A ka një NIE Numri në Spanjë do të thotë se duhet të paguaj taksën në Spanjë?

Përgjigja e thjeshtë për këtë pyetje është: JO. Edhe pse a NIE Numri i referohet si një taksë numri i referencës ndonjëherë, duke aplikuar / pasuruar një NIE Numër nuk do të thotë automatikisht që duhet ose duhet të paguash taksën në Spanjë.

Nëse keni nevojë për një NIE Numri klikoni këtu për të vizituar faqen tonë

Taksa në Spanjë mund të jetë një çështje e komplikuar sepse nëse nuk arrini të bëni një deklaratë ose nuk paguani shumën e duhur, mund të përfundoni me një gjobë të rëndë. Qeveria Spanjolle shpesh ndryshon rregulloret e tyre tatimore, gjë që e bën të vështirë të mbajnë të azhurnuar si banorët ashtu edhe jorezidentët.

Pikat kryesore kur mendoni për çështje tatimore në Spanjë janë:

 • Viti i taksave spanjoll shkon nga janari deri në dhjetor.
 • Në Spanjë si nga banorët ashtu edhe nga jo rezidentët kërkohet të paguajnë taksë.

Nondo jorezident duhet të bëjë deklaratën vjetore të taksave jorezidente deri në dhjetor 31st.

A jam banor i taksave në Spanjë tani e kam edhe timen NIE Numri?

Ju jeni rezident për qëllime tatimore në Spanjë, nëse:

1.) Ju kaloni më shumë se 183 ditë në Spanjë në çdo vit kalendarik, pavarësisht nga ajo që jeni regjistruar ose keni një NIE Numri.

2.) Ju jeni i vetëpunësuar ose i punësuar ndryshe në Spanjë

3.) Bashkëshorti ose fëmijët tuaj jetojnë në Spanjë dhe ju nuk jeni ligjërisht i ndarë edhe pse mund të kaloni më pak se ditë 183 në Spanjë.

Ky është një udhëzues bazë dhe MY NIE rekomandoni të kërkoni këshilla profesionale tatimore.

Banorët e taksave spanjolle janë të detyruar të paguajnë tatimin mbi të ardhurat për të ardhurat e nivelit botëror, i cili është i ndarë në dy kategori.

1.) Të ardhura nga aktivitetet e përgjithshme- Këtu përfshihen të ardhurat nga punësimi, pensioni dhe të ardhurat nga qiraja

2.) Të ardhura nga kursimet- Kjo përfshin interesin nga kursimet, pagesat e dividentëve, të ardhurat nga polimet e sigurimit të jetës dhe fitimet e bëra nga asgjësimi dhe shitja e pasurive.

Shtesat tatimore me dhe pa a NIE Numër

Shtesat tatimore- Si rezident do të merrni ndihmën tuaj personale për taksën tuaj të të ardhurave spanjolle. (si nga kursimet ashtu edhe nga të ardhurat e përgjithshme). Këto ndihma përfshijnë shtesën në moshë, lejimin e çiftit të martuar dhe ndihmën e aftësisë së kufizuar.

Që nga 2013, Nëse jeni një rezident i taksave në Spanjë dhe pasuri të veta për të hyrë në 50,000 euro jashtë Spanjës, ju kërkohet t'i deklaroni këto pasuri sipas ligjit Spanjoll.

Një shembull i këtyre pasurive përfshijnë:

 • Aktivet e mbajtura në çdo llogari bankare
 • pronë
 • Aksionet
 • policat e sigurimit të jetës

Non Residence me a NIE Taksa e numrit

Nëse zotëroni një pronë në Spanjë, duhet të paguani dy taksa:

 1. IBI ose Taksa e Këshillit - Kjo është një taksë këshilli bazuar në vlerën e vlerësueshme të pasurisë tuaj
 2. Taksa e të ardhurave kombëtare ose tatimi mbi të ardhurat nga qiraja. tatimi mbi të ardhurat paguhet nga jo rezidentët që zotërojnë një ngrohës të pasurive të marra me qira ose jo.

SHËNIM: Zyra e taksave spanjolle nuk dërgon njoftime në adresat e taksave IBI jashtë Spanjës. Prandaj këshillohet që një jorezident që ka një pronë në Spanjë të caktojë një përfaqësues fiskal. Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth autoriteteve tatimore në Spanjë.

Pikë të mbani në mend

 1. Ju nuk do t'ju kujtohet domosdoshmërisht se keni borxh taksash në Spanjë.
 2. Responsibilityshtë përgjegjësia juaj për të siguruar që të gjitha taksat tuaja janë paguar.
 3. Taxesdo taksë e vonuar duhet të shlyhet para se të shisni ose të trashëgoni një pronë
 4. Mosarritja e taksave me kohë mund të rezultojë në interesa dhe sanksione të vonuara të pagesës.

Keni nevojë për një llogaritar spanjoll? MY NIE recomends www.spainaccountants.com

Lidhje të brendshme

Si të merrni një NIE Numri në Malaga

Si të merrni një NIE Numri në Benidorm

Shkarko NIE Format e numrave

Shtë një ETIAS njëjtë si A NIE Numri i?

8 mendime për “A ka një NIE Numri në Spanjë do të thotë që unë duhet të paguaj taksë në Spanjë? "

 1. Sapo kam futur në tim
  Urdhëroni të merrni një nie numër në Alicante. Mund të më ndihmoni të më vendosni
  Si i vetëpunësuar pasi të kem numrin?

  1. Pershendetje Micky

   Sapo të keni të tijën NIE Numri në Alicante ne mund t'ju kalojmë tek llogaritarët tanë në internet që do t'ju krijojnë vetë-punësim. Na tregoni një herë ju keni mbledhur tuaj NIE Certifikatë dhe ne do ta marrim këtë të organizuar për ju. Lisa

 2. Pershendetje Lisa
  Po përpiqem të gjej formularin 'kontakt' që ju përmendni në opsionin tuaj 'na kontaktoni'. Por në pamundësi për ta lokalizuar atë.
  A mund të më lini një adresë emaili për ju, ju lutem më dërgoni me email me detaje?
  Many thanks
  Jane

  1. Pershendetje Jame

   ju lutemi dërgoni me email HELP @ MYNIE.CO.UK ose telefononi në tavolinën e ndihmës në 0034 665556070

   Lisa

 3. Përshëndetje, ju lutem a mund të pyes për takimin në stacionin policor rreth NIE me të gjitha dokumentet do të jetë në një të drejtë Spanjë? nuk mund të jetë në Mbretërinë e Bashkuar si është tani puna nëse njerëzit nuk mund të fluturojnë atje? Faleminderit

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *

Kjo faqe përdor Akismet për të reduktuar spamin. Mësoni se si përpunohet komenti juaj.