NIE Број на имот на наследство во Шпанија.

EDЕ ПОТРЕБНИ А NIE

Дали сте оставиле наследство во Шпанија, но му беше кажано на Барање дека ти треба Шпанец NIE Број? Дали размислувате да направите шпанска волја?

Се препорачува откако ќе купите средства (имот) во Шпанија (т.е. куќа, вила, стан) Екс-патниците треба да направат Шпанска волја. Со новиот закон за шпанија сега се наведува дека сите корисници именувани во тестамент мора да добијат свои NIE Броеви со цел да се наследат.

Причини за правење волја во Шпанија:

1.) Дајте им се на себе и на вашите роднини мир на умот. Вашите најблиски е важно да оставите сè со цел кога ќе пристигне времето.

2.) Осигурете се дека целата напорна работа со текот на годините оди директно на оние за кои се грижите, а не во Шпанската даночна канцеларија. Планирањето однапред ви овозможува да го задржите данокот на наследство на апсолутен минимум за вашето семејство.

3.) Најдете локален препорачан Адвокат кој е добро информиран и ажуриран за законите за наследство. Барајте NIE Броеви за вашите најблиски во конвеготnient време за сите, т.е: кога ќе ве посетам на одмор, наместо тоа да биде извршена работа да биде извршена подоцна во што ќе биде доволно стресно време за нив.

4.) Подготвување на волја однапред ви овозможува да бидете информирани за процедурите во Шпанија. Вашите најблиски исто така можат да бидат советувани за тоа што да очекувате кога ќе дојде време. На пример, Даноците на наследство треба да бидат исплатени пред сите имиња да се променат на деловно име. Имотот и имотот не може да се продаваат или остават остатоци, сè додека не се платат даноците. Доколку вашите наследници не се подготвени или не се сигурни во постапките, тие не можат да им ги достават на надлежните органи потребните точни информации и документација. Ова може да предизвика одложувања и, според тоа, може да се направат казни за казни.

Вашиот назначен адвокат ќе подготви волја на англиски и шпански јазик. Тие треба да обезбедат дека ги имате сите најнови информации за наследство на Шпанија, преведени и сведоци од вашиот локален нотар. После ова, регистрацијата на документот се врши во Регистарот на Централна Волја кој е со седиште во Мадрид.

Обично Адвокатите, ако веќе имате волја во вашата земја на живеење, можат автоматски да пресметаат колку даноци ќе мора да платат вашите најблиски и исто така можат да даваат предлози за тоа како може да ги намалите даноците што ќе ги плаќаат наследниците .

Во отсуство на волја? Доколку не се направи волја, на вашите корисници ќе им требаат судски или заверени документи што ќе се изјаснат дека се легитимни наследници. Покрај ова, тие ќе треба да обезбедат јасен доказ за да оправдаат дека нивното тврдење за наследување на вашиот имот е валидно. Ако не може да се склучи договор од инволвираните страни, најверојатно случајот ќе отиде на суд кога одлуката за ваш заработен имот го донесува судијата.

Контактирајте нè СЕГА за да откриете како да се постигнете брзо NIE Броеви за вашите најблиски и дајте си мир на умот.

Еве кај МОЈ NIE БРОЈ ШПАНИЈА добивање на вашиот NIE Број брзо е наша работа! Посетете ја нашата Главна страница да прочитате повеќе за нашата услуга или Резервирајте ја вашата NIE Назначување број денес користејќи ја нашата лесна форма за резервација преку Интернет.

Повеќе информации:

Разликата помеѓу NIF, TIE и NIE NUMBER

Добијте Benidorm NIE Број брзо

Како да ја платам мојата NIE Данок на број

Како да се добие NIE Број во Марбела

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.