NIE NUMRI DHE BREXIT

NIE NUMRI DHE BREXIT

A do të jetë imi NIE NUMRI DUHET PUNA PAS BREXIT?

Më 23 qershor 2016 një referendum nga votuesit britanikë për të dalë nga Bashkimi Evropian u fitua me një votë 'PO', gjë që tronditi shumë në të gjithë Bashkimin Evropian. Lexoni më shumë rreth Brexit në Wikipedia

Fjala Brexit votimi për Brexit u pasua nga dorëheqja e Kryeministrit Britanik David Cameron dhe shkaktoi fillimin e një procesi të quajtur neni 50 i cili është fillimi i divorcit të Mbretërisë së Bashkuar nga Bashkimi. Lexoni më shumë rreth ditës së Brexit këtu.

Tronditet NIE Numrat dhe Brexit

Por çfarë do të thotë kjo për tuajin NIE Numër në Spanjë?

Spanjisht NIE Numrat u lëshohen njerëzve në të gjithë botën, jo vetëm Qytetarë të Mbretërisë së Bashkuar. Për këtë arsye ne besojmë se Qytetarët Britanikë që dëshirojnë të punojnë ose jetojnë në Spanjë pas 'ditës së pavarësisë' të Brexit do të duhet ende të aplikojnë për një NIE Numri, megjithatë procedura dhe sasia e provave që kërkohen për nevojën tuaj për një NIE Numri mund të jetë më i rreptë.

Edhe pse nuk është bërë asnjë njoftim zyrtar për të punuar në Spanjë me një NIE Numri pas Brexit ne besojmë se sistemi do të jetë afërsisht i njëjtë dhe qytetarët jo të BE-së që aplikojnë për një NIE Numër. Sistemi i prenotimeve do të jetë paksa i ndryshëm pasi nuk do të aplikojmë për një çertifikatë BE. Qytetarët britanikë ka të ngjarë të aplikojnë për një NIE Numëroni si njerëz nga pjesa tjetër e botës.

A do të jetë më e lehtë për të marrë Rezidencën në Spanjë Post Brexit nëse kam një NIE Numri?

Për momentin kur ne shkojmë të shtypim me këtë postim është gati e pamundur të tregohet, megjithëse besojmë se kemi një NIE Numër para Brexit do të bëjë kërkesë për Rezidenca Spanjolle postoni Brexit më lehtë.

Nëse e marr timen NIE A do të jem në gjendje të vazhdoj të punoj në Spanjë pas Brexitit përpara Brexit?

Ish-patatet britanike që tashmë kanë një NIE Numri para lidhjes

Po. BE dhe Spanja do të mirëpresin ende qytetarët e Britanisë së Madhe që të vijnë dhe të punojnë në Spanjë pas Brexit. Disa qytete Spanjolle Kostale kanë një numër të madh EX-PAT Popullsia Britanike dhe Spanjollët janë të prirur të mbajnë një marrëdhënie të mirë.

Derisa marrëveshja përfundimtare të jetë rënë dakord me Negociatorët e BE-së ujërat janë murkey. Mundësia e një 'JO DEAL' shihet si një mundësi reale. Në këtë rast do të kërkohet një marrëveshje bilaterale me MB dhe Spanjën. Lexoni më shumë rreth qëndrimit në Spanjë.

Meqenëse nuk do të jem më qytetar i BE-së, do të më duhet të bëj ndryshime në regjistrimin tim në NIE Sistemi i numrave pas Brexit?

Kjo çift britanik shqetësohet për të tyre NIE Numri pas Brexit

Itsshtë e paqartë për momentin se çfarë EX-PATS britanike që jetojnë në Spanjë do të donin të bënin postin Brexit. Sapo të publikohen më shumë lajme, ne do të azhurnojmë blogun dhe faqen fillestare për të reflektuar këtë.

Nëse kam nevojë për të bërë ndonjë shans për të mi NIE Regjistrimi i numrave pas Brexit mund të ndihmojë kompania juaj?

Ky çift po flet për ty NIE Numri pas brezit

Për fat të keq ne aktualisht nuk kemi ndonjë informacion në lidhje me ndryshimet që qeveria spanjolle do të zbatojë pas Brexit. Shpresojmë që pasi të jenë njoftuar ndryshimet, do të jemi në gjendje të këshillojmë më mirë klientët tanë.

Unë zotëroj një biznes në Spanjë. Do rryma ime NIE Numri akoma funksionon pas Brexit?

Nëse tashmë keni një biznes në Spanjë ka shumë të ngjarë që ju tashmë do të keni NIE Numri dhe vendbanimi në Spanjë. Nuk mendohet se ndryshimet do të ndikojnë në atë se si drejtoni biznesin tuaj në Spanjë pas Brexit.

A do të më duhet të azhurnoj timen NIE Regjistrimi i numrave me Postën time të re jo-BE pasaporta Brexit?

Për shkak se numri i pasaportës tuaj ka të ngjarë të qëndrojë në të njëjtin postim Brexit, ne nuk mendojmë se do t'ju duhet të azhurnoni tuaj NIE Regjistrimi i numrave Brexit. Ne do të azhurnojmë blogun tonë në kohën e duhur.

Unë jam në nivelin e ulur të sigurimit Kombëtar në Spanjë me rrymën time NIE Numri. A do të vazhdojë kjo ofertë?

Shkalla e ulur e sigurimit kombëtar për jo rezidentët që fillojnë një biznes në Spanjë u prezantua nga Qeveria Spanjolle, dhe nuk është një Ligj i BE-së. Si e tillë ne në këtë pikë nuk besojmë se do të ketë ndonjë ndryshim në të drejtën tuaj për postin me normë të zvogëluar Brexit nëse tashmë keni një NIE Numri.

Unë nuk jam duke planifikuar të shkoj në Spanjë deri pas Brexit. A duhet të marr timen NIE Numri para?

Pa ndonjë qartësi të tanishme nga Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar ose BE, është e pamundur të tregoni nëse do të përfitoni nga përfitimi NIE Numri para-Brexit. Nëse dëshironi të aplikoni për tuajin NIE Ju lutemi vizitoni numrin tonë NIE FORUMI NUMBERR i librit.

My NIE Çertifikatat e numrave thonë se unë jam një Qytetar i BE-së. A do të më duhet një certifikatë e re?

Edhe pse cili sistem do të jetë në vend është i paqartë, ne besojmë se ju do të mbani të njëjtën certifikatë dhe NIE Numri pas Brexit.

Çka jonë NIE Eksperti i numrave Lisa thotë për Brexit:

Derisa të ketë ndonjë njoftim të qartë nga BE dhe Qeveria Britanike, duart tona janë të lidhura. Ne rekomandojmë të vizitoni tonë homepage ku do të azhurnojmë më të fundit NIE Numri i informacionit për Brexit. Fatkeqësisht pasiguria e vazhdueshme po na e bën të pamundur t'i japim ish-Pats Britanikë një pamje të vërtetë të ndryshimeve që mund të vijnë.

Keni nevojë për tuajin NIE Numri sot? Vizitoni faqen tonë për të lexuar më shumë

Vazhdoni të Kontrolloni përsëri tek Blogu ynë për më të fundit NIE Numri i informacionit për Brexit.

NIE NJOFTIM PESSR SHTYP TREGTI NUMR

Willfarë do të ndodhë me timen NIE Numëroni nëse ka një 'pa marrëveshje' Brexit?

Ne aktualisht jemi duke monitoruar situatën në lidhje me atë që do të ndodhë nëse ka një 'No Deal' Brexit dhe çfarë do të thotë kjo për tuajin NIE Numri. Ju lutemi kontrolloni përsëri në tonë NIE Numëro blog për informacione të mëtejshme.

Burime të tjera të Brexit News:

Lexoni në lidhje me Brexit në Gazetën Express

Lexoni në lidhje me lajmet më të fundit të Brexit në The Independent

Lajmet e fundit të BBC në Brexit

18 mendime për “NIE NUMRAT DHE BREXIT ”

 1. Ne po planifikojmë të lëvizim kur të dalim në pension në 2020 kështu që pas Brexit. a mendon se duhet ta marrim tonën NIE Numrat tani?

  1. Përshëndetje djema. Unë do të rekomandojë marrjen tuaj NIE Numri para Brexit në rastin tuaj. Nëse dëshironi të porosisni tuaj NIE Numri sot ju lutemi përdorni në internet NIE Formulari i rezervimit të numrave.

 2. A mendoni se Brexit do të ndikojë në të drejtat e njerëzve për të punuar në Spanjë? Do një NIE Numri e bën më të lehtë transferimin në Spanjë pas Brexit?

  1. Përshëndetje David. Një pyetje e mirë. Ne nuk do të marrim automatikisht një të drejtë për të punuar në BE, megjithatë Spanja do të vazhdojë të pranojë punëtorë nga e gjithë bota. Spanja do të vazhdojë të sigurojë NIE Numrat për punëtorët britanikë. Shpresoj që kjo të ndihmojë

 3. Hi
  Unë jam tashmë në Spanjë dhe duhet të marr njëNIE. Unë do të jem këtu për muaj 11. A duhet të kem një çertifikatë qëndrimi si ne.
  Stephen

 4. Përshëndetje, ne po zhvendosemi në Benidorm më 1 nëntor 2020 (fillon marrëveshja jonë e qirasë) ne do të dëshironim të përdorim shërbimin tuaj. A mund të caktoni termin për atë javë specifike (kjo është e rëndësishme pasi partneri im mund të duhet të kthehet përkohësisht në Mbretërinë e Bashkuar) dhe a mund të më tregoni se çfarë dokumentesh duhet t'ju ofroj për të përdorur këtë shërbim.

  1. Hi

   Po, kur plotësoni formularin tonë të Rezervimit thjesht vendosni datat që dëshironi në kutinë e komenteve dhe sapo ato data të lirohen, ne do t'i kapim atëherë për ju.

   Unë shpresoj se kjo ndihmon

   Lisa

 5. Kam ndërmend të shkoj në Spanjë vitin e ardhshëm, por nuk mund të marr fluturime për në Spanjë për të parë pronën. Do të doja të merrja një NIE numri në përgatitje. A mund të marr një pa u larguar nga MB. A mund të ma merrni një pa pasur nevojë të marr pjesë në një stacion policie në Spanjë? Faleminderit !

  1. Hi

   Faleminderit për mesazhin tuaj por për të përdorur këtë shërbim duhet të merrni pjesë në stacionin e policisë në Spanjë për të mbledhur ato NIE Certifikata e numrit.

   Lisa

 6. Unë kam kombësi të dyfishtë. Tani për tani unë kam një pasaportë britanike por kam aplikuar edhe për një irlandez i cili vonohet në përpunim për shkak të kufizimeve të covidit. Nëse aplikoj për timen NIE numri me pasaportën time britanike është atëherë e vështirë ta ndryshosh atë në pasaportën time irlandeze të cilën do ta përdor për aplikimin tim të qëndrimit pas brexit?

  Faleminderit

  Karen

  1. Përshëndetje karen

   Nuk bën asnjë ndryshim nëse aplikoni me pasaportën tuaj Irlandeze, ose Britanike. Çdokush mund të ketë një NIE Numri nuk është i lidhur me një kombësi dhe nuk ka asnjë ndryshim në dokumentin që një Australian merr në dokumentin që merr një person britanik ose irlandez.

   Shpresoj që kjo të ndihmojë?

 7. Përshëndetje
  Tani jam në procesin e blerjes së një prone në Asco, provinca Tarragona. Unë jam një banor i Mbretërisë së Bashkuar dhe nuk kam një adresë në Spanjë. Ndërsa po bëja një takim në internet për të marrë një numër NIE, unë u informova se Asco bie nën juridiksionin e zyrës së Policisë në Reus. Për shkak se zyra e Reus nuk kishte lojëra elektronike në dispozicion, prandaj unë caktova një takim në zyrën e Policisë në Tortosa, kur ndoqa takimin, isha formuar se isha në zyrë të gabuar (oficeri nuk shikonte asnjë nga dokumentet që kisha, vetëm pasaportën time) dhe më tha që duhej të caktoja një takim në zyrën e Policisë në Tarragona.
  Kjo çon në pyetjen time .. a mund të caktoni një takim në ndonjë zyrë policie për të marrë një numër NIE dhe a është ky një shërbim që ju ofroni?
  Përsa i përket
  Tony

 8. Përshëndetje po pyesja nëse e imja NIE është ende e vlefshme pasi ka qenë më shumë se 6 muaj jashtë Spanjës. A do të mund të udhëtoj në Spanjë?

 9. E kam një NIE nga puna sezonale e vitit 2003 në Balearics. Unë jam një shtetas i Mbretërisë së Bashkuar që ende jetoj në Mbretërinë e Bashkuar. Megjithëse nuk kam plane të menjëhershme për t'u zhvendosur, por do të isha i interesuar të di se ku qëndroj nëse dua ta postoj Brexit.

  Many thanks

 10. A është një rrugë më e lehtë "e mençur nga burokracia" të përdorësh pasaportën time irlandeze të BE për të marrë një numër NEI?

 11. Hi,
  My niece ka një NIE nga 2002 kur bleu një apartament këtu, kështu që, ajo si numër, është në Modelo 210 për vitin 2020 që pagoi vitin e kaluar, por asnjë zyrtar NIE dokumenti mund të gjendet, a ka gjithsesi për të kontrolluar se ky numër është në regjistrat e Policisë këtu në Marbella ju lutem? kështu që një dublikatë NIE dokumenti mund të sigurohet?
  Many thanks
  Paul

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *

Kjo faqe përdor Akismet për të reduktuar spamin. Mësoni se si përpunohet komenti juaj.