Prebivališče v Španiji

Prijavite se za prebivanje v Španiji

Ta storitev je za imetnike potnih listov EU, ki že imajo NIE Samo številka. Prosim, ne uporabljajte te storitve, dokler nimate svojega NIE Certifikat.

Potrebujem a NIE Številka? Kliknite tukaj, če želite prebrati več.

Ko boste imeli svoje NIE Številka, ki jo lahko zaprosite za bivanje

Sedaj imate svojega NIE Številka naslednjega, kar potrebujete, je vaš rezidenčni / potrditveni list EU. (upoštevajte, da je ta nasvet pre-Brexit)

My NIE zdaj ponuja popolno rezidenčne storitve. Če ste uporabili našo storitev za pridobitev vašega NIE Številka, za katero se zdaj lahko prijavite za rezidenco po znižani ceni samo £ 29.99 na osebo. (Normalna cena £ 69.99)

To vključuje vašo rezervacijo policijske postaje, ustrezne dokumente za vašo prijavo in telefonsko posvetovanje o natančnem dokazilu, ki ga potrebujete za vložitev prošnje za prebivanje / potrdilo EU. Svetovali bomo tudi o zdravstvenem zavarovanju in drugih zahtevah, ki jih boste morda morali zaprositi za svoje stanovanje.

(Prosimo, upoštevajte NE prodajo zdravstvenega zavarovanja ali drugih finančnih produktov)

Naš strokovni svetovalec za preseljevanje vas bo vodil skozi proces, tako da boste imeli na voljo dovolj časa.

REZERVIRAJTE VAŠE REZIDENCIJO / POTRDILO O USTANOVITVI EU Z DANESOM!

Prosimo, izpolnite spodnji obrazec, da boste dokončali vsa polja. Ko pošljete svoje podatke, uporabite spodnjo povezavo za plačilo in naš strokovnjak za Residency bo v stiku z 24hrs:

Ko ste oddali svojo prijavo, kliknite tukaj, da plačate preko PayPal. Uslužbenec bo v stiku z 24hrs.

Informacije o bivanju v Španiji Ko imaš svoj NIE Število

Tehnične informacije .... Naš svetovalec o rezidenci bo razložil, da je vse to enostavnejši format.

Na 28 marec 2007 je španski kraljevi odlok (240 / 07) zahteval, da morajo vsi državljani EU, ki nameravajo ostati v Španiji več kot 3 mesecev, osebno prijaviti pri Oficini de Extranjeros v svoji provinci ali v določeni policiji postaje.

Ko boste imeli svoje NIE Številka, ki jo lahko zaprosite za bivanje v Španiji

Ko se registrirate, vam bo izdano potrdilo o višini kreditne kartice, ki navaja vaše ime, naslov, državljanstvo, NIE številka (Número de Identificación Extranjero) in datum registracije kot rezident.


Ko ste pet let registrirani kot rezident, lahko zaprosite za potrdilo o stalnem prebivališču v Španiji. Izdali vam bodo podobno potrdilo o rezidenčnosti s kreditno kartico, vendar bo dodatno navedlo, da ste stalni prebivalec (residente permanente).


Opomba: Nekateri ljudje še vedno imajo potrdilo o bivanju velikosti A4 in ne eno od kreditnih kartic - v teh primerih ni potrebe po ponovni vložitvi zahtevka za kreditno kartico ena, razen če se spremenijo vaše okoliščine (na primer vaš naslov) ali če ste hočem.


Lahko se dogovorite, da zaprosite za bivanje ali prebirate tukaj. Več podrobnosti najdete na spletni strani španskega ministrstva za notranje zadeve (informacije so v španščini). Rezidenca v Španiji

Spremembe uredb o rezidenčnosti 10 julija 2012 je španska vlada predstavila podrobnosti o novih zahtevah za stalno prebivališče za vse državljane EU, vključno z britanskimi državljani. V skladu z novimi pravili se lahko zahteva, da državljani EU, ki zaprosijo za bivanje v Španiji, predložijo dokazila o zadostnih finančnih sredstvih za podporo samih (in vzdrževanih oseb). Prosilce lahko zaprosi tudi za dokaz o zasebnem ali javnem zdravstvenem zavarovanju. Več podrobnosti o postopku prijave in dokumentaciji, ki jo potrebujete, je na voljo na spletni strani španskega ministrstva za delo in socialno varnost.

Ministrski odlok določa nove zahteve glede rezidenčnosti in nekateri prosilci za dokumentacijo lahko prosijo, da jih predložijo. Ustvarili smo neuraden prevod ministrskega reda spodaj.

Zahteve za prebivanje - samo za informacije
To je neuraden prevod britanskega veleposlaništva * pomembnih delov španskega reda 1490 9 julija 2012, ki določa pravila o vstopu, prostem gibanju in prebivanju v Španiji državljanov drugih držav članic Evropske unije (EU) in Evropske unije Gospodarski prostor navaja.

Člen 1: Pravica do prebivanja za obdobje, daljše od treh mesecev
Državljani:
državo članico Evropske unije
druge države pogodbenice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru
Švica ima pravico prebivanja v Španiji za obdobje, daljše od treh mesecev, če izpolnjuje pogoje iz člena 7 kraljevega odloka 240 / 2007, 16 februarja 2007, o vstopu, prostem gibanju in prebivanju državljanov Španije v Španiji Držav članic Evropske unije in drugih držav pogodbenic Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru.

Člen 2: Prisotnost in registracija v Centralnem registru tujih državljanov
Vloge za registracijo kot rezidenti s strani državljanov iz člena 1 ustrezajo določbam oddelkov 5 in 6 iz člena 7 kraljevega odloka 240 / 2007, dne 16 februarja 2007.

Vloge bodo vložene osebno v Uradu za priseljevanje v pokrajini, kjer nameravajo prebivati ​​ali v ustrezni policijski postaji.
Če vloga za registracijo ne izpolnjuje potrebnih zahtev za obdelavo, bo zainteresirana oseba morala v desetih dneh popraviti morebitne napake ali priložiti obvezne dokumente in biti obveščen, da če to ne naredi pri tem se domneva, da je z obrazloženo odločbo opustil svojo prošnjo, ki ne izpusti upravnega postopka in na katero se lahko pritoži.

Potrdilo se izda takoj, ko se potrdi skladnost z ustreznimi zahtevami. To potrdilo bo navajalo ime, državljanstvo in naslov registrirane osebe, njegovo tuje nacionalno identifikacijsko številko in datum registracije.

Člen 3: Podporna dokumentacija

Vsi vlogi za registracijo morajo biti priloženinied s potnim listom prosilca ali nacionalnim osebnim dokumentom, ki je veljaven in veljaven. Če so ti dokumenti potekli, je treba predložiti kopijo teh dokumentov in vlogo za podaljšanje. Poleg tega bo potrebna naslednja dokumentacija, odvisno od okoliščin prosilca:
a) Zaposleni delavci morajo predložiti izjavo, da jih je najel delodajalec ali potrdilo o zaposlitvi. Ti dokumenti morajo vsebovati najmanj podatke o imenu in naslovu družbe, davčni identifikaciji in številki socialnega zavarovanja za zaposlene. Sprejme se predstavitev pogodbe o zaposlitvi, registrirane pri ustrezni javni zavod za zaposlovanje, ali registracijski dokument ali podobna situacija z registracijo z ustreznim sistemom socialne varnosti, čeprav ni potrebno predložiti teh dokumentov, če se zainteresirana stranka strinja, podatki, preverjeni proti generalnemu direktoratu za finančno službo za socialno varnost, "Ficheros de la Tesorería General de la Seguridad Social"

b) Samozaposleni delavci morajo predložiti dokaze, da so samozaposleni. Vpis na seznam gospodarskih dejavnosti "Censo de Actividades Económicos" ali dokazilo o njihovi ustanovitvi z registracijo v trgovinskem registru "Registro Mercantil" ali registracijski dokument ali podobno podobo registracije z ustreznim sistemom socialne varnosti bo sprejet, čeprav teh dokumentov ne bo treba predložiti, če zainteresirana oseba soglaša, da se njegove podrobnosti preverijo proti generalnemu oddelku za socialno varnost ali davčnemu uradu, ki se glasi "Ficheros de la Tesorería General de la Seguridad Social o de la Agencia Tributaria"

c) Ljudje, ki ne delajo v Španiji, morajo predložiti dokumentacijo, ki dokazuje, da izpolnjujejo naslednja dva pogoja:

jaz. Javno ali zasebno zdravstveno zavarovanje, sklenjeno v Španiji ali v drugi državi, pod pogojem, da zagotavlja kritje v Španiji med obdobjem prebivanja, ki ustreza kritju, ki ga zagotavlja nacionalni zdravstveni sistem. Za upokojence se šteje, da izpolnjujejo ta pogoj, če lahko s pomočjo ustreznega potrdila dokažejo, da so upravičeni do zdravstvenega varstva, ki jo plača država, iz katere prejemajo pokojnino

ii. imeti dovolj sredstev za sebe in njihove družinske člane, da v času prebivanja ne bremejo španskega sistema socialne pomoči. Dokaz o posedovanju zadostnih sredstev, bodisi iz rednega dohodka, vključno z dohodkom iz dela ali dohodkom druge vrste ali iz lastništva sredstev, bodo podani z vsemi pravno dopustnimi dokazi, kot so lastninska dejanja, potrjeni čeki, dokumentacija, ki dokazuje, da so dohodki iz kapital je prejel ali kreditne kartice. V tem zadnjem primeru se pripravi posodobljeno bančno potrdilo, ki dokazuje znesek, ki je na voljo na kreditni kartici na omenjeni kartici. Ocenjevanje zadostnih virov je treba izvesti individualno, ob upoštevanju osebnih in družinskih okoliščin prosilca. Imetje sredstev, ki presegajo znesek, ki ga vsako leto določi Zakon o državnih splošnih proračunih "Ley de Presupuestos Generales de Estado", ki upravičuje pravico do prejemanja dajatev, za katere se ne plačujejo prispevki, ob upoštevanju osebnih in družinskih okoliščin zainteresiranih oseb, se šteje za zadosten dokaz za izpolnitev te zahteve

d) Študenti, vključno s tistimi, ki opravljajo poklicno usposabljanje, morajo predložiti dokumente, ki dokazujejo izpolnjevanje, z naslednjimi pogoji:

jaz. Vpis v javno ali zasebno ustanovo, ki jo akreditira ali financira pristojna izobraževalna uprava

ii. Javno ali zasebno zdravstveno zavarovanje, sklenjeno v Španiji ali v drugi državi, pod pogojem, da zagotavlja popolno kritje v Španiji. Vendar se šteje, da je ta pogoj izpolnjen, če ima študent evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, ki velja za obdobje, ki zajema celotno obdobje bivanja, in mu omogoča, da prejme izključno vsako zdravstveno pomoč, ki je potrebna za zdravniško pomoč stališča, ob upoštevanju narave pomoči in predvidenega trajanja.

iii. Zakrivljena izjava, da ima dovolj sredstev za sebe in njegove družinske člane, tako da v času njihovega bivanja ne breme španskega sistema socialne pomoči. Udeležba v programih Evropske unije, ki spodbujajo izobraževalne izmenjave za učence in učitelje, se šteje kot zadosten dokaz o izpolnjevanju teh zahtev.
Člen 4: Uporaba pravice do prebivanja družinskim članom za obdobje, daljše od treh mesecev.

Ta odredba se bo uporabljala tudi za družinske člane, kot je določeno v členu 2 Kraljevega odloka 240 / 2007 16 februarja 2007, ki so državljani države članice EU ali druge države pogodbenice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru in Švice , ki se sestanejo ali spremljajo državljana države članice Evropske unije ali druge države pogodbenice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru in Švice.

V primeru študentov, ki so državljani države članice EU ali druge države pogodbenice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru ali Švici, se pravica do prebivanja za obdobje, daljše od treh mesecev, uporablja le, ne glede na njihovo državljanstvo , njihovemu zakoncu ali dejanskemu partnerju, registriranemu v javnem registru pod pogoji, določenimi v členu 2 kraljevega odloka 240 / 2007, 16 februarja 2007 in vzdrževanih otrok, pod pogojem, da izpolnjujejo pogoje iz točke d) oddelka 2 iz člena 3 te odredbe.
V drugih primerih se bo pravica do prebivanja razširila tudi na zakonca ali de facto partnerja, ki je registriran v javnem registru, njihovim neposrednim potomcem in tistim, ki jih imajo zakonci ali registrirani partnerji, ki so krajši od 21 let ali invalidov ali ki so starejši od te starosti in so odvisni od njih, pa tudi do neposrednega ascendenta in tistih zakoncev ali registriranih partnerjev, ki so odvisni od njih, če niso državljani države članice Evropske unije in spremljajo državljana Države članice Evropske unije ali druge države pogodbenice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru in Švici ali se srečajo z njim v španski državi, če so izpolnjeni pogoji iz točk a), b) ali c) oddelka 2 Člen 3 te odredbe je izpolnjen.

Družinski člani, ki so državljani države članice Evropske unije ali druge države pogodbenice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru in Švice, določeni v oddelkih 1, 2 in 3 tega člena, morajo zaprositi za registracijo v Centralnem Register tujih državljanov v skladu z določbami te odredbe. Družinski člani, ki niso državljani države članice Evropske unije ali druge države pogodbenice Sporazuma o Evropski gospodarski državi in ​​Švici, določeni v členih 2 in 3 tega člena, morajo zaprositi za izdajo vizuma za prebivanje izdan za družinskega člana državljana Unije v skladu z določbami člena 8 kraljevega odloka 240 / 2007, dne 16 februarja 2007.

Enotna začasna določba.
Ta naročilo se bo nanašalo na aplikacije, predstavljene po 24 aprilu 2012.
Prva končna določba: naziv kompetentnosti
Ta ministrski odlok je sprejet v skladu z določbami člena 149.1.2 španske ustave, ki daje državi edino jurisdikcijo v zadevah državljanstva, priseljevanja, izseljevanja, zunanjih zadev in pravice do azila.
Druga končna določba: začetek veljavnosti
Ta odredba bo začela veljati dan po objavi v "Državnem uradnem glasilu". (10 julij 2012)

* Ta prevod nudi britansko veleposlaništvo z namenom pomagati angleško govorečim državljanom EU, da bi razumeli nove zahteve glede rezidenčnosti. Britansko veleposlaništvo ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršne koli napake ali razlike med tem in katerim koli prihodnjim uradnim prevodom, niti za nobeno nedolžnostnienjo ali stroškom, ki jih povzroči kakršna koli napaka ali razlika.
Družinski člani, ki niso članice EU. Obstajajo tudi določbe za družinske člane, ki niso članice EU, ki so vstopili v veljavne potne liste in vizume (kjer je to potrebno), da prebivajo z državljani EU, če se osebno prijavijo tudi na Oficini de Extranjeros ali imenovanih policijskih postajah v 3 mesecih vstopa . Izdali jih bodo Tarjetas de Residencia de Familiar de Cuidadano de la Union (kartice za prebivanje za družinske člane državljanov EU). Potrebni bodo dodatni dokumenti.
Prijavite se na padrón
Padrón je seznam vseh ljudi, ki živijo v določenem mestu. Empadronarse je dejstvo, da se registrirate na tem seznamu z vašo lokalno mestno hišo.

Kdo se mora registrirati?

Španska zakonodaja je obvezna, da se prijavite na padrón v Mestni hiši, kjer običajno prebivate, a mnogi britanski bivši mačji še niso storili. Morda nekateri vidijo padrón kot sredstvo pozornosti države, na način "velikega brata". Vendar je v resnici preprosto način, da mestna hiša ve, koliko ljudi živi na njihovem območju, ne da bi začeli preiskave glede statusa uradnega prebivališča ali finančnih zadev osebe.

Kako se registrirate

Ni vam treba lastno hišo, da se registrirate, samo imate naslov, kjer običajno živite, ne glede na to, ali ste lastnik, izposoja ali živite z družino ali prijatelji. Prav tako registracija ni dolgotrajen postopek registracije. Preprosto pojdite na pisarno padrón v vaši mestni hiši in izpolnite obrazec, ki ga zagotavljajo. Bodite skupaj z uradno identifikacijo, kot je potni list, in tudi vaš NIE ali potrdilo o prebivanju / kartico, nedavni uporabniški račun na vaše ime in dejanja v vašo hišo ali kopijo pogodbe o najemu. Čeprav se boste morda morali vrniti, da zbirate potrdilo, se dejanska registracija zaključi vse istega dne. Nekatere mestne hiše na Balearskih otokih zahtevajo izdajo certifikata "certificado de empadronamiento" (npr. 1.20 evrov v Palma de Mallorca).
Prednosti registracije padrón
Ko končate preprost postopek, lahko začnete uživati ​​v vseh prednostih, ki so na ponudbah padrón, kot so:
Boljše javne storitve.

Centralna država dodeljuje denar različnim občinam glede na to, koliko ljudi je na padronu. Če torej niste prijavljeni, vaša mestna hiša izgubi denar za zagotavljanje zdravstvenih domov, policistov, gasilcev in šol.

Dostop do storitev in socialnega varstva
Za določen čas morate biti na padronu, da boste lahko dostopali do nekaterih dohodkovnih ugodnosti in drugih vidikov socialne oskrbe, ki so na voljo preko socialnih storitev v vaši mestni hiši.

Znižanje davkov
Odvisno od mestne hiše bi registracija na padronu lahko pomenila znižanje nekaterih pristojbin Skupnosti in davka na dediščino. Poleg tega lahko tisti na padronu pogosto uživajo tudi diskontirane tečaje, prosti čas in kulturne dejavnosti, ki jih vodi mestna hiša.

Popusti potovanje

Trenutni "Cerificado de Empadronamiento" lahko prebivalcem španskih otokov dovoli popuste v višini do 50% na letalskih vozovnicah in vozovnicah trajektov med otoki in celino.

Glasovalne pravice

Za glasovanje na lokalnih volitvah se morate prijaviti tudi na lokalni volilni imenik. To lahko storite v isti pisarni, kjer se prijavite na padrón, tako da izpolnite preprost obrazec. Nekatere, vendar ne vse, mestne hale vas bodo vprašale, ali se želite prijaviti za glasovanje, ko se prijavite na padrón.

Ko se enkrat registrirate, je registracija trajna in vam ga ni treba obnoviti. Vendar, če ste padrón padrón zaradi preverjanja statusa podloge, boste morali tudi glasovati ponovno registrirati.

Če niste prepričani, ali ste registrirani za glasovanje na lokalnih volitvah, se lahko obrnete na pisarno padrón v vaši mestni občini.
Lažje življenje
Boste ugotovili, da potrebujete svoj certifikat padrón za opravljanje različnih administrativnih nalog, kot je register za zdravstveno varstvo, registrirajte svoj avto s španskimi registrskimi tablicami ali vpisite svoje otroke v šolo. Več informacij je na voljo na spletni strani Residentes Europeos.

Kontrola statusa Padrón
Članek 7 BOE iz 24th de Mar 2015 navaja, da morajo državljani EU sedaj potrditi svoj status padrón vsakih dveh ali pet let, da bi ostali registrirani.

Britanskim državljanom, ki imajo potrdilo o prebivanju, se vsakih pet let od datuma, ko se prijavijo, obrnejo na svojo mestno hišo, da potrdijo, da še vedno živijo v mestu in želijo ostati na padronu.

Britanskim državljanom, ki nimajo potrdila o prebivanju, bo kontaktiral mestna hiša vsaki dve leti od datuma registracije, da bi potrdili, da še vedno živijo v mestu in želijo ostati na padronu.

Že imam nie vendar potrebujejo stalno prebivališče

Če mestna hiša ne more potrditi, da še vedno živite v njihovem mestu, vas bodo odstranili iz registra padrón. Ni vam treba proaktivno kontaktirati vaše mestne hiše, da potrdite svojo registracijo; vas bo mestna hiša kontaktirala.
Vendar, če vas skrbi vaš status padrón, lahko kadar koli odprete pisarno padrón v vaši mestni občini, da preverite, ali ste še vedno registrirani in prosite, da potrdite svoj status padrón.

Za nekatere storitve (npr. Socialne storitve) boste morda morali prikazati nedavni certifikat padrón, ki je krajši od 3 mesecev. To lahko dobite v vaši mestni občini padrón pisarna.

Če že imate španščino NIE Številka in potreba, da vaš španski prebivališče stopi v stik danes! Preberite več NIE Številke v Španiji