде потврдено.

Овој документ може да биде побаран во текот на преодниот рок, иако може да се утврди планирање на апликациите со цел да се избегне поднесување на сите нив во исто време.

Сите британски државјани и членовите на нивното семејство ќе бидат добро советувани да имаат TIE формат документ во кој се вели дека тие се корисници на Договорот за повлекување.

Сите државјани на Обединетото Кралство и нивните членови на семејството можат да имаат корист од документот за формат ТИЕ, во кој се наведува експлицитно дека тие се корисници на Договорот за повлекување.

Затоа:

 • Ако сте државјанин на Обединетото Кралство жител на Шпанија пред повлекувањето на Велика Британија:: сертификатот за престој ќе биде валиден документ со кој се докажува вашиот правен статус во Шпанија. Меѓутоа, може, во согласност со член 18.4, да побарате документ за унифициран формат (ТИЕ) со кој се потврдува дека е издаден во согласност со договорот за повлекување
 • Ако сте државјанин на трета земја, кој е роднина на државјанин на Велика Британија, жител на Шпанија пред повлекувањето на Велика Британија:: Картичката за престој на член на семејство на граѓанин на Унијата ќе биде валиден документ со кој се докажува вашиот правен статус во Шпанија. Меѓутоа, може, во согласност со член 18.4, да побарате документ за унифициран формат (ТИЕ).
 • Доколку сте државјанин на Обединетото Кралство пристигнувате во Шпанија за време на преодниот рок: Документот за унифициран формат (ТИЕ) ќе биде издаден директно за вас, во кој се вели дека е издаден во согласност со договорот за повлекување. Theе бидат верификувани истите услови како и за потврдата за регистрација.
 • Ако сте државјанин на трета земја, кој е роднина на државјанин на Велика Британија, кој пристигнува во Шпанија за време на преодниот рок: Карта за престој на член на семејство на граѓанин на Унијата ќе ви се издаде директно, во кое се вели дека е издадена во согласност со договорот за повлекување. Theе бидат верификувани истите услови како и за добивање картичка за престој на член на семејство на граѓанин на Унијата.
 • • Ако сте државјанин на Обединетото Кралство кој веќе стекнал шпанска националност: не треба да завршите никакви формалности.

Европската комисија произведе документ со најчесто поставуваните прашања и нивните одговори (Најчесто поставувани прашања) за правата на граѓаните на ЕУ и Велика Британија по Брегзит доколку има договор. Не двоумете се да се консултирате за повеќе информации.

Треба да се запомни дека, во Шпанија, граѓаните на Унијата, вклучително и британски државјани, мораат кога сакаат да престојуваат во Шпанија повеќе од три месеци, да се регистрираат во Централниот регистар на странци.

Оваа апликација мора да биде поднесена во рок од три месеци од датумот на влегување во Шпанија, и веднаш ќе се издаде потврда за регистрација, со наведување на име, националност и адреса на регистрираното лице, идентитетски број на неговиот / нејзиниот странец (NIE), и датумот на регистрација.

Со оглед на тоа што не се знае дали ќе има договор за повлекување и дека овој процес зависи од одлуките на Велика Британија, треба да се запомни дека кога повлекувањето на Обединетото Кралство од Европската унија ќе стане ефективно, поседувањето важечки сертификат за регистрација ќе гарантира признавање на вашите права како жител на Шпанија. Во случај на заминување со договор, овој сертификат ќе ви овозможи да докажете дека сте корисник на Договорот за повлекување.

Во случај на заминување без договор, овој документ ќе ви овозможи да продолжите да престојувате во Шпанија и да ги добиете документите што одговараат на вашиот статус како државјанин на трета земја.

Во случај да сеуште немате потврда за регистрација како граѓанин на ЕУ, препорачливо е да го набавите овој сертификат пред датумот на заминување на Велика Британија од Европската унија со барање за состанок за постапката „Уверенија на ЕУ“ во Полициските станици во вашата провинција.

ЗАБЕЛЕШКА: не сите полициски станици имаат на располагање состаноци за спроведување на оваа постапка пред гореспоменатиот датум.

Во случај да не можете да добиете таков сертификат пред датумот на повлекување, можете да пристапите на новата постапка утврдена за оваа намена преку „Постапка за документација на државјани на Велика Британија“, под услов да можете да докажете, меѓу другото, , дека сте биле жители на Шпанија на датумот на повлекување (на пример, преку вашиот сертификат за регистрација.

Како да се добие NIE Број во Малага

Како да се добие NIE Број во Аликанте

Како да се добие NIE Број во Benidorm

Како да се добие NIE Број во ибиза

Како да се добие NIE Број во Естепона, Шпанија

Добредојдовте на Естепона и твојата нова во живо на сонце. Една од првите работи што ќе ви треба е Шпанец Nie Број. Еве кај МОЈ NIE ве добиваат вашите NIE Бројот во Естепона е наша работа.

добие NIE Број на лого на Estepona

Кликнете овде за да прочитате за нашите NIE Број на услуги за да ја добиете вашата NIE Број денес.

NIE Број на Информации за Естепона

Каде одам да добијам NIE Број во Естепона? Дали ми треба состанок?

Полициска станица Естепона

вашиот NIE Број закажувањето ќе се одржи на Полициска станица Естепона. Needе ви треба состанок и сите соодветни документи што ќе се применуваат за да добиете NIE Сертификат за број. Не грижи се, мислиме, ние ќе го резервираме состанокот за вас и ќе ги завршиме сите ваши документи.

Кога ќе ја добијам мојата NIE Број на сертификат и дали тоа ќе биде картичка или бел број А4?

Нормално вашата NIE Сертификат за број се издава истиот ден. Можеби побаравте да се вратите неколку часа подоцна за да го соберете. Ако постар офицер не е на должност или има заостаток, можеби ќе побарате да се вратите следниот ден.

вашиот NIE Број ќе ви биде даден на бел сертификат А4. зелениот картон се издава кога аплицирате Престој во Шпанија.

Дали мојот NIE Бројот истекува?

вашиот NIE Бројот нема да истече, ниту пак треба да се обнови. Може да го прочитате на Интернет тоа NIE Броевите истекуваа. Ова веќе не се случува.

Ако ја добијам мојата NIE Број во Естепона, дали можам да го искористам тоа и во другите делови на Шпанија? На пример Аликанте?

Откако ќе бидете издадени со вашиот NIE Број можете да го користите насекаде во копното Шпанија, плус канариските и Балеарските острови. Доколку аплицирате во Естепона, треба да имате адреса во Естепона на вашата документација.

Може ли да ја добијам мојата NIE Број во Естепона ако живеам во Централна Малага?

Ако живеете во централна Малага, ќе треба добие NIE Број во малага. Полициската станица Естепона ќе ги види само луѓето кои живеат во сливот на Естепона.

Може ли некој друг да оди на мое закажување од мое име? Дали ќе ми треба преведувач со мене?

Не, мора да присуствувате на своето NIE Назначување со број со оригиналниот пасош. Единствениот исклучок од ова е ако имате потпишано полномошно (POA) на адвокат или роднина да дејствува во ваше име.

Вие не треба да имате преведувач со вас, но ако се чувствувате поудобно, можеме да ви стапиме во контакт кој а преведувач во Естепона кој може да оди со вас.

Што ќе ми треба со себе на состанокот?

Ние ќе ви испратиме е-пошта Цита Превија картичка за закажување заедно со вашата NIE Формулари за број 790 / EX-15 кои ќе бидат целосно пополнети за вас.

Willе треба да земете и:

Дали треба да бидам потпишан на „Падрон“ во Естепона за да добијам NIE Број во градот?

Не, нема да сакате да бидете на патронот, но ќе треба да имате адреса во сливот на естепона на вашата документација.

Што се случува ако прашам одбиен за NIE Број во Естепона?

Ако вашиот NIE Апликацијата за броеви е одбиена во Естепона, ве молиме јавете се во нашата канцеларија и можеме да ви помогнеме да работите преку овој проблем. Веројатно сте присуствувале на состанокот без правилна документација.

Дали треба да ја платам мојата NIE Данок на број пред или по моето назначување во полициската станица?

Треба да ја земете формата 790 на банката за да ја платите NIE Данок на број пред состанокот. Вашата апликација нема да биде обработена освен ако немате банкарски печат на образецот 790. Банки во Естепона.

Може ли да ја разменам возачката дозвола во шпанска возачка дозвола без NIE Број?

Не, ќе треба да го имате вашиот NIE Број пред да може да аплицирате за вашиот Шпанска возачка дозвола.

Ако сакам да работам во Естепона, ќе ми треба а NIE Само број или број на социјално осигурување?

За да работите во Естепона, ќе треба да ги имате и двете NIE Број и а Социјално осигурување број. Ние нудиме број на социјалното осигурување пакет, отворете ја нашата форма за резервација.

Информации за Естепона

Естепона е одморалиште град на Коста дел Сол во јужна Шпанија. Шеталиштето поставено со дланка, Пасео Маритимо, тргнува покрај плажата Плеја де ла Рада. Во близина се ресторани и водни спортови на Порто Депортиво, плус рибарско пристаниште и заливот на Плеја дел Кристо.

Беленестата центри на центарот на плоштадот исполнет со цвеќе на Плаза де лас Флорес, дом на еклектичките уметнички дела на Колечин Гар.

Внатрешни врски

Како да се добие NIE Број на Алтеа

Како да се добие NIE Број во Марбела

Како да се добие NIE Број во Benidorm

Водич за заклучување на шините од страна на МОЈNIE.

Еве кај МОЈNIE имавме безброј количини на пораки кои прашуваат за заклучување тука во Шпанија. Така, поминавме часови гледајќи во BOE (Службен државен билтен), Кралската Уредба, Министерството за внатрешни работи, Ла Монцоа,  Твитер на Педро Санчез, Министерството за здравство, канцеларија за невработеност, даночна канцеларија (AEAT) и полицијата.

Малку е разликата во правилата помеѓу оние кои имаат а NIE Број на оние што не.

Состојбата на аларм донесе одлука да содржи пандемија на коронавирус ги принудува луѓето да останат дома и да ги напуштат своите домови само во исклучоци за кои се предвидува Владата.

Овие детали се во BOE и се ажурираат неколку пати.

Под какви околности можете да излезете надвор?
Според кралската уредба, движењето на луѓето е ограничено и можно е само излегување по улиците и јавните места за извршување на следниве активности.

 • Патување до местото на работа за извршување на нивната работа, професионални или деловни активности
 • Стекнување храна, фармацевтски производи и основни потреби.
 • Помош за здравствени центри, услуги и установи. Враќање во местото на живеење.
 • Помош и грижа за стари лица, малолетни лица, зависни лица, лица со посебни потреби или особено ранливи лица.
 • Патување до финансиски и осигурителни субјекти. Поради виша сила или ситуација на потреба.
 • Било која друга активност од слична природа да се спроведува индивидуално, освен ако не е придруженаnieг од страна на лица со посебни потреби или од друга оправдана причина.

Дали треба да одам на работа?


На 29-ти март, во BOE беше објавена нова регулатива која бара прекинување на сите несуштински активности со цел дополнително намалување на патувањата. Ако треба да одите на работа, ќе ви треба А. NIE Број.

На овој начин се смета суштинската работа:

- Активностите вклучени во синџирот на снабдување на пазарот: храна, пијалоци, добиточна храна, производи за хигиена, лекови, здравствени производи или кој било производ за заштита на здравјето.

- Достава до деловна активност во хотели и ресторани.

- Производство и дистрибуција на стоки, услуги, здравствена технологија, медицински материјал, опрема за заштита, здравствена и болничка опрема.

- Суштинските активности на преработувачката индустрија кои нудат материјали и материјал за развој на активностите содржани во оваа уредба.

- Транспорт на лица и стоки.

-Приниски институции, цивилна заштита, морето спасување, заштита од пожари, рудникот и сообраќајот и безбедноста на патиштата. Исто така приватно обезбедување.

-Не неопходно да се одржи материјалот на вооружените сили.

-Сите активности на здравствените центри, грижата за малолетни лица и стари лица, инвалиди и зависни лица и оние поврзани со дејноста против СОВИД-19. Исто така погребални услуги и сродни активности.

-Инимална здравствена заштита.

-Медија и продажба на медиуми.

-Банкарски, финансиски и осигурителни услуги

- Телекомуникациски, аудиовизуелни и основни компјутерски услуги компаnies

-Активности поврзани со заштита и грижа на жртвите од родово базирано насилство

-Лови правници, адвокати, толкувачи и психолози кои присуствуваат на неодложена судска активност.

-Активности поврзани со спречување на професионални ризици при итни активности.

- Белешки и записи за да бидат во согласност со минималните утврдени услуги.

- Чистење, одржување и поправка на итни дефекти, собирање и управување со опасен и урбан отпад.

-Центри за прием на бегалци и центри за привремен престој на имигранти и приватни субјекти за управување субвенционирани од страна на државниот секретар за миграција кои работат во хуманитарна акција.

-Снабдување со вода. Гас и електрична енергија.

-Основните за временската прогноза.

-Поштенска служба.

-Сектори и под-сектори вклучени во синџирот на увоз и снабдување на медицинска опрема

-Дистрибуција и испорака на производи купени преку Интернет или телефон

-Сите оние што би се сметале за суштински во состојбата со предупредување.

Останатите работници кои претходно не работеле на работа или во други околности, како што е боледување, мора да ги искористат предностите на платено отсуство што се надоместува вклучен во Кралската уредба.

Ако треба да одам на работа, дали ми треба пасош?


Сите работници кои мораат да одат на работа затоа што се сметаат за основни услуги, мораат да одат на работното место со сертификат издаден од владата.

БОЕ ја објави моделот декларација за одговорност што мора да биде доставена до државните безбедносни сили доколку тоа биде побарано.

Овој „лаис-минувач“ ги содржи деталите за компанијата и работникот што го носи сертификатот. На овој начин работникот ќе може да ги изврши потребните патувања за да ја исполни работната цел и да избегне можна санкција за да биде на улица во случај безбедносните сили да го побараат тоа.

Како изгледа документот? Кој треба да го издаде?


Според дополнителната одредба на BOE од понеделник 30 март, „компанијата или субјектот за вработување“ е тој што мора да издаде „одговорна изјава“ што признава дека работниците се во согласност со околностите потребни за да патуваат на работното место. (Моделот за документот на слики).

Може ли да добијам NIE Број за време на заклучување на коронавирусот?

Во моментот сите полициски станици во Шпанија го прекинаа издавањето NIE Броеви во Шпанија. Еве кај МОЈ NIE ние сè уште земаме резервации и на овие резервации ќе им се даде приоритет откако ќе се отвори полициската станица. Кликнете овде за да резервирате NIE Назначување броеви на Интернет.

Дали ви треба пасош за да одите на шопинг?


Не, не ви треба дозвола да одите на шопинг или во аптека, бидејќи овие се сметаат за основни активности и се дозволени со Кралската уредба.

Дали треба да ги чувам сметките од набавка или аптека во случај да запрам?


Не е задолжително и нема автоматска казна доколку не ги носите, иако се препорачува. Во случај да бидете запрени од безбедносните сили и тие да ги направат релевантните проверки за да видат дали ги исполнувате условите да бидете на улица, полесно ќе се докаже дека не правите прекршок ако носите сметки, рецепти, потврда од банка, итн. што го докажуваат тоа. 

Може ли да одам на шопинг со некој друг?


За да одите на шопинг и во кој било случај во кој е дозволено да излезете на улица мора да одите сами. Може да ги придружувате лицата со посебни потреби, малолетни лица, постари граѓани или „од други оправдани причини“. Како што гледаме, овие „други оправдани причини“ не се детални, но се подразбира дека тие мора да бидат причини за виша сила да се сметаат за исклучителни.

Ова беше една од модификациите вклучени во изготвувањето на првиот декрет, кој на почетокот не размислуваше дека е можно да се излезе придружбаnieг од мали деца, што претставувало проблем за оние што морале да ги остават сами дома.

Може ли да имам компанија во автомобилот?


Уредбата утврдува дека приватните возила ќе можат да возат по јавни патишта за да ги извршуваат дозволените активности или да наполнат гориво на бензински пумпи или сервисни станици.

Како што е наведено во РД, овие патувања мора да се „направат индивидуално, освен ако не се направат сосилстваnieг од лица со попреченост, малолетни лица, стари лица или постои друга соодветно оправдана причина “.

На 25 март, Владата го разјасни указот и го додаде следниов текст

„Јавен, приватен комплементарен и приватен превоз на лица во возила со најмногу девет места, вклучително и возачот, извршен во рамките на случаите на патување овластени во член 7 од Кралскиот указ 463/2020, од ​​14 март, во кој повеќе едно лице мора да патува во возилото, треба да го почитува фактот дека има најмногу едно лице по ред на седишта, одржувајќи го најголемото можно растојание помеѓу патниците “.

Со други зборови, на две лица им е дозволено да патуваат во еден автомобил, возачот и едно лице на спротивното задно седиште, и под услов патувањето да е од една од причините наведени во указот на состојба на алармот. Овие патувања можат да се вршат и во изнајмени возила.

Бидејќи концептот „соодветно оправдана кауза“ е оставен широко отворен во текстот на указот, веројатно безбедносните сили ќе треба да се справат со ситуациите што не се наведени во РД, од случај до случај.

Колку долго треба да трае прошетката со кучето?


Шетањето по кучето е еден од исклучоците предвидени во декретот за состојба на тревога. Кога беа детални на прес-конференција, директорот на Координативниот центар за здравствени сигнали и итни случаи на Министерството за здравство, Фернандо Симон, појасни дека „тие не биле ограничени на подолго или пократко време, туку на вообичаеното време.

И покрај тоа, од Генералниот директорат за права на животните, тие ги диктираат следниве препораки:

Прошетајте кратки прошетки, само за да ги покриете физиолошките потреби.
Избегнувајте контакт со други животни или луѓе. Носете шише вода со детергент за чистење на урината и кесите за поо.


Дајте им приоритет на прошетките во моментите кога има помалку луѓе на улица.

Може ли да ја напуштам куќата да се грижам за некој член на семејството или зависен или да извршувам работи за нив?


Ова е еден од случаите опфатени со Кралскиот декрет: „помош и грижа за стари лица, малолетни лица, зависни лица, инвалидни лица или особено ранливи лица“.

Важно е да ги почитувате препораките за безбедност за да избегнете инфицирање на лица изложени на ризик со минимизирање на контакт. 

Оние кои мораат да го променат старателството над малолетни лица, исто така, можат да бидат преместени да присуствуваат на нив. Ова го потврди министерот за правда, Хуан Карлос Кампо, уверувајќи дека режимите за старателство и посета на разделени родители „ќе треба да продолжат да се почитуваат“ за време на состојбата на тревога, уверувајќи дека „враќањето на детето во вообичаено домот е една од исклучителните причини “во указот одобрен од Владата.

Дали можам да излезам надвор да ја придружувам лицата со хендикеп?


На 20 март, Министерството за здравство потпиша инструкција со која експлицитно се овластуваат „лицата со попреченост кои имаат нарушувања во однесувањето, како што се лица со дијагностицирано нарушување на аутистичниот спектар и нарушувачко однесување, што се влошува со состојбата на затворање што произлегува од декларацијата на државата на тревога и придружна личност да циркулира на јавни патишта, под услов да се почитуваат потребните мерки за да се спречи зараза.

Дали треба да дадам документација дека ја придружувам лицата со хендикеп?


Правилото не утврдува дека документацијата треба да се носи. Како и да е, и Конфедерацискиот Аутизам Еспања и ЦЕРМИ препорачуваат да се носат следниве документи

Службен сертификат за признавање на инвалидитет. Во случај на препознавање на инвалидитет.


Рецепт на здравствен или социјален професионалец, доколку е достапен.
Копија од Упатството од 19 март 2020 година, од Министерството за здравство, со воспоставување толкувачки критериуми за управување со состојбата со здравствената криза предизвикана од СОВИД-19.


Дополнителни медицински, психолошки или социјални извештаи кои ги опишуваат индивидуалните потреби и / или постоењето на потешкотии во однесувањето, доколку се достапни.

Дали лицата со посебни потреби треба да се идентификуваат на кој било начин?


Не. Иако постојат неколку иницијативи кои ги охрабруваат луѓето да носат некаков знак за да избегнат да викаат од балконот кога се одржуваат овие терапевтски прошетки, не постои обврска да се „обележуваат“ луѓето со каков било вид на попреченост кои треба да одат надвор Конфедерацијата Аутизо Еспања предупредува дека ова може да биде контрапродуктивно.

Дали можам да добијам парична казна?


Кривичниот законик и законот за безбедност на граѓаните вклучуваат кривични дела и административни прекршоци што можат да бидат направени од граѓани кои не ја почитуваат состојбата на алармот, како што се појавува во редот со кој уредува министерот за внатрешни работи, Фернандо Гранде-Марласка акциите на безбедносните сили во тековното сценарио.

Кривичните дела „непочитување или одобрување на наредбите за овластување“ се казнуваат, во нивната најсериозна форма, со затвор до четири години, додека примената на Законот за безбедност на граѓаните подразбира казна за сериозно лошо однесување со парична казна од помеѓу 600 и 30,000 XNUMX евра.


Истиот Закон за безбедност на граѓаните утврдува дека „за сериозни прекршоци, минималниот степен ќе вклучува парична казна од 601 до 10,400 евра, просечен степен од 10,401 до 20,200 евра и максимален степен од 20,201 до 30,000 XNUMX евра“.

СЕПЕ (канцеларија за невработеност)


Роковите за поднесување на апликации се суспендирани и правата не се намалуваат за доцнење на поднесоците.
Заштита на невработеност донесени се мерки за работници погодени од прекинување на договорот и намалување на работното време (ЕРТЕ).


Ако веќе добивате бенефиции за невработеност или субвенции
Што се однесува до регистрацијата како барател на работа: проверете ги упатствата на јавната служба за вработување на вашата автономна заедница за обновување или регистрација на побарувачката за вработување. Следете ги упатствата на веб-страницата.


Не треба да аплицирате за продолжување на додатокот, плаќањето ќе се одржува по шест месеци.


Исплатата на надоместок за невработеност нема да биде прекината со неподнесување на Годишната пријава за данок на добивка за лица кои добиваат бенефиции за работници над 52 години.

ЛА РЕНТА 


Утре, на 1 април, започнува рокот за презентирање на декларациите за приходи и средства за 2019 година, атипична кампања која започнува во целосна затвореност заради епидемијата на коронавирус.

Според овој календар, даночните обврзници ќе можат да ги поднесуваат своите пријави преку Интернет преку програмата за приходи преку Интернет или мобилната апликација на Даночната агенција од 1 април.


Оние кои сакаат да ги пријават своите враќања по телефон преку програмата „Ле ламамос“ (Ве повикуваме) може да го побараат од 5 мај за да може Агенцијата да ве повика од 7 мај, што е можно поскоро, но без можност за избор на временски слот како и во претходните кампањи.


Што се однесува до вниманието лице в лице, во канцелариите - кои во моментот се затворени, Агенцијата го одржува почетокот на 13 мај, со претходно назначување што може да се побара од 5 мај. Кампањата за приходи и средства ќе биде продолжена до 30 Јуни, освен декларациите што треба да се платат со директно дебитирање, кои мора да бидат презентирани најдоцна до 25 јуни.


Луѓето кои имаат стари сертификати за постојан престој во А4 нема да можат да резервираат состаноци преку Интернет, бидејќи бара број за поддршка, и бидејќи тие се стари (иако сеуште важат), тој не ги прифаќа тие броеви. Вие или треба да закажете состанок преку телефон или кога тие се отворени, можете да побарате игла (cl @ ve) на бирото. (Пример за код за поддршка на сертификатот на A4 на слики).

Финансиска помош


СОЦИЈАЛНИОТ СВЕТСКИ ПРОТИВ КОРОНАВИРУС
Социјални мерки да не се остави никого зад себе.


Сите иселувања без алтернативно домување се суспендирани, договорите за 6 месеци и се поддржани од микрокредити за лица во ранливи ситуации. Покрај тоа, ако останат во оваа ситуација по кризата, државата ќе се погрижи за долгот. Големите сопственици на куќи ќе треба да направат 50% попуст или преструктуирање на долг за 3 години.


Продолжување на мораториумот за хипотека. Продолжување на мораториумот за плаќање хипотеки и во просториите и канцелариите на самовработените и критериумите за ранливост.


Прекинувањето на снабдувањето од кој било вид во вообичаеното живеалиште е забрането сè додека е во состојба состојбата на алармот. Покрај тоа, социјалниот бонус е проширен така што лицата кои станале ранливи имаат право на тоа, применува мораториум за исплата на испораките за самовработените и малите и средни претпријатија и овие може да ги прилагодат своите договори на нивната нова потрошувачка реалност, без казна.


Нови работни мерки


Додаток за домашните работници. Се создава субвенција за привремена невработеност за која може да аплицираат доколку станат невработени или намалено е нивното работно време. 


Вонредна придобивка за невработеност за работници и привремени работници чиј договор заврши по прогласувањето на алармот кои го немаат потребниот придонес за пристап до друга корист или субвенција.
Еднаквост.


Услуги за нега на жртви на сексуална експлоатација и трговија со луѓе заради сексуална експлоатација.


Безбедно алтернативно домување е загарантирано за жртви на машко насилство, преку хотелско сместување доколку услугите на домаќините не се достапни.
Усогласеноста со мерките на претпазливост и казните за забрана е загарантиран пристап кон родово базирано насилство.


Воспоставени се механизми за да можат градските совети и автономните региони да го распределат извршувањето на средствата на Државниот пакт за родово базирано насилство.


потрошувачка


Ограничување на рекламирање преку Интернет игри за времетраењето на системот за државни аларми.


Мораториум за исплата на потрошувачки кредит за ранливи луѓе економски за три месеци, што може да се продолжи.
Во случај на откажани пакети за патувања, ваучер може да се издаде за употреба во рок од една година од страна на потрошувачот. Доколку не се користи, вратете го платениот износ.

Може ли да добијам престој во Шпанија за време на заклучувањето на Коронавирус?

Не, сите апликации за престој во моментот се во мирување додека не заврши заклучувањето. Кликнете овде за да аплицирате за престој во Шпанија

линкови

NIE Број МАЛАГА

NIE Број Benidorm

NIE Број Мурсија

NIE Број Аликанте

Како да се добие NIE Број во Торевиеја, Шпанија

Добредојдовте во Торевиеја, Шпанија. Вашиот нов живот на сонцето ќе започне, но една од првите работи што ќе ви требаат пред да можете да направите нешто друго е да добиете Torrevieja NIE Број.

Што е NIE Број и зошто ми треба еден во Торевиеја?

Каква Торевиеја NIE Бројот изгледа како
Каква Торевиеја NIE Бројот изгледа како

на NIE Број на кој сте издадени Torrevieja е познат и како а Број на идентификација на екстранер на шпански. Тоа е вашиот даночен број, даден од шпанската полиција. Не е лична карта.

Вашата Торевиеја NIE бројот ќе започне со писмо, проследено со седум броја, завршено со друго писмо. (На пример C - 6765654 - Z). Твојата NIE бројот е единствен за вас и не е ниту пренослив, ниту истекува.

Needе ви треба а NIE Број во Торевиеја за да ги заврши следниве задачи:

Како можам да добијам NIE Бројот во Торевиеја брза?

Еве кај МОЈNIE ве добиваат вашите NIE Брзо е бројот наша работа. Ние ќе го резервираме вашиот состанок на Полициската станица Торевиеја, Заврши го NIE Бројте документи и е-пошта до вас за да отпечатите заедно со нашиот корисен водич за тоа што да сторите на денот на закажаната средба.

Вашата единствена работа ќе биде да пристигнете во полициската станица Торевиеја во времето и датумот што ќе ви овозможиме да ги предадете вашите документи и да му покажете на пасошот за да го соберете вашиот NIE Број.

Подготвени да го добиете вашиот NIE Број?

Среќна двојка добиваат а NIE Број во Торевиеја

Кликнете овде за да прочитате за нашите NIE Услуга со броеви во Торевиеја

ПОВЕЌЕ NIE Број на информации за Торевиеја

Дали одам во градското собрание или во полициската станица за назначување? Може ли да се обидам да се вратам без состанок?

Полициската станица Торевиеја

Вашето закажување ќе се одржи во полициската станица Торевиеја. Ние ќе го закажеме состанокот за вас со полицијата и ќе ви обезбедиме CITAS PREVIA (потврда за резервација) што ќе ви го закаже времето, датумот и локацијата. Без закажување, нема да ве видиме под никакви околности.

Може ли некој друг да оди на мое закажување од мое име? Дали ќе ми треба преведувач со мене?

Не, мора да присуствувате на своето NIE Назначување со број со оригиналниот пасош за да се покаже кој си. Единствениот исклучок од ова е ако имате потпишано полномошно (POA) на адвокат да дејствува во ваше име.

Општо, нема да ви треба преведувач со вас, но ако се чувствувате поудобно, можеме да ви стапиме во контакт кој а преведувач во Торевиеја кој може да оди со вас.

Што ќе ми треба со себе на состанокот?

Willе ви го испратиме е-пошта вашиот сертификат Цита Превија, кој е вашата картичка за состаноци. Ние исто така ќе ви испратиме е-пошта на вашата е-пошта NIE Формулари за број 790 / EX-15 кои ќе бидат пополнети за вас.

Willе треба да земете и:

Ако ја добијам мојата NIE Број во Торевиеја можам ли тогаш да работам / живеам во друга област на Шпанија?

Да, твојот NIE Бројот ќе ве покрие за цела Шпанија плус Канарските острови и Балеарските острови. Не ти треба А. NIE Бројот за секој различен регион на Шпанија, еден број ве опфаќа за целата област. Прочитајте ја МОЈОТNIE Прегледи.

Дали ќе добијам бело NIE Број на сертификат на зелена карта?

вашиот NIE Бројот ќе се појави на бело парче хартија А4. Ова е вашиот прв чекор. Откако ќе бидете подготвени да аплицирате за престој, ќе добиете зелена боја Шпанска картичка за престој.

Дали треба да бидам потпишан на Падрон во Торевиеја за да добијам NIE Број во градот?

Не, нема да сакате да бидете на патронот, но ќе треба да имате адреса во регионот Аликанте на вашата документација.

Што се случува ако прашам одбиен за NIE Број во Торевиеја?

Ако вашиот NIE Апликацијата за броеви е одбиена во Торевиеја ве молиме јавете се во нашата канцеларија и можеме да ви помогнеме да работите преку овој проблем. Веројатно сте присуствувале на состанокот без правилна документација.

Дали треба да ја платам мојата NIE Данок на број пред или по моето назначување во полициската станица?

Треба да ја земете формата 790 на банката за да ја платите NIE Данок на број пред состанокот. Вашата апликација нема да биде обработена освен ако немате банкарски печат на образецот 790.

Дали треба приватно здравствено осигурување за да добијам NIE Број во Торевиеја?

За да се добие првиот чекор бела хартија А4 NIE Број во Торевиеја нема да ви треба приватно здравствено осигурување.

Дали мојот NIE Бројот истекува?

Бр NIE Бројот во Шпанија истекуваше по 3 месеци. Сепак NIE Број на сертификати издадени денес нема да имаат рок на траење и ќе бидат со вас за живот.

Може ли да ја разменам возачката дозвола во шпанска возачка дозвола без NIE Број?

Не, ќе треба да го имате вашиот NIE Број пред да може да аплицирате за вашиот Шпанска возачка дозвола.

Ако сакам да работам во Шпанија, ќе ми треба NIE Само број или број на социјално осигурување?

За да работите во Шпанија, ќе треба да ги имате и двете NIE Број и а Социјално осигурување број. Ние нудиме пакет со број за социјално осигурување отворете ја формуларот за резервација.

Кога ќе бидам издаден со NIE Број на сертификат? Е мора ли да се вратам друг ден?

Нормално, ви се издава сертификат истиот ден кога ќе закажете состанок. Нормално насочена да се вратиш во полициската станица во 2 часот. Понекогаш, ако постар службеник не е на лице место да го потпише вашиот сертификат, можеби ќе побарате да се вратите уште еден ден.

ЗА ТОРРЕВЕЈА

Torrevieja може да се најде на Коста Бланка, Шпанија, на околу 50 минути јужно од Аеродром Аликанте

Торевиеја не е одморалиште во смисла на празничен празник. Има само неколку хотели а областа е многу сакана од Шпанците кои се собираат овде во текот на летните месеци за нивните одмори. Градот е опкружен со одлични урбанизации, сите со базени и убави градини, а целата област ужива во прекрасните плажи со убав песок и кристално чисти води.

Илјадници луѓе од северот на Шпанија и северна Европа постојано се сместувале во градот. Локалното население е пријателско и го поздравува и националниот и меѓународниот туризам. Широко се зборува англискиот.

Внатрешни врски

Како да се добие NIE Број во Аликанте

Како да се добие NIE Број во Малага

Како да се добие NIE Број во Benidorm

.

Како да се добие NIE Број Аликанте

Добредојдовте на Аликанте. Вашиот нов живот на сонцето ќе започне. Но, една работа што ќе ви треба пред да започнете да работите, да отворите банкарска сметка или да купите куќа е Аликанте NIE Број.

Што е Аликанте NIE Број и зошто ми треба еден?

Твојата Аликанте NIE Број, познат како а Број на идентификација на екстранер на шпански е вашиот даночен идентификациски број даден од шпанската полиција.

Твојата Аликанте NIE бројот генерално ќе започне со писмо, проследено со седум броја, завршено со друго писмо. (На пример Т - 5454321 - З). Твојата NIE бројот е единствен за вас и не е ниту пренослив, ниту истекува.

Needе ви треба а NIE Број за да ги завршите следниве задачи:

 • Отворете банкарска сметка во Шпанија
 • Работа во Шпанија
 • Купете бизнис во Шпанија
 • Купете имот во Шпанија
 • Добијте договор за мобилен телефон во Шпанија
 • Добијте бесплатна здравствена заштита во Шпанија
 • Останете во Шпанија подолго од 90 дена

Што прави Аликанте NIE Бројот изгледа?

вашиот NIE Бројот ќе ви го издаде шпанската полиција на бело парче хартија А4 (не картичка). Сертификатот ќе го има вашето полно име, број на пасош, датум на раѓање и NIE Број испечатен на неа и ќе ја наведе полициската станица што ја издала.

Ми треба мојата NIE Број во Аликанте, колку наскоро може да ми помогнете?

Водич за добивање на NIE Број во Аликанте Шпанија.

MY NIE е Spains број еден на Интернет NIE Услуга со броеви.

Можеме да ја организираме целата ваша NIE Искуство со број преку Интернет. Ние ќе го резервираме вашиот состанок на Полициската станица Аликанте во време и датум што ви одговара, плус завршете ја целата ваша документација и е-пошта за да можете едноставно да отпечатите.

Ваша единствена задача ќе биде да пристигнете во полициската станица во Аликанте во времето и датумот што ќе ви го обезбедиме и да го покажете вашиот пасош и да ги предадете документите што ви ги овозможуваме.

Подготвени да го добиете вашиот NIE Број во Аликанте?

како да резервирате NIE Назначување со број во Аликанте

Кликнете овде за да прочитате повеќе за нашите NIE Број на услуги за областа на аликанте и нарачајте ја вашата NIE Број денес.

Повеќе NIE Информации за број

Колку по моето NIE Назначување со броеви ќе го добијам моето NIE Број на сертификат?

Откако ќе присуствувате на полициската станица Аликанте, предадете го вашиот NIE Бројни документи, заедно со вашите две фотографии за пасош, и прикажан вашиот пасош, што нормално ќе ви биде издадено со NIE Број на сертификат истиот ден.

Меѓутоа, некои пати ако нема постар службеник на лице место да го потпише вашиот сертификат, можеби ќе побарате да се вратите уште еден ден за да го соберат вашиот NIE Сертификат за број.

Што ќе ми треба со себе на состанокот. Дали ќе ми треба преведувач со мене?

Следниве артикли ќе треба да ги земете со вас во вашиот Аликанте NIE Назначување на броеви.

 • Документацијата ви ја овозможуваме преку е-пошта
 • Две фотографии од пасош
 • Фотокопија од внатрешната страница на вашиот пасош
 • Вашиот оригинален пасош
 • Докази од причината зошто ви треба а NIE Број

На состанокот, едноставно предавате документи, што ќе биде точно како наш експерт NIE Тимот на број го заврши за вас. тоа е многу малку веројатно ќе ви треба Преведувач но добредојдени сте да земете своја ако се чувствувате поудобно.

Може ли да имам еден NIE Број на состаноци и за јас и за мојот партнер / пријател во исто време?

Не, секој човек што ја посетува полициската станица Аликанте за нивно NIE Numberе треба посебен состанок и сопствена документација.

Генерално, можеме да ви дадеме две состаноци во рок од 10 минути едни од други, но ве молиме, осигурете се дека го користите делот „други белешки“ на нашата форма за резервација за да ни кажете дека сакате истиот датум и време како вашиот партнер.

Ако ја добијам мојата NIE Број во Аликанте дали можам да го користам во друг дел на Шпанија?

Вашиот шпански NIE Број може да се користи пчела во сите делови на копното Шпанија, плус Канарските и Балеарските острови. Еден број ве опфаќа за цела Шпанија не постојат различни типови за различни области на Шпанија.

Дали можам да одам во полициската станица Аликанте ако живеам во друга област од покраината?

Да, можете да одите во полициската станица Аликанте за да го добиете вашиот NIE Број ако живеете каде било во провинцијата Аликанте од каде се протега Denia до Мурсија.

Може ли да ја добијам мојата NIE Број во Аликанте без состанок?

Пред неколку години бевте во можност да се појавите во вашата локална полициска станица и да чекате во редот да биде издадено NIE Број. Деновиве полицијата има систем за резервација преку Интернет и нема да се гледате под никакви околности без а NIE Назначување на броеви.

Дали е можно да се добие мојот NIE Број без посета на полициската станица?

За жал не. Мора да присуствувате во полициската станица лично за да можете да го покажете пасошот и да го соберете вашиот NIE Број.

Каде ќе биде мојот NIE Назначување на број ќе биде во Аликанте?

Главната полициска станица / Форенс канцеларијата може да се најде на: Кале де ла Ебанистерја, 4, 03008 Аликанте. Потребно ви е NIE Резервација со броеви за да може да присуствува на полициската станица. Вие нема да бидете гледани, освен ако имате точна резервација и документација.

Колку долго ќе ми NIE Број закажете состанок за Аликанте? Дали ќе бидам таму цел ден?

Willе ви се даде одредено време и датум за вашиот состанок. Општо, полициските станици работат навреме, но секогаш е најдобро да пристигнете барем 30 минути порано за да може да се видите порано ако е можно.

Вашето вистинско закажување ќе трае не повеќе од 2 минути. Службеникот ќе ја провери вашата документација или ќе издаде а NIE Број таму и потоа, или замоли го твојот да се врати подоцна.

Што ќе се случи ако не сум одбиен NIE Број во Аликанте

Вообичаен случај, вашата апликација е одбиена, повикајте ја нашата канцеларија на 0034 665556070 што е можно поскоро. веројатно е дека сте заборавиле да земете документација или нешто што ви побаравме да ги земете упатствата што ви ги испративме.

Дали треба да ја платам мојата NIE Данок на број пред или по моето назначување?

Потребно ви е тo посетете банка во Аликанте пред вашиот состанок и платете го образецот 790 NIE Данок на број. Ви испративме форма 790 која е составена од 4 страници. Треба да ги земете сите овие страници во банка, да го платите данокот (9.64) и да осигурате дека може да имате печат на најмалку една од формите од благајната.

Мојот пасош е застарен. Дали сè уште можам да добијам NIE Број во Аликанте?

Не, ќе треба да останете најмалку 3 месеци на вашиот пасош за да аплицирате за NIE Број. Кликнете овде за да го обновите вашиот пасош.

Дали ми треба фото-копија на мојот пасош? Дали се сите страници или само предниот капак?

Да, треба да земете фото копија од внатрешната страница на вашиот пасош. Ова може да биде боја или црно-бело.

Која големина треба да бидат фотографиите од пасошот?

Yourе треба да земете две фотографии со пасош на вашите NIE Назначување со број во Аликанте. Овие треба да бидат британска стандардна големина. Кликнете овде за повеќе информации за фотографијата со пасош.

Треба ли да ја отпечатам NIE Бројни форми во боја или црно-бело?

Полицијата во Аликанте ќе ги прифати вашите форми во целосна боја или црно-бела боја.

Ми кажа дека постои долг список на чекање за состаноци во Аликанте. Можеш ли да ме примиш претходно состанок?

Имаме одличен однос со шпанската полиција обично се во можност да добијат назначувања за откажување за истата недела. Ве молиме слободно јавете ни се NIE Телефонски лист ако сакате да разговарате за вашите точни барања.

Дали на моите деца им треба а NIE Број во Аликанте?

Како општо правило Деца не се издаваат белите NIE Сертификат за број. Децата под 16 годишна возраст обично добиваат свои NIE Броеви кога аплицираат за престој. Ова е испечатено на зелената картичка за престој.

Еве кај МОЈ NIE ние сакаме да патуваме во и околу Шпанија, во пронаоѓање активности што можете да ги направите со или без NIE Број.

Оваа недела решивме да скокнеме во МОЈNIE epип и посета на Аликанте за тој ден.

Каде е Аликанте?

Аликанте е пристанишен град на југоисточниот дел на Шпанија Коста Бланка и главен град на провинцијата Аликанте. Неговиот стар град Барио де ла Санта Круз има тесни улици, обоени куќи и сцена за ноќен живот. Оттука, лифт или стрмно искачување води кон средновековниот Кастиillо де Санта Барбара, поставен на брдото со прекрасен поглед на брегот на Средоземното Море.

За повеќето активности во Аликанте нема да ви треба Шпанец NIE Број.

Добивање на вашиот NIE Бројот во Аликанте е лесен со МОЈNIE

Патување до и околу Аликанте

Аликанте има одличен аеродром. Се наоѓа веднаш пред главниот град Аеродром Аликанте е главен меѓународен центар и летовите можат да се донесат по разумна цена во поголемиот дел од годината. има одлични автобуски линкови од аеродромот кои одат на сите изгубени места во провинцијата Аликанте и пошироко.

Сити Аликанте има многу модерна автобуска станица лоцирана во Муел де Поniente S / N - близу пристаништето Аликанте. Од тука може да се добие автобус колку што е можно повеќе Мадрид or Малага или како блиску Бенидорм.

Аликанте е централен центар за патување со воз. Терминал за воз Аликанте е централна железничка станица во Аликанте, Шпанија. Обично, локално наречена станица RENFE, станицата е дел од системот Адиф и е терминална станица.

Добрата вест е дека не ви треба А. NIE Броеви што користат јавен превоз во Шпанија. Ако ве прашаат за еден, можете да го дадете вашиот број за пасош или лична карта ако имате.

Што да направите во Аликанте

Интернет-страницата за советници за патувања има одличен список на работи што треба да се прават во Аликанте но ние ги ставивме нашите топ 5 подолу за да проверите. Нема да ти треба Шпанец NIE Број за посета на кое било од овие места во Аликанте.

1.) на Замокот на Санта Барбара

Замокот на Санта Барбара Аликанте

Замокот на Санта Барбара може да се најде во Аликанте како седи на врвот на планината Бенакантил. Овој џиновски карпа што се издигнува над небесната линија на Аликанте е тврдина со средновековно арапско потекло.

Најновите реновирања се случија за време на Златното доба на Шпанија во 1500-тите, но ако погледнете одблизу, ќе најдете малку фрагменти од мавританско време.

Најдобро време за посета на замокот е рано наутро пред сонцето да биде најжешко. Ако одење нагоре звучи како повеќе од многу напорна работа, тајната е дека има и лифт што работи одма позади плажата Постигет.

Нема обвинение да го посетите замокот или да го користите лифтот и нема да ви треба NIE Број за посета.

2.) Археолошки музеј

Ако Археологијата е твоја работа, ќе го сакаш овој музеј што ќе објасни за потеклото на Аликанте. Има мала наплата за да влезете во музејот, но нема да ви треба NIE Број за посета на Археолошки музеј Аликанте.

Музејот започнува во предисторијата со ловците собирачи и ги гледате првите рачно изработени метални предмети фалсификувани околу Аликанте.

Нема да ти треба NIE Број во Аликанте да го посетиме Археолошки музеј.

Потоа, тука е иберската просторија, посветена на многуте пред-римски археолошки локалитети блиски до кои донесе прекрасни парчиња скулптура и керамика.

Едно од највозбудливите прикажувања опфаќа средновековно време, кога за краток период, еврејската, исламската и христијанската култура постоеја рамо до рамо. музејот е голема привлечност да ги однесе децата заинтересирани за историја.

3.) Музеј на современа уметност

на музеј на современа уметност може да се најде сместен во најстарата секуларна зграда на Аликанте, поранешна житарка изградена во 1687 година до базиликата Санта Марија. Основана е во 1976 година од скулпторот Аликанте Еузебио Семпере, прикажувајќи ја неговата приватна колекција.

Музејот може да се пофали 800 парчиња, вклучувајќи многу од најпознатите уметници од 20 век, вклучувајќи ги Пикасо, Френсис Бекон, Салвадор Дали и íоан Мири.

Само третина од делата можат да бидат прикажани во секое време, а дисплејот се ротира во текот на целата година, така што нема да има две посети.

4.) Парк Рио Сафари, Аликанте

Паркот Рио Сафари Аликанте е животински парк на патот Санта Пола-Елче, во Коста Бланка.

Сместено е во оаза со повеќе од 4000 палми. Идеално место за семејства со деца.

Посетителите на паркот можат да уживаат во убаво патување и да се релаксираат, запознавајќи повеќе од сто видови на животни. Уживајте во Splash Park во текот на летото, новиот воден парк на Рио Сафари Елче со базени, многу тобогани, вода паѓа, детско игралиште, област за бебиња и ресторан.

Парк Рио Сафари, Аликанте

Пливање со морски лавови, средби со лемури, шимпанза и орангутани; претстави и област со повеќе авантури се други активности што луѓето можат да ги уживаат во Рио Сафари Елче. Нема да ви треба NIE Број за посета на паркот Сафари, но можеби ќе ви треба заем од банка… Цената на храната во паркот е многу скапа.

Кликнете овде за да ја посетите веб-страницата во Рио Сафари

5.) Прошетајте со брод околу Аликанте или посетете ја Табарка

Во пристаништето во Аликанте ќе најдете многу компаnies кои обезбедуваат патувања со брод. Изберете помеѓу крстарење со катамаран во морето до градот или а патување до островот Табарца.

Не ти треба А. NIE Број за да ја посетите Табарца, но ќе ви треба еден за да отворите банкарска сметка

Табарка е мала, wallидна заедница со ист вид на варосани куќи и сини ролетни што ќе ги видите во стариот дел на градот Аликанте. Само тука нема потреба од автомобили или која било друга модерна конвеnieноќи!

Ако имате шанса, проверете ја црквата Свети Петар и Свети Павле и прошетка низ редок пејзаж на островот за да го видите светилникот.

Какво е времето во Аликанте?

Август е генерално најтопол месец во Аликанте со просечна температура од 26 ° C (79 ° F) и најстудено е Јануари на 12 ° C (54 ° F) со најмногу дневни сончеви часови на 11 во јули.

Највлажниот месец е Октомври со просек од 66мм дожд. Најдобриот месец за пливање во морето е во Август кога просечната температура на морето е 26 ° C (79 ° F).

Внатрешни врски

NIE Информации за број

Како да се добие NIE Број во Мурсија

Како да се добие NIE Број во Денија

NIE Данок на број

Како да се добие NIE Број во Мурсија

Честитки за започнувањето на вашиот нов живот на Сонцето во Мурсија, Шпанија. Една од првите што ќе ви треба е Шпанец NIE Број во Мурсија. Еве на MY NIE ве добиваат вашите NIE Брза бројка е нашата цел број еден.

Што е NIE Број Мурсија?

Твојата Мурсија NIE Број (Број на идентификација на екстранер) е шпански идентификациски број за данок, даден од шпанската полиција на кој било странец. Willе ви треба за да работите, да купите имот и да отворите банкарска сметка во областа Мурсија во Шпанија.

Што значи NIE Како изгледа бројот во Мурсија?

Што значи NIE Изгледа како број во Мурсија
Ова е она што е твое NIE Бројот во Мурсија ќе изгледа

вашиот NIE бројот ќе започне со писмо, проследено со седум броеви и друга буква на крајот (пример за тоа како а NIE Можеби изгледа бројот: Y - 7654321 - A). Твојата NIE бројот е единствен за вас и не е ниту пренослив, ниту истекува. Твојата NIE Бројот ќе се издаде на бело парче хартија А4 слично на погоре фотографијата.

Како да добијам МОЈОТ NIE Број во Мурсија?

MY NIE

Еве кај МОЈ NIE Број на возови ние сме во состојба да ги организираме вашите NIE Бројот во Мурсија е Супер брзо време.

Кликнете овде за да ја посетите нашата NIE Број на почетната страница за да ја добиете вашата NIE Број во Мурсија

За Мурсија

Еве кај МОЈ NIE Шпанија сакаме да излеземе и да посетиме места во Шпанија за да им дадеме на нашите клиенти врвни совети за кога ќе ја посетат да добијат NIE Број.

Оваа недела ја посетивме Мурсија да ви го донесеме најновиот пријателе за тоа што правите додека сте во Мурсија. ако имате сопствени совети, контактирајте со нас за да не известите.

Каде е Мурсија?

Мурсија се наоѓа на копно во Коста Бланка, јужно од Аликанте, на реката Сегура. Општо, има пријатна, пријатна / сува клима, со благи зими и топло лето, со одлични плажи на Коста Бланка и Коста Калида на дофат.

Мурсија е позната како овоштарник во Европа поради долгата земјоделска традиција и плодните почви: тука се одгледуваат цвеќиња, овошје и зеленчук и се извезуваат низ цела Европа. Особено добро познати се нејзините домати, зелена салата, портокали и лимони.

Мурсија е град кој ги наградува многу ценетите обичаи на традиционалниот живот: пасео, тапас, плаза. Со околу половина милион жители, Мурсија има одличен ноќен живот, претежно околу универзитетската област и добри можности за купување, со многу модни бутици и продавници за ентериери.

Музеи во Мурсија

Мурсија има многу разновидна култура, а најдобриот начин за истражување на оваа култура е посета на еден од многуте музеи обележани низ градот. Добрата вест е дека нема да ви требаат ваши NIE Број за да добиете пристап до кој било од музеите на Мурсија.

Откријте ја класичната и современата уметност, запознајте се со обичаите и традициите на регионот Мурсија или посетете еден од поквалитетните музеи.

Нашите топ 5 музеи што треба да ги посетите во Мурсија со бр NIE Број потребни

1.) Мусео Салчило: Музеј со изложба на уметност на барокен вајар од 18 век и родениот жител на Мурсија, Франциско Салзиillо.

www.museosalzillo.es

2.) Монастиро де Санта Клара ла Реал: Музеј во манастир кој прикажува христијанска и исламска уметност, артефакти и изложби за историјата на Мурика.

www.museosregiondemurcia.es

3.) Археолошки музеј Мурсија (МАМ): Место на одржување со трајни и привремени прикази на локални наоди од праисторијата до бронзеното време.

www.museosregiondemurcia.es

4.) Музеј на наука и вода: Чуден музеј со интерактивни научни експонати, просторија за откривање деца и планетариум.

www.cienciayagua.org

5.) Музеј на катедралата Мурсија: Музеј во катедралата во манастирот од 1300-тите години, со изложба на религиозни уметнички дела и археолошки остатоци.

www.catedralmurcia.com/en/

Забава и забава во Мурсија на која не и треба NIE Број

Мурсија сигурно нема да ве разочара кога станува збор за забава и забавни работи што треба да ги направите. Мурсија има живописни прометни улици, раздвижена мешавина од ноќен живот и креативни театри. Со толку многу опции да изберете, никогаш нема да мора да се грижите за тоа што да правите во Мурсија повеќе ако имате NIE Број или не.

Нашите топ 3 места за забава за забава во Мурсија можете да ги посетите со или без NIE Број

1.) Театар Рима: Театарот Рима, кој датира од околу 150 години, беше отворен во 1862 година. Театарот го доби името на актерот ianулијан Ромеа. Тоа е музеј со одлична изложба на изложба. До 1868 година, Театарот беше познат како „Театро де лос Инфанте“.

Зградата на Театарот е извонреден пример на римската архитектура. Театарот има блажен амбиент со совршена комбинација на црвена и златна боја. Сè на сè, Театро Ромеа е забавна посета како за возрасни, така и за деца. Не ти треба а NIE Број за посета на кој било музеј во Мурсија.

www.teatroromea.es

2.) Тера Натура, Мурсија: Аква Натура се наоѓа на ридот Мурсија. Тера Натура е опремена со најразлични слајдови, детски области, распрскувачки базен, базен за возрасни и деца, водни игри, тапан со вода, воден млаз, мрзелива река и многу повеќе.

Тера Натура е добро бегство од жешката и влажна клима на Мурсија. Возбудливите возења со вода и рестораните и тераса барот можат лесно да го претворат досадниот ден во најзабавниот со протокот на прстот. Постојат сесии за хранење на животните кои се многу едукативни. Тера Натура им дозволува на своите посетители да учат за нивните живеалишта, репродукција, хранење и потекло. Можете исто така да доживеете пливање со морски лавови со дополнителен надомест.

Тера Натура е задолжителна посета на вашето патување во Мурсија. Постои мала продавница за сувенири на влезот на паркот каде што можете да правите шопинг и да го пронајдете тој резервоар за да одите дома. Тоа е еден од најдобрите начини за лекување на забавата на Мурсија. Добрата вест: Нема да ви треба а NIE Број во Мурсија за да добиете пристап до паркот, само билет.

www.murcia.terranatura.com

3.) Ла Порта Фалса, Мурсија: La Puerta Falsa е џез бар во градот Мурсија. Амбиентот и декор на барот е исклучителен. Во барот редовно се одржуваат активности во живо, музички перформанси, читања, разговори и многу повеќе. Настапите во живо на групата, салса музика, танц и ентузијастичка атмосфера што ја создава барот ги задржува своите клиенти да се вратат повеќе. Покрај тоа, барот е прилично разумен со цените и има пријателски персонал. La Puerta Falsa се наоѓа на Кале Сан Мартин де Порес, веднаш до Универзитетот во Мурсија. Овој бар е сигурен дека ќе ви даде добар вкус на ноќниот живот на Мурсија.

www.lapuertafalsa.com

Шопинг во Мурсија без а NIE Број

Мурсија е позната по тоа што има некои од најдобрите шопинг на Коста Бланка.

Мурсија е најголемиот град на провинцијата Мурсија и на северот на градот, само јужно од Коста Бланка има многу трговски центри и случувања со многу луѓе возење часови и часови со цел да се патува дневно за да оди на шопинг во Мурсија , таква е големата разновидност на најголемите трговци на мало на едно место и локација.

Ако времето на Мурсија врне дождливо и студено, ова е одличен ден ако сте на одмор. добрата вест е дека нема да ти треба NIE Број за да одите на шопинг во Мурсија.

Причината поради која многу луѓе патуваат до Мурсија, е фактот што овие трговци на мало и продавници се уникатни, особено „Примарк“ и ИКЕА што нема да најдете никаде на друго место стотици километри.

Икеа Мурсија
Нема да ви треба NIE Број за купување во Икеа во Мурсија

Конечно, во Мурсија постои алтернатива за многу луѓе кои летаат назад кон Обединетото Кралство специјално за да уживаат во познатите продавници и англиски и британски производи што претходно не можеле да ги купат или да ги најдат во Шпанија.

Нов трговски центар во Мурсија се наоѓа на северната страна на градот приближно еден час возење јужно од Аликанте. Трговскиот центар се нарекува Нуева Кондомина.

Една од главните причини зошто британците сакаат да одат во трговскиот центар „Нуева Кондомина“ е да го посетат малопродавачот „Примарк“. Исто како и во Велика Британија, овој малопродажник на попуст продава голем обем на машка, женска и детска облека по фантастично ниски цени.

Не ти треба а NIE Број за посета на основно во Мурсија
Не ви треба а NIE Број во Мурсија да купува во Примарк

Другите продавници вклучуваат H & M, Disney Store, Ероски, Гери Вебер, Geox, Esprit, Etam, Berschka, Mothercare, Mango, Levi, Kid Club и многу други. За да ја видите целата листа на продавници претставени во трговскиот центар и да го видите времето на отворање, погледнете во Нуева Кондомина веб-страница.

Времето во Мурсија

Просечна температура за Мурсија

Времето во Мурсија е генерално добро за целата година. Нема да ти треба NIE Број во Мурсија да уживате во одличното време. Најновата временска прогноза за Мурсија

Летај внатре NIE Број на состаноци за Мурсија

Размислете да летате во аеродромот во Мурсија за да го добиете вашиот NIE Број

Ако летате во Мурсија за вашиот NIE Назначување со број што можеби ќе го користите главниот аеродром Мурсија.

Меѓународниот аеродром Регион де Мурсија, неформално познат и како Мурсија-Корвера, е меѓународен аеродром кој го заменува аеродромот Мурсија - Сан Хавиер. Сместено е меѓу селата Корвера, Лос Мартинез дел Порто и Ваallадолизас во рамките на општината Мурсија.

Ако вашиот лета во Особено за вашиот NIE Ве молиме за закажување на број, известете ги однапред за да можеме да работиме околу датумите и времето на летот.

MYNIE ПРЕГЛЕД: Ули, Мурсија


Ули живее во Картагена, Мурсија и ја бараше NIE Број итно да се купи имот во градот. Ieули рече:

„Ви благодарам на Лиза и на тимот во МОЈОТ NIE. Многу лесен процес со користење на NIE Формулар за нарачки со броеви и ја добив мојата NIE Број од полициската станица Картагена многу брзо штом бев резервиран. Секако дека ве испраќам кај мојот пријател ДС во Мурсија на кои им треба NIE Број.

Ули, Мурсија 2019 година

Која е вашата причина зошто ви е потребна NIE Број во Мурсија МО NIE се тука за да ви помогнеме. Посетете ја нашата NIE Број на почетна страница или повикајте нè 0034 665556070

КАКО ДА ДОБИЕ А NIE Број ВО МАЛАГА

КАКО ДА ДОБИЕ А NIE Број ВО БЕНИДОРМ И АЛИКАНТЕ

Дали има NIE Број во Шпанија значи дека треба да плаќам данок во Шпанија?

Едноставниот одговор на ова прашање е: НЕ. Иако а NIE Бројот се повикува како а данок референтен број понекогаш, применува / има NIE Број не значи автоматски дека треба или мора да платите данок во Шпанија.

Ако ви треба NIE Број кликнете овде за да ја посетите нашата почетна страница

Данокот во Шпанија може да биде комплицирано прашање, бидејќи ако не успеете да направите изјава или не ја платите точната сума, може да завршите со строга казна. Шпанската влада често ги менува своите даночни регулативи, што им е тешко и на жителите и на нерезидентите да бидат во тек.

Клучните точки кога размислуваме за даночни работи во Шпанија се:

 • Шпанската даночна година трае од јануари до декември.
 • Во Шпанија, од жителите и нерезидентите се бара да плаќаат данок.

Секој нерезидент мора да ја направи својата годишна даночна декларација за нерезиденти до 31 декември.

Дали сум жител на данок во Шпанија сега го имам својот NIE Број?

Вие сте жител на даночни цели во Шпанија, ако:

1.) Вие поминувате повеќе од 183 дена во Шпанија во која било календарска година, без оглед на тоа дали сте регистрирани или имате NIE Број.

2.) Вие сте самовработени или на друг начин вработени во Шпанија

3.) Вашиот сопружник или децата живеат во Шпанија и вие не сте правно разделени иако може да поминете помалку од 183 дена во Шпанија.

Ова е основно упатство и МОЈ NIE препорачуваат да побарате професионален совет за данок.

Шпанските даночни жители се должни да плаќаат данок на доход на ниво на светски приход, кој е поделен на две категории.

1.) Приходи од општи активности- Ова вклучува приходи од вработување, пензија и приход од наемнини

2.) Приход од заштеда - Ова вклучува интерес од заштеди, исплати од дивиденда, приходи од полиси за животно осигурување и добивки остварени од отстранување и продажба на средства.

Даночни додатоци со и без а NIE Број

Даночни додатоци - Како жител ќе добиете личен додаток за шпанскиот данок на доход. (и од заштедата и од општиот приход). Овие додатоци вклучуваат возрасен додаток, додаток за брачна двојка и инвалидски додаток.

Од 2013 година, доколку сте даночен резидент во Шпанија и сопствени средства со пристап од 50,000 евра надвор од Шпанија, од вас се бара да ги пријавите овие средства според шпанскиот закон.

Пример за овие средства вклучуваат:

 • Средства што се чуваат на која било банкарска сметка
 • сопственост
 • Акции
 • полиси за животно осигурување

Не престој со а NIE Данок на број

Ако имате имот во Шпанија, мора да платите два даноци:

 1. IBI или данок на совети - Ова е данок на советот заснована врз стабилната вредност на вашиот имот
 2. Национален данок на добивка или данок на добивка од изнајмување. данок на доход го плаќаат нерезиденти кои поседуваат или изнајмен или не греач на имот.

ЗАБЕЛЕШКА: Шпанската даночна канцеларија не испраќа известувања за даночните адреси на ИБИ надвор од Шпанија. Затоа се препорачува нерезидент кој има имот во Шпанија да назначи фискален претставник. Кликнете овде за да прочитате повеќе за даночните власти во Шпанија.

Поени што треба да се имаат на ум

 1. Не мора да ве потсетиме дека должите данок во Шпанија.
 2. Ваша одговорност е да бидете сигурни дека сите плаќаат даноци.
 3. Сите даночни даноци мора да се намируваат пред да продадете или да наследите имот
 4. Неисплаќањето на даноците навреме може да резултира во камати и казни за задоцнето плаќање.

Дали треба шпански сметководител? МОЈОТ NIE препораки www.spainaccountants.com

Внатрешни врски

Како да се добие NIE Број во Малага

Како да се добие NIE Број во Benidorm

превземи NIE Форми на броеви

Е ЕТИАС исто како А. NIE број?

Како да се добие NIE Број во Тарагона, Шпанија.

Градот Тарагона може да се најде на медитеранскиот брег, околу 60 милји југо-западно од Барселона, во регионот на Каталонија. Тарагона е најмалата од четирите покраински престолнини на регионот, но сепак има историски и културен привлечност на поголем град.

КАКО ДА СЕ ДА ГО ДОБИТЕ NIE БРОЈ ВО ТАРАГОНА

NIE Број Тенерифе

Ако штотуку сте пристигнале во Тарагона за да работите или да живеете една од првите работи што ќе ви требаат е NIE БРОЈ Еве кај Мојот NIE нашиот главен приоритет е да ве разделиме со а NIE Број што е можно поскоро. продолжете со читање или кликнете на копчето сега книга подолу за да ја нарачате нашата NIE Услуга со броеви денес.

КНИГА А NIE Број на назначување СЕГА ВО ТАРАГОНА

Во Тарагона мора да го добиете вашиот NIE Број во полициската станица што ја покрива подрачјето на сливот на вашата адреса. Погледнете во која сливна област е градот подолу:

Да го добиете вашиот NIE БРОЈ во централната полициска станица Тарагона мора да живеете во еден од следниве градови: 

AIGUAMÚRCIA, ALBINYANA, ALCOVER, ALIÓ, ALTAFULLA, ARBOÇ (L`), BANYERES DEL PENEDÈS, BARBERÀ DE LA CONCA, BELLVEI, BISBAL DEL PENEDÈS (LA), BLANCAFORT, BONASTRE, BRÀFAL CAL, CAB , CATLLAR (EL), CONESA, CONSTANTÍ, CREIXELL, CUNIT, ESPLUGA DE FRANCOLÍ (L`), FIGUEROLA DEL CAMP, FORÈS, GARIDELLS (ELS), LLORAC, LLORENÇ DEL PENEDÈS, MASLLORENÇ (MASLLORENÇ) (MA) , МОНТБЛАНЦ, МОНТЕФРРИ, МОНТЕМЕЛ (ЕЛ), МОНТ-РАЛ, МОРЕЛ (ЕЛ), НО ДЕ ГАИШ (ЛА), НУЛЕС, ПАЛАРЕСЕОС (ЕЛС), ПАСАНАНТ I БЕЛТАЛ, ПЕРАФОРТ, ПИЛИ (ЛЕС), ПИРА, ПЛА ДЕ Санта Марија (ЕЛ), ПОБЛА ДЕ МАФУМЕТ (ЛА), ПОБЛА ДЕ МОНТОРНИ (ЛА), ПОНТ Д`АРМЕНТЕРА (ЕЛ), ПОНТИЛС, ПУИГПЕЛАТ, КУЕРОЛ, РЕНАУ, РИБА (ЛА), РИЕРА ДЕ ГАИÀ (ЛА), РОКАФОР ДЕ КУЕРАЛ, РОДА ДЕ БЕРИ, РОДОНИÀ, РУУРЕЛ (ЕЛ), САЛОМИ, САЛО, САНТ AАУМ ДЕЛС ДОМЕНИ, САНТА КОЛОМА ДЕ КЕРАЛТ, САНТА ОЛИВА, САРРАЛ, САВАЛÀ ДЕЛ КОМТАТ, СЕКУИТА (ЛА), СЕНАН, СОЛИВЕЛА, ТАР DE RIUCORB, VALLMOLL, VAL LS, VENDRELL (EL), VESPELLA DE GAIÀ, VILABELLA, VILALLONGA DEL CAMP, VILANOVA DE PRADES, VILA-RODONA, VILA-SECA, VILAVERD, VIMBODÍ I POBLET

Да го добиете вашиот NIE БРОЈ во полициската станица Rues, Tarragona мора да живеете во еден од следниве градови:

АЛБИОЛ (Л`), АЛЕКСАР (Л`), АЛФОРИЈА, АЛМОСТЕР, АРБОЛÍ, АРГЕНТЕРА (Л`), АСЦÓ, БЕЛМУНТ ДЕЛ ПРИОРАТ, БЕНИСАНЕТ, БИСБАЛ ДЕ ФАЛСЕТ (ЛА), БОРГЕС ДЕЛ КАМП (ЛЕС), БАТЕРЕЛ КАМБРИЛИ, КАПАФОНТИ, КАПÇАНИ, КАСТЕЛВЕЛ ДЕЛ КАМП, КОЛДЕЈО, КОРНУДЕЛА Д МОНЦАНТ, ДУЕСАИГЕС, ФАЛСЕТ, ФЕБРÓ (ЛА), ФИГУЕРА (ЛА), ФЛИКС, ГАРЦИЈА, ГИНЕСТАР, ГРАТАЛОПС, ГАЛЕТАЛС МАРГАЛЕФ, МАСПУЈОЛС, МАСРОИГ (ЕЛ), МИРАВЕТ, МОЛАР (ЕЛ), МОНТБРИÓ ДЕЛ КАМП, МОНТ-РОИГ ДЕЛ КАМП, МАРА Д`ЕБРЕ, МАРА ЛА НОВА, МОРАЕ ДЕ МОНТАСАН (ЛА), ПАЛМА Д`ЕБРЕ (ЛА), ПОБОЛДА, ПОРЕРА, ПРЕДЕЛ ДА ЛА ТЕКЕСЕТА, ПРАДИ, ПРАТДИП, РАСКЕРА, РЕУС, РИБА-РОЈА Д`ЕБРЕ, РИУДЕКАНИ, РИУДЕКОЛИ, РИУДОМС, СЕЛВА ДЕЛ КАМП (ЛА), ТИВЕСА, ТОРЕ ДЕ ФОН ЕСПАНОЛ (ЛА), ТОРОЈА ДЕЛ ПРИОРАТ, УЛДДЕМОЛИНС, ВАНДЕЛИС ИЛ`ХОСПИТАЛЕТ Д Л`ИНФАНТ, ВИЛАНОВА Д`ЕСКОРНАЛБУ, ВИЛАПЛАНА, ВИЛЕЛЛА АЛТА (ЛА), ВИЛЕЛА БАИЦА (ЛА), ВИНЕС ЕЛЕЗ

Да го добиете вашиот NIE БРОЈ во полициската станица Тортоса, Тарагона мора да живеете во еден од следниве градови:

 АЛКАНАР, АЛДЕА (Л`), АЛДОВЕР, АЛФАРА ДЕ КАРЛЕС, АМЕТЛЛА ДЕ МАР (Л`), АМПОЛЛА (Л`), АМПОСТА, АРНЕС, БАТЕА, БЕНИФАЛЕТ, БОТ, КАМАРЕЛИ, КАЗЕРИ, КОРБЕРА Д`ЕБРЕ, ДЕЛТЕБЕР, ФАТ (ЛА), ФРЕГИНАЛИ, ГАЛЕРА (ЛА), ГАНДЕСА, ГОДАЛ, Хорта де Сант ANоан, МАСС ДА БАРБЕРАНС, МАСДЕНВЕР, ПАÜЛС, ПЕРЕЛИ (ЕЛ), ПИНЕЛ Д БРАИ (ЕЛ), ПОБЛА Д МАСАЛУКА (ЛА), ПРАТ ДО КОМЕТ , РОКЕТИ, САНТ КАРЛЕС ДА ЛА РИПИТА, САНТ AАУМ Д`ЕНВЕЈА, САНТА БАРБАРА, САНИЈА (ЛА), ТИВЕНИС, ТОРТОСА, УЛЛДЕКОНА, ВИЛАЛБА ДЕЛС АРКС, КЕРТА

Аплицирајте за вашиот NIE Број за само 2 минути со пополнување на нашата едноставна форма преку Интернет на нашата NIE Страна за резервација на броеви и ќе ви обезбедиме целина NIE Број на Шпанија процес од почеток до крај за само 29.99 фунти + IVA (шпански ДДВ)

Ние ќе го резервираме вашиот NIE Број „Cita Previa“ Назначување во Полициската станица во вашиот најблизок град на датумите што ви се на располагање, пополнете ги и проверете ги соодветните обрасци и документи (EX-15 / EX-18 & 790) и испратете ги да ги испечатите.

Вашата единствена работа е да пристигнете во полициската станица во времето и датумот што ги обезбедуваме и да ги предаваме вашите документи и да му покажете на пасошот за да го соберете вашиот NIE Број.

Без скриени такси, без дополнителни, БЕСПЛАТНА поддршка 9 наутро - 9 часот 6 дена во неделата

Нормално можеме да го потврдиме вашиот NIE Број на состанок и испратете ги сите ваши документи испратени до вас истиот ден кога вашата нарачка * во очекување на состаноците што се чекаат во полициската станица

Збунети за тоа како нашите NIE Систем за броеви работи?

Проверете го нашиот идиоти водич за добивање на NIE Броеви во Шпанија. Едноставен и едноставен водич за добивање на ВАС NIE Број ДЕНЕС

Идиоти водич за добивање на NIE Број во Шпанија

NIE БЕСПЛАТНИ БРОЈ ФОРМИ

Еве кај Мојот NIE Број преку Интернет, една од нашите главни работи е да обезбедиме документација што ви ја даваме за вашата NIE Назначувањето со број е правилно завршено за да не наидете на проблеми на ден.

Ако веќе немате NIE Назначување со броеви и пополнети обрасци, посетете ја нашата почетната страница за да ја добиете вашата NIE Број денес.

Ако ви треба дополнително NIE Формулари за броеви, слободно преземете од списокот подолу.

 • Модел EX00 - Солицент на авторизација на естанција и пророга.
 • Модел EX01 - Солицент де авторизација на резиденција темпорално без лукратива.
 • Модел EX02 - Сопственост на авторизација на резиденција временска по реакција запознаена.
 • Модел EX03 - Солицент де авторизација на резиденција временски и трабахо по куента ајена.
 • Модел EX04 - Сопственост на авторизација на резиденција на пракса.
 • Модел EX05 - Сопственост на авторизација на резиденција временски и трабахо Тарјета Азул-УЕ.
 • Модел EX06 - Солицент де авторизација на резиденција временски и трабахо куента ајена де дурацион детерминада.
 • Модел EX07 - Солицент на авторизација на резиденција временски и трабахо по куента пропија.
 • Модел EX08 - Солификација на авторизација на резиденција временски и трабахо и ел-марко на престаници за трансакции на услуги.
 • Модел EX09 - Сопственост на авторизација на естанција или резиденција временска констатирање исклучок на авторизација на трабахо.
 • Модел EX10 - Солицент на авторизација на резиденција на резиденција и трабахо по општа струја.
 • Модел EX11 - Солицент де авторизација на резиденција на ларга дурасион или ларга дурасион-УЕ.
 • Модел EX12 - Солицент де авторизација пред трабајар.
 • Модел EX13 - Солицент на авторизација на регрес:
 • Модел EX14 - Солицитун де Информ превио пред деклалационен временски период предвидува дополнителни работи.
 • Модел EX15 - Солицитул де Немеро де Идентидад де Екстрањеро (NIE) y Сертификати.
 • Модел EX16 - Солицитул де Седула де Инскрипцион о Титуло де вијаје.
 • Модел EX17 - Солицитул де Тарјета де Идентидад де Екстранжеро (ТИЕ).
 • Модел EX18 - Солицент де инскрипцион ел Регистрирај се Централен дел на Екстранјерос_Резиденција на населението во УЕ.
 • Модел EX19 - Соликвит де тарјета де резиденција де познат де сиудадано де ла УЕ

Земете ја вашата NIE Назначување број денес

Шпанија планира да им даде престој на 400,000 британски иселеници без никаков договор сценарио за Брексит

Националната влада на Шпанија подготви планови за доделување грантови престој на околу 400,000 британски поранешни патувања кои живеат во Шпанија, предмет на Велика Британија да им даде слична помош на шпанските граѓани кои живеат во Велика Британија.

Мерките се во рамките на плановите за вонредни состојби што ги изработи Мадрид за да ги ублажат ефектите од евентуалната зделка Brexit. Тие беа откриени по состанокот на кабинетот на министрите денес (1/03/19)

Од британските екс-патници ќе се бара да се пријават за лична карта на странец пред јануари 2021 година според плановите. Тие ќе треба да го докажат статусот на легален престој, при што британските граѓани кои имаат постојан престој треба да се префрлат автоматски во новата шема.

Како да се добие NIE Број во Аликанте

Како да се добие NIE Број во Малага

Како да се добие NIE Број во Торевиеја

Е ЕТИАС исто како А. NIE број?

И дали ќе ми треба некој за да работам и да живеам во Шпанија?

ETIAS е нов систем за влез Визи во The EU област треба да биде лансирана во 2021 година. Во моментов е нејасно дали на Британците ќе им треба ЕТИАС за одмор, работа или живеење во Шпанија.

ЕТИАС не е NIE Број, ниту пак му дава право на сопственикот на шпанска резиденција.

Постојат многу земји кои не се во Европската унија (ЕУ) чии граѓани можат да влезат во Шенген зоната на ЕУ без да им треба виза. Поточно, во моментов има 61 земја кои не се во ЕУ, но се без визи.

На граѓаните на овие земји им е дозволено да одат во земји во Шенген зоната за деловни или патни цели до 90 дена. Во текот на овие 90 дена, на овие посетители не им е дозволено да работат или учат, но можат да се вклучат во деловни и туристички активности.

Покрај тоа, неодамнешните безбедносни проблеми со тероризмот и мигрантската криза повикаа на подобро управување со тоа кој влегува во границите на ЕУ. ЕУ континуирано ја прогласи својата цел да го направи патувањето во рамките на своите граници посигурно искуство.

За да се намалат процедурите и времето на чекање, како и да се решат безбедносните проблеми, Европската комисија (ЕК) излезе со решение - ЕТИАС.
Оваа статија ќе ги содржи сите информации што ви се потребни во врска со овој нов систем и дали ги исполнувате условите.

Што е ETIAS?

ETIAS се залага за Европски систем за информации и овластување за патувања. Тоа е целосно електронски систем кој овозможува и ги следи посетителите од земји на кои не им треба виза за влез во Шенген зоната. На некој начин, тој потсетува на електронскиот електронски систем за овластување за патување (ESTA), кој служи за слична намена. Законските процедури за поминување на ETIAS започнаа во 2016 година, а системот се очекува да биде во функција до 2021 година.

ETIAS ќе помине детална безбедносна проверка на секој апликант за да утврди дали може да им се дозволи да влезат во која било земја од Шенген зоната. Бидејќи граѓаните на земјите на кои не им треба виза за патни цели до 90 дена во ЕУ, не треба да поминат низ долг процес на аплицирање за виза, ЕТИАС ќе се погрижи овие лица да не бидат безбедносна закана.

Овој систем на овластување за патувања ќе собере, води сметка и ќе ги ажурира потребните информации во врска со посетителите за да утврди дали е безбедно да влезат во Шенгенските земји.
ETIAS, покрај тоа што се користи во деловни и туристички цели, ќе им овозможи на луѓето да ги посетуваат Шенген-земјите од медицински и транзитни причини.

Покрај тоа, таа ќе биде задолжителна за сите земји кои се без Шенген безвиз.
Зошто овластување ETIAS?

Во своето обраќање за состојбата на унијата во 2016 година, претседателот на Европската комисија, ан-Клод Јункер го рече следново: Треба да знаеме кој ги преминува нашите граници. На овој начин ќе знаеме кои патуваат во Европа пред да дојдат овде.

Кои држави во Шенген-зоната

Главната причина за одобрувањето на овластувањето ЕТИАС е безбедноста. Со зголемен ризик од патници ширум светот, ЕУ сака да обезбеди безбедни патувања во нејзините земји. ETIAS значително ќе ги намали загриженоста за безбедноста преку своите системи и системи за собирање податоци.

Што ова значи, е дека ETIAS ќе открие дали некое лице е закана на кој било начин за безбедноста на земјите од Шенген. Ова ќе доведе до тоа лицето да биде деnieг влез и избегнување на заканата од присуство во границите на ЕУ. Во основа ќе се справи со проблем пред да биде дури и таму

СПИС ЛИТЕ НА ЕТИАС

Сепак, покрај тоа што патувањето ќе биде посигурно, овластувањето ЕТИАС ќе им помага и на земјите од ЕУ и на сите патници на следниве начини:

- Намалување на процедурите и времето на апликација
- Подобрување на управувањето со границите на ЕУ
- Помогне во откривање и намалување на криминалот и тероризмот
-Имаше нередовна миграција
-Процедете ја политиката за визна либерализација на ЕУ
- Сè на сè, овластувањето ЕТИАС ќе го направи патувањето во ЕУ помалку од кавга - и многу побезбедно искуство.

Кој ќе треба ЕТИАС?

Како што споменавме, ETIAS е насочена кон граѓаните на државите кои можат да влезат во зоната на ЕУ без визи. Како такво, следниве 61 земја ќе треба да добијат овластување за ЕТИАС:

Албанија, Андора, Антигва и Барбуда, Аргентина, Австралија, Бахама, Барбадос, Босна и Херцеговина, Бразил, Брунеи, Канада, Чиле, Колумбија
Костарика, Доминика, Ел Салвадор, Georgiaорџија, Гренада, Гватемала, Хондурас
САР во Хонг Конг, Израел, Јапонија, Кирибати, Макао САР *, Македонија, Малезија
Острови Маршал, Маурициус, Мексико, Микронезија, Молдавија, Монако, Црна Гора
Науру, Нов Зеланд, Никарагва, Палау, Панама, Парагвај, Перу, Сент Китс и Невис, Света Луција, Сент Винсент, Самоа, Србија, Сејшели, Сингапур, Соломонови Острови, Јужна Кореја, Тајван, Тимор Лест, Тонга, Тринидад и Тобаго , Тувалу
Украина, Обединетите Арапски Емирати, Соединетите Американски Држави, Уругвај, Вануату
Венецуела

До лансирањето на системот до 2021 година, може да се додадат повеќе земји на списокот, но во моментот, сите граѓани на горенаведените земји, ќе бидат должни да добијат овластување ЕТИАС пред да влезат во која било земја на ЕУ.

Колку ќе чини ЕТИАС?

ETIAS нема да ги оптеретува многу финансиите. Планирано е ЕТИАС да чини само 7 евра за секоја апликација. Ова важи само за возрасни над 18 години, бидејќи оние под 18 години нема да мораат да плаќаат никакви такси. Уплатата можете да ја платите со дебитна или кредитна картичка. Веднаш откако ќе ја завршите плаќањето, овластувањето ETIAS ќе започне со обработка.

Колку долго важи ETIAS?

Доколку е одобрено, ЕТИАС може да важи 3 години или до крајот на важењето на патната исправа регистрирана за време на апликацијата, без оглед на тоа прво. Дали ќе го добиете првиот период на валидност или вториот зависи од проценката на системот за вашите информации и ризик.

Што ако мојата апликација ETIAS е denied?

За неколку минути од поднесувањето на апликацијата, ќе добиете одговор за состојбата на вашата ETIAS. Ако е одобрено, честитки! Ако не, сепак, ќе ја добиете пораката за негирање. Во пораката за негирање, ќе имате и причина зошто ЕТИАС беше деnieг. Може да се жалите на оваа одлука или врз основа на причина за негирање, можете да ја прилагодите вашата апликација и да се обидете повторно.

Кои документи ми се потребни за овластување ETIAS?

Единствениот документ што ќе треба да го аплицирате за ETIAS е валиден пасош. Можеби се бара од вашиот пасош да ги има овие информации:
Вашата дигитална фотографија која не е залепена на пасошот
Пасош за читливо машина - кој се наоѓа под фотографијата со пасошот и има две линии со броеви, букви и симболи
Електронски чип за пасоши - што не е задолжително, но би претставувало предност. Овој чип може да се најде на насловната страница на вашиот пасош на дното.

БЕСПЛАТНИОТ СО БАРА EUЕ НА ЕУ NIE NUMBER

Може ли да влезам во која било земја на ЕУ со овластување ЕТИАС?

За правилно користење на овластувањето ETIAS, прво мора да поминете низ првата земја што ја наведовте во вашата апликација. Ако планиравте да поминете низ Германија, Белгија и Австрија и во вашата апликација изјавивте дека првата земја што ќе ја посетите е Германија, мора да ја пробате пред да ги посетите Белгија и Австрија. Откако ќе влезете во вашата прва земја, можете да ја посетите која било друга земја во Шенген зоната 90 дена.

Сепак, само затоа што имате ETIAS не мора да ви гарантира влез во земјите на ЕУ. Ова е на дискреционо право на граничните власти.
Постојат земји во ЕУ, кои не се во Шенген зоната и не можете да ги внесете со овластување ЕТИАС.

Како ETIAS ги проверува моите информации?

ETIAS ќе биде поврзан со многу бази на податоци што можат да ги потврдат вашите информации за неколку минути. Затоа е важно за сите апликанти да дадат искрени одговори и да не се обидуваат да дадат лажни информации. Ако сте фатени како давате лажни информации за системот ETIAS, ќе бидете деnieг овластување. Покрај тоа, ако вашата ETIAS е одобрена, но подоцна ви се најде неточни или лажни информации, вашата ETIAS ќе биде отповикана.

Колку долго можам да ја пополнам апликацијата ETIAS?

Како што е наведено, апликацијата ЕТИАС се очекува да трае само околу 10 минути. По 10 минути, ќе добиете известување дека вашата сесија е истечена и можеби ќе биде побарано да започнете од почеток. За да го избегнете ова, обидете се внимателно да ја пробате апликацијата и да ги зачувате вашите информации.

Што ако не сум квалификуван за ETIAS?

Сите граѓани на државите од табелата погоре (земји што можат да влезат во ЕУ без визи) имаат право да аплицираат за ЕТИАС. Ако не сте квалификувани за ова патничко овластување, тоа значи дека не сте државјанин на тие земји. Ова значи дека мора да добиете Шенген виза за влез во земјите на ЕУ.

Дали ми е потребна ETIAS ако имам Шенген виза?

Не, ако имате Шенген виза, тогаш нема да ви требаат овластување за ЕТИАС. Можете да ја презентирате вашата виза пред граничните власти кога ќе влезете во земјите од Шенген зоната. Кога ви истекува визата, можете да аплицирате за ЕТИАС, доколку ги исполнувате квалификациите.

Britishе се бара ли британските граѓани да имаат овластување ЕТИАС?

Бидејќи Велика Британија минува низ процедурите за Brexit, сè уште не е јасно какви ќе бидат условите за Британците кои сакаат да влезат во ЕУ. Сепак, Британците со голема веројатност потпаѓаат во програмата ETIAS.
Како што преговорите за Велика Британија за напуштање на ЕУ продолжуваат, ситуацијата ќе биде разјаснета и британските граѓани ќе разберат дали треба да ја добијат ЕТИАС или не.

Колку пати можам да влезам во ЕУ со ETIAS?

Може да влезете во земјите-членки на Шенген, онолку пати колку што сакате, онолку долго колку што важи вашиот ETIAS и не сте останале повеќе од 90 дена во период од 180 дена.

Дали ESTA и ETIAS се исти? Кои се нивните разлики?

ESTA е американскиот еквивалент на ЕУ ETIAS. Додека ЕТИАС се залага за европски информации и овластување за патувања, ЕСТА се залага за електронски систем за овластување за патување.

Вие нема да можете да влезете во САД со ETIAS, исто како што не е дозволено влегување во ЕУ без држач за ETIAS или Шенген виза. Граѓаните на САД, на кои им е дозволено да влезат во Европа без виза, по 2021 година треба да добијат ЕТИАС пред нивното патување во Шенген зоната.

Која е разликата помеѓу шенгенската виза и овластување за патување ЕТИАС?

Шенген виза е налепница ставена на вашиот пасош, во кој се определува колку време ви е дозволено да останете во Шенген зоната, додека патничкото овластување е електронска дозвола што служи за истата цел. Додека ќе мора да следите седмична постапка, која вклучува собирање многу документи и присуство на интервју, ќе можете да го завршите процесот на апликација за ЕТИАС во рок од неколку минути.

Дали ми треба ЕТИАС ако имам Шенген виза?

Ако имате Шенген виза, тоа значи дека не сте дел од списокот на земји, кои се ослободени од виза. Затоа, нема да ви требаат овластување за ЕТИАС. Можете да ја презентирате вашата виза пред граничните власти кога ќе влезете во земјите од Шенген зоната. Кога ви истекува визата, можете да аплицирате за ЕТИАС, доколку ги исполнувате квалификациите.

КАКО ЕТИАС ЛУЕ САМО

Дали ми треба виза ЕТИАС ако веќе имам долгорочна виза од една од земјите-членки?

Бидејќи долгорочната виза издадена од една од земјите-членки ви дава право да се движите низ целиот Шенген, нема да треба да добиете овластување за патување онолку долго колку што имате виза. ITIAS не е ист како Применувајте го решениот статус на ЕУ.

Дали на новороденчињата и децата им е потребна ETIAS?

Секој патник, дури и новороденчињата и старешините, ќе треба да поднесат патничко овластување по пристигнувањето во Шенген за да можат да влезат. Сепак, луѓето под 18-годишна возраст се ослободени од плаќање на надоместокот.

Може ли да се одземе овластување за патување?

Да, патничкото овластување може да биде отповикано или поништено ако повеќе не се применуваат условите за издавање на патничко овластување, или ако се утврдува дека имателот на патничко овластување прекршил некое од правилата на ЕТИАС.

Која е листата на наб watchудувања ETIAS?

Ова е список што се состои од податоци за лица за кои постои сомнение дека сториле или биле дел од кривично дело (како тероризам). Списокот за набудувања ЕТИАС ќе се формира врз основа на информациите дадени од земјите-членки и Европол.

Кога ќе се спроведува ETIAS?

Се верува дека ETIAS ќе биде во функција во јануари 2021 година.

Кликни тука за повеќе NIE Информации за број

Официјална веб-страница на ЕУ

Зошто е а NIE Број е важен?

 

Ако размислувате да се преселите во Шпанија, најверојатно вашиот главен приоритет ќе биде да ја пронајдете вашата куќа од соништата, можеби вила со базен или да обезбедите нова работа. Важно е да се знае во раните фази на важноста на Добивање на вашиот NIE Број и сите причини зошто можеби ќе биде побарано да го презентираме.

Зошто ми е потребен NIE Број?

Главната причина што луѓето ја наоѓаат од читањето на бесконечните блогови, веб-страници и форуми е тоа што е потребно за купување, продажба и изнајмување на имот. Без оглед на тоа дали планирате да живеете во Шпанија трајно, да изнајмите за краток временски период или само да купите годишен одмор, прво мора да го добиете вашиот NIE број. Обично помага да се знае дека каде и да се плаќа данок - се бара!

Нема разлика ако доаѓате во Шпанија да студирате, работно место, да започнете со ново работно место или планирате да поставите сопствен бизнис, мора да го добиете вашиот NIE број.

Откако ќе живееме овде во Шпанија, ќе откриете дека списокот на работи што треба да ги средите не е во крај завршница.

На сите им треба а банкарска сметка така што едно од првите места што треба да се посети е Банката. Која банка ќе ја одберете, веројатно ќе побара копија од вашата nie сертификат при отворање нова банкарска сметка за вас, поставување на Хипотека Понуда или одобрување на вашето барање за заем.

Сите договори за заем и хипотека треба да бидат напишани и потпишани во присуство на Нотар. Тоа е тука кај Нотарот што Нотарот може да побара да го види и вашиот NIE Сертификат!

Друга ставка што можеби ја имате врвот на вашата листа кога се преселувате во Шпанија е Купување автомобил. Кога купувате ново или половно возило, гаражата ќе ви биде потребна nie број со цел да ја легализирате документацијата за вашиот автомобил и да ја пренесете сопственоста во ваше име. Ако купувате приватно, обично е договорено помеѓу купувачот и продавачот за тоа кој ќе биде одговорен за трансферот на сопственоста, било кој начин nie сертификатот е еден од документите што одделот Трфико ќе бара да го пополни ова барање.

Во меѓувреме, организирањето на осигурување за автомобили (и без сомнение и домаќинството за осигурување исто така) ќе биде приоритет уште еднаш, повторно, имајте го своето NIE број близу до рака.

Откако ќе се населите во вашиот нов дом од соништата, ќе сакате да поставите комунални услуги за домаќинства. На сите ни треба електрична енергија, вода, телефони и интернет.

Секој провајдер ќе ви треба ваш NIE Број за да поставите нов договор за снабдување. Кога добивате мобилен телефон или на договор или плаќате како да одите - и да бидете искрени; сепак успеавме без еден? - needе треба да го покажете своето NIE Сертификат на точката на нарачката. Во овој случај, исто така е вообичаено да се побара и за вашиот Padrón. Да аплицираат за Падран ќе ти требаат и твоите NIE.

Други причини за потреба од NIE број се: Наследство, Да станеме а Resител во Шпанија, Да се ​​регистрирате кај докторите. Децата можеби ќе го побараат тоа кога се запишуваат на локалното училиште.

Како да се добие NIE Број во Шпанија

NIE Бројни канцеларии затворени на Национални и локални празници 2019 Шпанија.

Ако започнете да планирате датуми за доаѓање во Шпанија за да ги добиете вашите NIE Број во 2019 (што би подразбирало барање за ваше NIE број / Сертификадо во Националната полициска станица / Comisaria de Policia или Office of Странец / Офисина де Екстрењарија) паметно е да се запамети дека Шпанија има над просечен број на обајцата Национални и локални празници.

За време на овие времиња, полициските станици ќе бидат затворени и нема да можете да ги набавите своите NIE Број.

Националните празници на Шпанија се слават секоја година на ист датум, без оглед дали паѓаат за викенд или недела дена кога цела Шпанија ќе биде на одмор, за разлика од регионалните празници кога ќе биде само таа одредена покраина.

Важно е да се земат предвид овие датуми затоа што повеќето владини канцеларии и некои полициски станици одговорни за издавање на вашите NIE броеви / сертификати ќе бидат затворени. Тие исто така може да се затворат за она што Шпанците го нарекуваат „Puente„Денови“ или како што би рекле, ден „мост“.

Ова е кога празникот паѓа на пример во вторник или четврток, а понеделник или петок се зема како празник, давајќи убав долг викенд! Само во Шпанија!

Како и полициските станици и градските сали, продавниците, банките и многу други бизниси ќе се затворат за националниот празник. Поголемиот дел од рестораните и баровите ќе останат отворени.

Проверете го нашиот список на национални празници подолу пред да го резервирате вашиот NIE Назначување со броеви за да се избегне разочарувањето.

1 јануари Нова година (национален)


6 јануари Богојавление (национален, освен Баскија и Ла Риоха)


7 јануари Богојавление (празник Андалузија, Арагон, Канарските острови, Кастилја и.)
Леон, Сеута, Екстремадура, Мадрид, Мелила и Навара)


28 февруари Регионален празник Андалузија


Регионален празник 1 март Балеарски Острови


Баскија од 19 март на Денот на Свети Јосиф, (Кастилја-Ламанча, Мурсија, Навара)


18 април Велики четврток (Национален освен Кантабриа, Каталонија и Валенсија)


19 април Велики петок (национален)


22 април Велигденски понеделник (Балеарски Острови, Баскија, Кастилја-Ла Манча,
Каталонија, Ла Риоха, Навара и Валенсија)


Регионален празник 23 април Арагон


23 април Регионален празник Кастилја и Леон


1 Мај Ден на трудот (Национален)


Регионален празник 2 Мај во Мадрид


15 мај Сан Исидро (Мадрид)


17 мај Ден на литературата во Галиција


30 мај Регионален празник на Канарските острови


31 мај Регионален празник Кастилја-Ла Манча


9 јуни Мурсија (регионален празник)


10 јуни Ла Риоха (регионален празник)


13 јуни Сан Антонио


20 јуни Корпус Кристи, (Кастилја-Ла Манча)


24 јуни Свети Јован (Каталонија и Валенсија)


25 јули, Национален ден на Галиција (Галиција)


25 јули Ден на Свети Jamesејмс (Баскија)


28 јули Ден на институциите (Кантабриа)


5 август Богородица од Африка (Сеута)


12 август Курбан Бајрам (Сеута и Мелила)


15 август Успение на Марија (национално)


2 септември Ден на Сеута Сеута


8 септември Регионален празник Астуриас (Астуриас)


Регионален празник на 8 септември Екстремадура (Екстремадура)


8 септември, Богородица на победите (Мелила)


9 септември празник Богородица на победите (Мелила)


9 септември регионален празник во екстремадура (екстремадура)


11 септември Национален ден на Каталонија (Каталонија)


15 септември регионален празник Кантабриа (Кантабриа)


17 септември Ден на Мелила (Мелила)


9 октомври Регионален празник на Валенсија (Валенсија)


12 октомври Fiesta Nacional de España (Национален)


1 ноември Ден на сите светци (Национален)


9 ноември Богородица од Алмудена (Мадрид)


3 декември Сан Франциско Хавиер (Навара)


6 декември Ден на Уставот (Национален)


Национален беспрекорен зачнување на 8 декември (освен Баскија, Канарски острови, Каталонија, Сеута и Навара)


9 декември празник на Беспрекорното зачнување (Андалузија, Арагон, Кастилјанд Леон, Екстремадура, Ла Риоха, Мадрид и Мелила)


Божиќен ден на 25 декември Национален (освен Мурсија)


26 декември, Ден на Свети Стефан (Каталонија)


Те молам забележи: Вашиот локален NIE Канцеларија со броеви ќе бидат затворени на национални и локални празници, затоа ве молам испланирајте ги патувањата околу овие датуми.

 

Заеднички NIE Број на прашања:

Како да се добие NIE Број

NIE Броеви и хипотеки

Разликите помеѓу а NIE, ТИЕ, НИФ, ДНИ во Шпанија

Како да станете автоном во Шпанија