Jaki dowód muszę zdobyć NIE Numer?

Musisz udowodnić, dlaczego potrzebujesz NIE Numer

Tak, masz NIE Zarezerwowane zarezerwowane spotkanie, i hiszpański NIE Formularze liczbowe wypełnione w języku angielskim. Co dalej? ...... Dowód.

W dniu swojej wizyty będziesz musiał dostarczyć hiszpańską policję dowód dlaczego potrzebujesz NIE Numer... Poziom i rodzaj dowodu wymaganego do uzyskania twojego NIE Liczba jest inna, jeśli jesteś Obywatel UE lub spoza UE.

Jeśli jesteś obywatelem UE, musisz uzyskać następujący dowód, aby uzyskać NIE Numer w Hiszpanii:

  • Paszport i kopia dwóch głównych stron
  • Potwierdzenie adresu w Hiszpanii - twoja umowa najmu (na twoje nazwisko) byłaby wystarczająca
  • Wypełniony formularz EX-18
  • Ukończono modelo 790
  • Dowód ubezpieczenia zdrowotnego - może to być prywatne ubezpieczenie zdrowotne lub karta EKUZ
    Dokument * potwierdzający, dlaczego potrzebujesz hiszpańskiego NIE numer, który różni się w zależności od twoich intencji. W większości przypadków jest to:
    kontrakt pokazujący, że zamierzasz kupić nieruchomość w Hiszpanii, np. nieruchomości, samochód itp.
  • zatrudniony: umowa o pracę od hiszpańskiej firmy
  • samozatrudniony: certyfikat własności przedsiębiorstwa
  • osoby posiadające wystarczające fundusze: dowód, że możesz mieszkać w Hiszpanii bez pracy
  • studenci: list akceptacyjny ze szkoły oraz dowód wpłaty do szkoły
  • poszukujący pracy: możesz iść tylko z paszportem
  • Wystarczy zapłacić NIE opłata (€ 9.75 w momencie pisania)
  • * Wszelkie dokumenty muszą być przetłumaczone na język hiszpański lub kataloński (o ile nie są to oficjalne dokumenty UE) i należy dostarczyć oryginał

Jeśli jesteś obywatelem spoza UE, będziesz potrzebować następujących dowodów:

  • Paszport, wiza i kopie
  • Wypełniony formularz EX-15
  • Empadronamiento - musisz udać się do ratusza i zarejestrować się jako mieszkający w okolicy
  • Obywatele spoza UE będą potrzebować dodatkowego dowodu legalnego wjazdu do Hiszpanii (na przykład karty wyładunkowej, znanej w języku hiszpańskim jako deklaracja de entrada)
  • Dowód ubezpieczenia zdrowotnego
  • Dwa zdjęcia w formacie paszportowym (sprawdź, czy może się to różnić w zależności od kraju - hiszpański rozmiar to karnet)
  • Dokument * potwierdzający, dlaczego potrzebujesz hiszpańskiego NIE liczba, która różni się w zależności od twoich intencji. W większości przypadków jest to:
    kontrakt pokazujący, że zamierzasz kupić nieruchomość w Hiszpanii, np. nieruchomości, samochód itp.
    zatrudniony: umowa o pracę od hiszpańskiej firmy
    samozatrudniony: certyfikat własności przedsiębiorstwa
    osoby posiadające wystarczające fundusze: dowód na to, że masz wystarczającą ilość funduszy, by mieszkać w Hiszpanii bez pracy
    studenci: list ze szkoły wraz z dowodem wpłaty do szkoły
    poszukujący pracy: możesz iść tylko z paszportem, ale otrzymasz tymczasowy NIE numer ważny tylko przez 3 miesięcy

* Wszelkie dokumenty muszą być przetłumaczone na język hiszpański lub kataloński i należy przynieść oryginał

Tutaj w MOJEJ NIE Numer Hiszpania możemy zarezerwować NIE Umów się na superszybkie spotkanie i uzupełnij swoje NIE Liczba formularzy zgłoszeniowych, ale od ciebie zależy, czy zbierzesz obecny prawidłowy dowód, dlaczego potrzebujesz NIE Liczba.

Czytaj więcej:

Jest to prawny wymóg posiadania NIE Numer

Jak się dostać NIE Liczba FAST

Potrzebujesz więcej porad? Kontakt z nami

Jedna myśl na temat "Jaki dowód muszę zdobyć NIE Numer?"

  1. Czy możesz pomóc mi w uzyskaniu tymczasowego NIE jak przeczytałem, że jest to najlepsze dla tych z nas, którzy nie mają Pracy, chyba że możesz zdobyć kogoś bez oferty pracy? Dzięki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *