Bosted i Spania

Søk om bolig i Spania

Denne tjenesten gjelder for EU Passport Holders som allerede har en NIE Kun nummer. Vennligst ikke bruk denne tjenesten før du har din NIE Sertifikat.

Trenger en NIE Nummer? Klikk her for å lese mer.

Når du har din NIE Nummer du kan søke om bosted

Nå har du din NIE Nummer den neste tingen du trenger er ditt residens / sertifikat av EU. (vær oppmerksom på at dette rådet er pre-Brexit)

My NIE tilbyr nå en full bostedstjeneste. Hvis du brukte vår tjeneste for å skaffe din NIE Nummer du kan nå søke om bosted til nedsatt pris på bare £ 29.99 per person. (Normal pris £ 69.99)

Dette inkluderer din polisstasjon booking, relevant papirarbeid for din søknad og en telefon konsultasjon på det nøyaktige beviset du trenger for å søke om bosted / sertifikat av EU. Vi vil også gi råd om helseforsikring, og andre krav du kanskje eller kanskje ikke trenger å søke om din bosted.

(Vær oppmerksom på oss IKKE selg helseforsikring eller andre finansielle produkter)

Vår ekspert Residency Advisor vil veilede deg gjennom prosessen slik at du har alt klart i tide.

BESTILL DIN RESIDENSJON / CERTIFIKAT FOR EU-UDNATTINGEN MED USA I DAG!

Vennligst fyll ut skjemaet under, slik at alle feltene er ferdige. Når du har sendt inn informasjonen, vennligst bruk betalingslenken nedenfor, og vår Residency-ekspert vil være i kontakt med 24hrs:

Når du har sendt inn søknaden din, vennligst klikk her for å betale via PayPal. En medarbeider vil være i kontakt innen 24hrs.

Informasjon om Residency i Spania Når du har din NIE Antall

Den tekniske informasjonen .... Vår boligrådgiver vil forklare alt dette er enklere format.

På 28 mars 2007 gjorde et spansk kongelig dekret (240 / 07) et krav om at alle EU-borgere som planlegger å bli i Spania i mer enn 3 måneder, må registrere seg personlig hos Oficina de Extranjeros i deres bostedsby eller ved utpekt politiet stasjoner.

Når du har din NIE Nummer du kan søke om bosted i Spania

Når du registrerer deg, vil du bli utstedt med et kredittkortstørrelse oppholdserklæring med navn, adresse, nasjonalitet, NIE nummer (Número de Identificación Extranjero) og datoen for registrering som bosatt.


Etter at du har blitt registrert som bosatt i fem år, kan du søke om et oppholdsertifikat i Spania. Du vil bli utstedt med et lignende kredittkortstørrelse oppholdsertifikat, men det vil i tillegg angi at du er fast bosatt (resident permanente).


Merk: Noen personer har fortsatt et oppholdsertifikat i A4-format, i stedet for kredittkortets størrelse. I disse tilfellene er det ikke krav om å søke om en kredittkortstørrelse med mindre dine omstendigheter (for eksempel din adresse) endres, eller med mindre du vil.


Du kan gjøre en avtale for å søke om bosted, eller å flytte til permanent bosted her. Flere detaljer finner du på nettsiden for det spanske innenriksdepartementet (informasjonen er på spansk) .bebyggelse i Spania

Endringer i bostedsreglementet På 10 juli 2012 presenterte den spanske regjeringen detaljer om de nye bostedskravene for alle EU-borgere, inkludert britiske statsborgere. I henhold til de nye reglene kan EU-borgere som søker om opphold i Spania bli pålagt å fremlegge bevis for tilstrekkelige økonomiske midler for å støtte seg selv (og avhengige). Søkere kan også bli bedt om bevis på privat eller offentlig helseforsikring. Flere detaljer om søknadsprosessen og dokumentasjonen du trenger er tilgjengelig på nettsiden til det spanske departementet for arbeid og trygdeordninger.

Ministerbestillingen fastsetter de nye bostedskravene og noen av dokumentasjonssøknadene kan bli bedt om å presentere. Vi har opprettet en uoffisiell oversettelse av ministerbestillingen nedenfor.

Oppholdskrav - kun for informasjon
Dette er en uoffisiell oversettelse av den britiske ambassaden * av de viktige delene av den spanske orden 1490 av 9 July 2012, som fastsetter reglene for innreise, fri bevegelse og opphold i Spania av statsborgere fra andre EU-medlemsstater (EU) og europeiske Økonomisk Område stater.

Artikkel 1: Rett til opphold i lengre tid enn tre måneder
Medlemmer av:
en medlemsstat i EU
Andre stater som er part i Avtalen om Det europeiske økonomiske samarbeidsområde
Sveits har rett til å oppholde seg i Spania i en periode på mer enn tre måneder dersom de oppfyller vilkårene fastsatt i artikkel 7 i kongelig dekret 240 / 2007, 16 February 2007, om inngang, fri bevegelse og opphold i Spania av statsborgere av EU-medlemsland og andre stater som er part i Avtalen om Det europeiske økonomiske samarbeidsområde.

Artikkel 2: Tilstedeværelse og registrering i det sentrale register over utenlandske statsborgere
Søknader om registrering som innbyggere av statsborgere nevnt i artikkel 1 skal overholde bestemmelsene i seksjon 5 og 6 i artikkel 7 i kongelig dekret 240 / 2007, av 16 februar 2007.

Søknader vil bli innlevert personlig i utlendingsverket i provinsen der de har tenkt å oppholde seg eller i den aktuelle politistasjonen.
Hvis søknaden om registrering ikke oppfyller de nødvendige kravene for at den skal behandles, vil den interesserte personen bli bedt om å rette eventuelle feil eller legge ved obligatoriske dokumenter innen ti dager, og han vil bli informert om at hvis han ikke gjør det Dette vil det antas at han har forlatt sin søknad, ved begrunnet avgjørelse, som ikke utmatter den administrative prosedyren, og som kan bli anket.

Sertifikatet vil bli utstedt umiddelbart, når samsvar med de tilsvarende kravene er bekreftet. Dette sertifikatet vil gi navn, nasjonalitet og adresse til den registrerte personen, hans utenlandsk identitetsnummer og datoen for registrering.

Artikkel 3: Støttende dokumentasjon

Alle søknader om registrering må være ledsagetnied av søkerens pas eller nasjonalt identitetsdokument, som skal være gyldig og i kraft. Hvis disse dokumentene er utløpt, må en kopi av disse og søknaden om fornyelse bli produsert. I tillegg vil følgende dokumentasjon være nødvendig, avhengig av søkerens forhold:
a) Arbeidstakere må fremlegge en erklæring om at de har blitt ansatt av arbeidsgiveren eller et arbeidsbrev. Disse dokumentene må minst inneholde opplysninger om navn og adresse på firmaet, skatteidentifikasjon og arbeidsgiverens personnummer. Presentasjon av en ansettelseskontrakt registrert hos den tilsvarende offentlige sysselsettingstjeneste eller et dokument for registrering eller situasjon som ligner på registrering med det tilsvarende trygdeordningen, vil bli akseptert, selv om det ikke vil være nødvendig å fremstille disse dokumentene dersom interessentene er enige om å få hans detaljer kontrollert mot General Social Security Finance Office-filene "Ficheros de la Tesorería General de la Seguridad Social"

b) Selvstendig næringsdrivende må fremlegge bevis for at de er selvstendig næringsdrivende. Registrering på den økonomiske aktivitetslisten "Censo de Actividades Económicos" eller bevis på etablering ved registrering i Mercantile Registry "Registro Mercantil" eller et dokument for registrering eller situasjon som ligner på registrering med tilhørende personnummer vil bli akseptert, selv om det vil ikke være nødvendig å fremstille disse dokumentene dersom interessert person innvilger i å få sine opplysninger sjekket mot General Social Security Finance Office eller Skattekontorets filer "Ficheros de la Tesorería General de la Seguridad Sociale de la Agencia Tributaria"

c) Mennesker som ikke jobber i Spania, må fremstille dokumentasjon som viser at de oppfyller følgende to betingelser:

Jeg. Offentlig eller privat helseforsikring som er inngått i Spania eller i et annet land, forutsatt at det sikrer dekning i Spania i løpet av oppholdstiden, som er lik dekket av det nasjonale helsevesenet. Pensjonister vil bli vurdert å oppfylle denne betingelsen hvis de ved hjelp av det tilsvarende sertifikatet kan bevise at de har rett til helsetjenester betalt av staten der de mottar pensjon

ii. har tilstrekkelige ressurser, for seg selv og deres familiemedlemmer, ikke å bli en byrde for Spanias sosialhjelpssystem i deres oppholdsperiode. Bevis for å ha tilstrekkelige ressurser, enten fra vanlig inntekt, inkludert arbeidsinntekt eller annen inntekt, eller fra eierskap av eiendeler, vil bli gitt ved lovlig aksepterbart bevis, for eksempel eiendomsdokumenter, sertifiserte sjekker, dokumentasjon som viser at inntekten fra Kapital er mottatt eller kredittkort. I sistnevnte tilfelle skal det opprettes et oppdatert bankbevis som viser det tilgjengelige beløpet ved kreditt på ovennevnte kort. Vurderingen av tilstrekkelige ressurser må gjennomføres individuelt, med tanke på søkerens personlige og familiemessige forhold. Besittelsen av ressurser som er mer enn beløpet som ble opprettet hvert år av Statens alminnelige budsjettloven "Ley de Presupuestos Generales de Estado", som rettferdiggjør retten til å motta ikke-bidragspligtige ytelser, idet man tar hensyn til de interesserte persons personlige og familiemessige forhold, vil bli ansett som tilstrekkelig bevis for å oppfylle dette kravet

d) Studentene, inkludert de som tar opplæringstilbud, må fremlegge dokumenter som viser at de oppfyller følgende krav:

Jeg. Registrering i et offentlig eller privat etablering, akkreditert eller finansiert av kompetent utdanningsadministrasjon

ii. Offentlig eller privat helseforsikring som er inngått i Spania eller i et annet land, forutsatt at det sikrer fullstendig dekning i Spania. Denne betingelsen anses imidlertid å være oppfylt dersom studenten har et europeisk helseforsikringskort som er gyldig i en periode som dekker hele oppholdsperioden, og som tillater ham å motta utelukkende medisinsk hjelp som er nødvendig fra en medisinsk synspunkt, tatt hensyn til arten av bistanden og den planlagte varigheten.

iii. Svært erklæring om at han har tilstrekkelige ressurser for seg selv og hans familiemedlemmer, slik at de ikke blir en byrde for Spanias sosialhjelpssystem i løpet av deres oppholdsperiode. Deltakelse i EU-programmer som fremmer utveksling av utdanning for studenter og lærere, vil bli ansett som tilstrekkelig bevis på at disse kravene oppfylles.
Artikkel 4: Anvendelse av retten til å oppholde seg i en lengre periode enn tre måneder til familiemedlemmer.

Denne ordren gjelder også for familiemedlemmer som angitt i artikkel 2 i kongelig bekreftelse 240 / 2007 av 16 February 2007, som er statsborgere i en EU-medlemsstat eller en annen stat som er part i avtalen om Det europeiske økonomiske samarbeidsområde og i Sveits , som møtes eller følger med en statsborger i en medlemsstat i Den europeiske union eller en annen statspart i avtalen om Det europeiske økonomiske samarbeidsområde og i Sveits.

Når det gjelder studenter, som er statsborgere i en EU-medlemsstat eller en annen stat som er part i Avtalen om Det europeiske økonomiske samarbeidsområde eller Sveits, vil oppholdsretten i lengre tid enn tre måneder bare gjelde uansett deres nasjonalitet til deres ektefelle eller de facto-partner registrert i et offentligt register i henhold til vilkårene fastsatt i artikkel 2 i kongelig bekreftelse 240 / 2007, 16 februar 2007 og avhengige barn, forutsatt at de oppfyller vilkårene i bokstav d) i seksjon 2 av artikkel 3 av denne bestillingen.
I andre tilfeller vil oppholdsretten også bli utvidet til ektefelle eller de facto-partner som er registrert i et offentligt register, til deres direkte etterkommere, og til deres ektefelle eller registrerte partner, som er mindre enn 21 år eller deaktivert eller hvem er eldre enn denne alderen og avhengig av dem og også til den direkte opphavsretten og til ektemannens eller registrerte partnere som er avhengig av dem, når de ikke er statsborgere i en EU-medlemsstat og følger med en statsborger i en Medlemsstat i Den europeiske union eller en annen stat som er part i Avtalen om Det europeiske økonomiske samarbeidsområde og i Sveits eller møter ham i den spanske staten, forutsatt at vilkårene i bokstav a), b) eller c) i seksjon 2 av Artikkel 3 av denne ordren er oppfylt.

Familiemedlemmer som er statsborgere i en EU-medlemsstat eller en annen stat som er part i avtalen om Det europeiske økonomiske samarbeidsområde og i Sveits, angitt i seksjoner 1, 2 og 3 i denne artikkel, må søke om registrering i det sentrale Register over utenlandske statsborgere i samsvar med bestemmelsene i denne bekreftelsen. Familiemedlemmer som ikke er statsborgere i en EU-medlemsstat eller en annen stat som er part i avtalen om den europeiske økonomiske staten og Sveits, fastsatt i artikkel 2 og 3 i denne artikkel, må søke om oppholdstillatelse utstedt for et familiemedlem til en unionsborger, i samsvar med bestemmelsene i artikkel 8 i kongelig dekret 240 / 2007, av 16 februar 2007.

Enkel midlertidig bestemmelse.
Denne bestillingen gjelder for applikasjoner presentert etter 24 April 2012.
Første sluttbestilling: Kompetanse tittel
Denne bekreftelsesordren er vedtatt i henhold til bestemmelsene i artikkel 149.1.2 i den spanske grunnloven, som gir staten enekompetanse i saker av nasjonalitet, innvandring, utvandring, utenrikspolitikk og asylrett.
Andre endelig bestemmelse: Ikrafttredelse
Denne ordren vil tre i kraft dagen etter at den ble offentliggjort i "Offisiell Bulletin". (10 juli 2012)

* Denne oversettelsen er levert av den britiske ambassaden med det formål å bistå engelskspråklige EU-borgere for å forstå de nye bostedskravene. Den britiske ambassaden kan ikke påta seg noe ansvar for eventuelle feil eller forskjeller mellom dette og enhver fremtidig offisiell oversettelse, heller ikke for noe som helstnieNCE eller utgift forårsaket av feil eller forskjell.
Ikke-EU-familiemedlemmer. Det er også bestemmelser for ikke-EU-familiemedlemmer som har inngått gyldige pass og visum (hvor det er nødvendig) for å oppholde seg hos EU-borgere, forutsatt at de også registrerer seg hos Oficina de Extranjeros eller utpekte politistasjoner innen 3 måneders innreise . De vil bli utstedt med Tarjetas de Residencia de Familiar de Cuidadano de la Union (Residency kort for familiemedlemmer til EU-borgere). Ytterligere dokumenter vil bli påkrevd.
Registrering på padrón
Padrón er en liste over alle menneskene som bor i en bestemt by. Empadronarse er gjengen om å registrere deg selv på denne listen med ditt lokale rådhus.

Hvem skal registrere seg?

Det er obligatorisk etter spansk lov å registrere seg på padrón ved rådhuset hvor du vanligvis bor, men mange britiske ex-pats har fortsatt ikke gjort det. Kanskje noen ser padrón som et middel til årvåkenhet av staten, i «storebror» mote. Men i virkeligheten er det bare en måte for rådhuset å vite hvor mange mennesker bor i sitt område, uten å gå inn i undersøkelser om en persons offisielle bostedsstatus eller økonomiske forhold.

Hvordan registrerer du deg?

Du trenger ikke å eie huset ditt for å registrere deg, bare ha en adresse hvor du vanligvis bor, uansett om du er eieren, du leier, eller bor hos familie eller venner. Registreringen er heller ikke en lang uttegnet registreringsprosess. Bare gå til padron kontor i rådhuset ditt og fyll ut skjemaet de gir. Ta med offisiell identifikasjon, for eksempel pass, og også din NIE eller bostedsattest / kort, en nyregning i ditt navn og gjerninger til huset ditt eller en kopi av leiekontrakten din. Selv om du må returnere for å samle sertifikatet ditt, blir den faktiske registreringen fullført hele samme dag. Noen byhus i Balearene gjør en liten kostnad for å utstede en 'Certifikat de empadronamiento' (f.eks. 1.20 euro i Palma de Mallorca).
Fordeler med padrón registrering
Når du har fullført den enkle prosessen, kan du begynne å nyte alle fordelene som ligger på Padrón-tilbudene, for eksempel:
Bedre offentlige tjenester.

Staten tildeler penger til de forskjellige kommunene i henhold til hvor mange som er på padrón. Derfor, hvis du ikke er registrert, mister rådhuset ditt penger for å tilby helsesentre, politibetjente, brannmenn og skoler.

Tilgang til ytelser og sosialhjelp
Du må være på padrón for en viss tidsperiode for å få tilgang til noen inntektsrelaterte fordeler og andre aspekter av sosialhjelp tilgjengelig gjennom sosiale tjenester i rådhuset ditt.

En reduksjon i skatter
Avhengig av rådhuset kan registrering på padrón bety reduksjoner i visse samfunnsavgifter og arveavgift. Videre kan de på padrón ofte nyte diskonterte kurs, fritidsaktiviteter og kulturelle aktiviteter som drives av rådhuset.

Rabattert reise

En nåværende "Cerificado de Empadronamiento" kan tillate at innbyggerne i spanske øyer mottar rabatter på opptil 50% på flybillett og ferge mellom øyene og fastlandet.

Stemmerettigheter

For å kunne stemme i lokalvalg, må du også registrere deg på det lokale valgregisteret. Du kan gjøre dette på samme kontor hvor du registrerer deg på padrón ved å fylle ut en enkel skjema. Noen, men ikke alle, byhallene vil spørre deg om du vil registrere deg for å stemme når du registrerer deg på padrón.

Når du har registrert deg for å stemme en gang, er registreringen permanent og du trenger ikke å fornye den. Men hvis du har falt av padrón på grunn av en statuskontroll for padron, må du også registrere deg for å stemme.

Hvis du ikke er sikker på om du er registrert for å stemme i lokalvalg, kan du spørre på padrón-kontoret på ditt lokale rådhus.
Et lettere liv
Du finner at du trenger ditt padrón-sertifikat for å utføre ulike administrative oppgaver, for eksempel registrering for helsetjenester, registrer din bil med spanske nummerplater eller registrer barna i skolen. Mer informasjon finner du på Residentes Europeos nettsted.

Padron status kontroller
Artikkel 7 av BOE fra 24th de March 2015 sier at EU-statsborgere nå er pålagt å bekrefte sin padrón-status hvert to eller fem år for å forbli registrert.

Britiske statsborgere som har oppholdstillatelse vil bli kontaktet av rådhuset hvert femte år fra datoen de registrerer for å bekrefte at de fortsatt bor i byen og ønsker å forbli på padrón.

Britiske statsborgere som ikke har oppholdstillatelse, vil bli kontaktet av rådhuset hvert to år fra datoen de registrerer for å bekrefte at de fortsatt bor i byen og ønsker å forbli på padrón.

Har allerede a nie antall, men trenger bosted

Hvis rådhuset ikke kan bekrefte at du fortsatt bor i byen, blir du fjernet fra padrón-registret. Du trenger ikke å proaktivt kontakte rådhuset ditt for å bekrefte registreringen din. Rådhuset ditt vil kontakte deg.
Men hvis du er bekymret for din status, kan du til enhver tid gå til padrón-kontoret i ditt lokale rådhus for å sjekke at du fortsatt er registrert og be om å bekrefte din status.

For visse tjenester (f.eks. Sosiale tjenester) kan det hende du må vise et nylig padrón-sertifikat som er mindre enn 3 måneder gammel. Du kan få dette på ditt lokale rådhus padrón kontor.

Hvis du allerede har spansk NIE Nummer og trenger din spanske bosted komme i kontakt i dag! Les mer om NIE Tall i Spania