Bostad i Spanien

Ansök om bostad i Spanien

Den här tjänsten är för EU Passport Holders som redan har en NIE Endast nummer. Vänligen använd inte denna tjänst förrän du har din NIE Certifikat.

Behöver en NIE Siffra? Klicka här för att läsa mer.

När du har din NIE Antal du kan ansöka om bostad

Nu har du din NIE Antalet nästa sak du behöver är ditt hemvist / certifikat för EU. (var vänlig notera att detta råd är före Brexit)

My NIE erbjuder nu en fullständig bostadstjänst. Om du använde vår tjänst för att erhålla din NIE Nummer du kan nu ansöka om ditt bostad till det rabatterade priset på bara £ 29.99 per person. (Normalt pris £ 69.99)

Detta inkluderar din polisstation bokning, relevanta pappersarbete för din ansökan och ett telefonsamtal om exakt bevis som du behöver för att ansöka om bostad / certifikat av EU. Vi kommer också att ge råd om sjukförsäkring och andra krav som du kanske eller kanske inte behöver ansöka om din bostad.

(Vänligen notera vi INTE sälja sjukförsäkring eller andra finansiella produkter)

Vår expert Residency Advisor hjälper dig genom processen så att du har allt klart i tid.

BOKA DIN RESIDENSKAP / CERTIFIKAT FÖR EU-UTVÄRDERINGEN MED USA I DAG!

Vänligen fyll i formuläret nedan och se till att alla fält är färdiga. När du har lämnat in din information vänligen använd betalningslänken nedan och vår Residency-expert kommer att vara i kontakt inom 24hrs:

När du har skickat in din ansökan, klicka här för att betala via PayPal. En anställd kommer att vara i kontakt inom 24hrs.

Information om bostad i Spanien När du har din NIE Antal

Den tekniska informationen .... Vår bostadsrådgivare kommer att förklara allt detta är enklare format.

På 28 March 2007 krävde ett spansk kungligt dekret (240 / 07) att alla EU-medborgare som planerar att stanna i Spanien i mer än 3 månader måste registrera sig personligen hos Oficina de Extranjeros i deras bostadsort eller på utsedd polis stationer.

När du har din NIE Antal du kan ansöka om bostad i Spanien

När du registrerar dig kommer du att bli utfärdat med ett kreditkortstorlek Residence Certificate med namn, adress, nationalitet, NIE nummer (Número de Identificación Extranjero) och ditt datum för registrering som bosatt.


Efter att du har registrerats som bosatt i fem år kan du ansöka om ett permanent uppehållstillstånd i Spanien. Du kommer att utfärdas med ett liknande kreditkortstorlek Residence Certificate, men det kommer dessutom att anges att du är permanent bosatt (resident permanente).


Obs! Vissa personer har fortfarande ett A4-format Residence Certificate istället för kreditkortets storlek ett. I dessa fall finns det inget krav att ansöka om en kreditkortsstorlek, om inte dina omständigheter (till exempel din adress) ändras eller om du inte vill.


Du kan göra ett möte för att ansöka om uppehållstillstånd eller att flytta till permanent bostad här. Mer detaljer finns på hemsidan för det spanska inrikesdepartementet (information finns på spanska) .om bostadsort i Spanien

Ändringar av bosättningsreglerna På 10 juli 2012 presenterade den spanska regeringen detaljer om de nya bostadskraven för alla EU-medborgare, inklusive brittiska medborgare. Enligt de nya reglerna kan EU-medborgare som ansöker om uppehållstillstånd i Spanien kräva att de har tillräckliga finansiella medel för att stödja sig själva (och deras anhöriga). Sökande kan också begäras om bevis för privat eller folkhälsoskydd. Mer detaljer om ansökningsförfarandet och dokumentationen du behöver är tillgängliga på spanska ministeriets arbets- och socialförsäkrings webbplats.

I ministerbeslutet anges de nya uppehållstillståndskraven och vissa av de dokumentationssökande kan bli ombedda att presentera. Vi har skapat en inofficiell översättning av ministerbeslutet nedan.

Behörighetskrav - endast för information
Detta är en inofficiell översättning av den brittiska ambassaden * av de viktiga delarna av den spanska ordningen 1490 av 9 July 2012, med regler om inresa, fri rörlighet och bosättning i Spanien av medborgare i andra EU-medlemsstater (EU) och europeiska Ekonomiska områden.

Artikel 1: Uppehållsrätt för längre tid än tre månader
Medborgare av:
en medlemsstat i Europeiska unionen
andra stater som är parter i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet
Schweiz har rätt att bo i Spanien under längre tid än tre månader om de uppfyller villkoren i artikel 7 i kungligt dekret 240 / 2007, 16 February 2007, om inresa, fri rörlighet och bosättning i Spanien av medborgare i Europeiska unionens medlemsstater och andra stater som är parter i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet.

Artikel 2: Närvaro och registrering i det centrala registret över utländska medborgare
Ansökningar om registrering som invånare av de medborgare som nämns i artikel 1 ska överensstämma med bestämmelserna i avsnitten 5 och 6 i artikel 7 i kungligt dekret 240 / 2007, av 16 February 2007.

Ansökningar kommer att lämnas in person i Immigration Office i provinsen där de avser att bo eller i relevant polisstation.
Om ansökan om registrering inte uppfyller de nödvändiga kraven för att den ska behandlas kommer den berörda personen att kunna korrigera eventuella fel eller bifoga de obligatoriska handlingarna inom tio dagar och han kommer att bli informerad om att om han inte gör det Detta kommer att antas att han har övergivit sin ansökan, med motiverat beslut, som inte utesluter det administrativa förfarandet och som kan överklagas.

Certifikatet kommer att utfärdas omedelbart, när en överensstämmelse med motsvarande krav har bekräftats. Detta intyg kommer att innehålla namn, nationalitet och adress till den registrerade personen, hans utländska identitetsnummer och registreringsdatumet.

Artikel 3: Stöddokumentation

Alla ansökningar om registrering måste bifogasnied av sökandes pass eller nationellt identitetsbevis, som ska vara giltiga och giltiga. Om dessa dokument har löpt ut måste en kopia av dessa och ansökan om förnyelse upprättas. Dessutom krävs följande dokumentation, beroende på sökandens omständigheter:
a) Anställda arbetstagare måste utfärda en deklaration om att de har anställts av arbetsgivaren eller ett anställningsbevis. Dessa dokument måste minst innehålla uppgifter om företagets namn och adress, skatteidentifiering och arbetsgivarens personnummer. Presentation av ett anställningskontrakt som är registrerat hos motsvarande offentlig sysselsättningstjänst eller ett registreringsbevis eller en situation som liknar registrering med motsvarande socialförsäkringssystem kommer att godtas, även om det inte är nödvändigt att framställa dessa dokument om den berörda parten instämmer i att få hans detaljer kontrolleras mot General Social Security Finance Office-filer "Ficheros de la Tesorería General de la Seguridad Social"

b) Självständiga arbetstagare måste framlägga bevis för att de är egenföretagare. Registrering på listan över ekonomiska verksamheter "Censo de Actividades Económicos" eller bevis på att de är etablerade genom registrering i Mercantile Registry "Registro Mercantil" eller ett dokument om registrering eller situation som liknar registrering med motsvarande socialförsäkringssystem kommer att accepteras, även om det kommer inte vara nödvändigt att framställa dessa dokument om den intresserade personen samtycker till att få sina uppgifter kontrollerade mot den allmänna socialförsäkringsfinansieringsbyrån eller beskattningsbyråns filer "Ficheros de la Tesorería General de la Seguridad Sociala de la Agencia Tributaria"

c) Människor som inte arbetar i Spanien måste framställa dokumentation som visar att de uppfyller följande två villkor:

jag. Offentlig eller privat sjukförsäkring som har ingåtts i Spanien eller i ett annat land, under förutsättning att det garanterar täckning i Spanien under sin bosättningsperiod som motsvarar det skydd som omfattas av det nationella hälsosystemet. Pensionärer kommer att anses uppfylla detta villkor om de med hjälp av motsvarande intyg kan bevisa att de har rätt till sjukvård betalad av den stat från vilken de får pension

ii. har tillräckliga resurser, för sig själva och deras familjemedlemmar, för att inte bli en börda för Spaniens socialhjälpssystem under sin uppehållsperiod. Bevis på innehav av tillräckliga resurser, oavsett om de kommer från regelbunden inkomst, inklusive arbetsinkomst eller annan inkomst eller av äganderätt till tillgångar, kommer att ges med all lagligt tillåtlig bevisning, såsom egendomshandlingar, certifierade kontroller, dokumentation som bevisar denna inkomst från kapital är mottaget eller kreditkort. I det senare fallet ska ett aktuellt bankcertifikat som visar det tillgängliga kreditbeloppet på det nämnda kortet framgå. Bedömningen av tillräckliga resurser måste genomföras individuellt, med beaktande av sökandens personliga och familjeförhållanden. Besittandet av resurser som är mer än det belopp som årligen fastställs genom lagen om allmänna budgetar "Ley de Presupuestos Generales de Estado", som motiverar rätten att erhålla icke-avgiftsfinansierade förmåner, med beaktande av de berörda personernas personliga och familjeförhållanden, betraktas som tillräckligt bevis för att uppfylla detta krav

d) Elever, inklusive dem som tar yrkesskolor, måste lämna in dokument som visar att de uppfyller följande villkor:

jag. Inskrivning på en offentlig eller privat anläggning, ackrediterad eller finansierad av den behöriga utbildningsadministrationen

ii. Offentlig eller privat sjukförsäkring som har ingåtts i Spanien eller i ett annat land, förutsatt att det garanterar fullständigt skydd i Spanien. Detta villkor anses emellertid vara uppfyllt om studenten har ett europeiskt sjukförsäkringskort som är giltigt under en period som täcker hela uppehållstillståndet och som tillåter honom att uteslutande få all medicinsk hjälp som är nödvändig från en medicinsk synvinkel, med hänsyn till arten av stödet och den planerade varaktigheten.

III. Sworn Statement att han har tillräckliga resurser för sig själv och hans familjemedlemmar, så att de inte blir en belastning för Spaniens socialhjälpssystem under sin uppehållsperiod. Deltagande i EU-program som främjar utbyte av utbildningar för studenter och lärare kommer att betraktas som ett tillräckligt bevis på att dessa krav uppfylls.
Artikel 4: Tillämpning av rätten att bo i familjemedlemmar i mer än tre månader.

Bestämmelsen gäller även för familjemedlemmar enligt artikel 2 i kungligt dekret 240 / 2007 av 16 February 2007, som är medborgare i en EU-medlemsstat eller en annan stat som är part i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och i Schweiz , som träffas eller följer med en medborgare i en medlemsstat i Europeiska unionen eller en annan stat som är part i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och i Schweiz.

När det gäller studenter som är medborgare i en EU-medlemsstat eller en annan stat som är part i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet eller Schweiz, är rätten till uppehållstillstånd för längre tid än tre månader endast tillämplig oavsett nationalitet till deras maka eller de facto-partner som är registrerad i ett offentligt register enligt villkoren i artikel 2 i kungligt dekret 240 / 2007, 16 February 2007 och barn som är beroende av dessa, förutsatt att de uppfyller villkoren i bokstav d) 2 i artikel 3 i denna order.
I övrigt kommer rätten att uppehålla sig även att utvidgas till den maka eller de facto-partner som är registrerad i ett offentligt register, till deras direkta efterkommande och till deras makas eller registrerade partners, som är mindre än 21 år eller inaktiverade eller vem som är äldre än den här åldern och beroende av dem och också till den direkta anhängaren och till makan eller den registrerade partner som är beroende av dem, när de inte är medborgare i en medlemsstat i Europeiska unionen och åtföljer medborgaren i en Medlemsstat i Europeiska unionen eller en annan stat som är part i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och i Schweiz eller träffar honom i den spanska staten, under förutsättning att villkoren i bokstav a, b eller c i avsnitt 2 av Artikel 3 i denna order är uppfylld.

Familjemedlemmar som är medborgare i en medlemsstat i Europeiska unionen eller en annan stat som är part i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och Schweiz, som anges i avsnitt 1, 2 och 3 i denna artikel, måste ansöka om registrering i centrala Förteckning över utländska medborgare i enlighet med bestämmelserna i denna förordning. Familjemedlemmar som inte är medborgare i en medlemsstat i Europeiska unionen eller en annan stat som är part i avtalet om Europeiska ekonomiska staten och Schweiz, som anges i artiklarna 2 och 3 i denna artikel, måste ansöka om uppehållstillstånd utfärdad för en familjemedlem till en unionsmedborgare i enlighet med bestämmelserna i artikel 8 i kungligt dekret 240 / 2007, av 16 februari 2007.

Enkel interimsbestämmelse.
Ordern gäller för ansökningar som presenteras efter 24 April 2012.
Första slutliga bestämmelse: Kompetens Titel
Denna ministerbeslut fattas enligt bestämmelserna i artikel 149.1.2 i den spanska konstitutionen, som ger staten ensam behörighet i fråga om nationalitet, invandring, utvandring, utrikesfrågor och asylrätt.
Andra slutgiltiga bestämmelser: Ikraftträdande
Ordern träder i kraft dagen efter det att den offentliggjorts i "Officiell bulletin". (10 juli 2012)

* Den här översättningen tillhandahålls av den brittiska ambassaden i syfte att hjälpa de engelskspråkiga EU-medborgarna att förstå de nya villkoren för hemvist. Den brittiska ambassaden kan inte ansvara för några fel eller skillnader mellan detta och någon framtida officiell översättning, eller för någon inkompetensnience eller kostnad som orsakats av eventuella fel eller skillnader.
Icke-EU-familjemedlemmar. Det finns också bestämmelser för icke-EU-familjemedlemmar som har angivit giltiga pass och visum (om så krävs) för att vistas hos EU-medborgare, förutsatt att de också registrerar sig personligen hos Oficina de Extranjeros eller utsedda polisstationer inom 3-månadens inträde . De kommer att utfärdas med Tarjetas de Residencia de Familiar de Cuidadano de la Union (bostadskort för familjemedlemmar till EU-medborgare). Ytterligare dokument kommer att krävas.
Registrering på padrón
Padrón är en lista över alla människor som bor i en viss stad. Empadronarse är en handling att registrera dig själv på den här listan med ditt lokala rådhus.

Vem ska registrera sig?

Det är obligatoriskt enligt spansk lag att registrera sig på padrón vid rådhuset där du vanligtvis bor, men många brittiska ex-pats har fortfarande inte gjort det. Kanske ser vissa padrón som ett medel för vaksamhet av staten, i "storebror" mode. Men i verkligheten är det bara ett sätt för rådhuset att veta hur många människor bor i sitt område, utan att utreda en persons officiella uppehållstillstånd eller ekonomiska angelägenheter.

Hur du registrerar dig

Du behöver inte äga ditt hus för att registrera dig, bara ha en adress där du vanligtvis bor, oavsett om du är ägare, du hyr eller bor med familj eller vänner. Registreringen är inte heller en långdragen registreringsprocess. Helt enkelt gå till padron kontor i ditt rådhus och fyll i formuläret de tillhandahåller. Ta med officiell identifiering, till exempel ett pass, och även ditt NIE eller uppehållstillstånd / kort, en ny räkning i ditt namn och handlingarna till ditt hus eller en kopia av ditt hyreskontrakt. Även om du kan behöva återvända för att samla ditt certifikat, är den faktiska registreringen färdig alla samma dag. Vissa byhus i Balearerna gör en liten avgift för att utfärda en "Certifiera de empadronamiento" (t.ex. 1.20 euro i Palma de Mallorca).
Fördelar med padrón registrering
När du har slutfört den enkla processen kan du börja njuta av alla fördelar som finns på padrón erbjudanden, till exempel:
Bättre offentliga tjänster.

Statsrådet fördelar pengar till de olika kommunerna beroende på hur många personer som är på padrón. Därför, om du inte är registrerad, förlorar ditt rådhus pengar för tillhandahållande av hälsocentraler, poliser, brandmän och skolor.

Tillgång till förmåner och socialvård
Du måste vara på padrón under en viss tid för att få tillgång till vissa inkomstrelaterade förmåner och andra aspekter av socialvård som är tillgängliga via sociala tjänster i ditt rådhus.

En minskning av skatterna
Beroende på rådhuset kan registrering på padrón innebära minskningar av vissa samhällsavgifter och arvsskatt. Dessutom kan de på padrón ofta njuta av rabatterade kurser, fritids- och kulturaktiviteter som drivs av rådhuset.

Rabatterad resa

En nuvarande "Cerificado de Empadronamiento" kan tillåta invånare på spanska öar att få rabatter på upp till 50% på flygbiljetter och färjebiljetter mellan öarna och fastlandet.

Rösträtt

För att kunna rösta i lokala val måste du också skriva in på det lokala valregistret. Du kan göra detta på samma kontor där du registrerar dig på padrón genom att fylla i ett enkelt formulär. Vissa, men inte alla, stadshallen kommer att fråga dig om du vill anmäla dig för att rösta när du registrerar dig på padrón.

När du har registrerat dig för att rösta en gång är registreringen permanent och du behöver inte förnya den. Om du har fallit bort från padrón på grund av en statusstatuskontroll, måste du också registrera dig för att rösta.

Om du är osäker på om du är registrerad för att rösta i lokalval kan du fråga på padrón-kontoret i ditt lokala rådhus.
Ett enklare liv
Du finner att du behöver ditt padrón-certifikat för att utföra olika administrativa uppgifter, till exempel registrering för sjukvård, registrera din bil med spanska nummerplattor eller registrera dina barn i skolan. Mer information finns på Residentes Europeos webbplats.

Padron status kontroller
Artikel 7 i BOE från 24th de March 2015 säger att EU-medborgare nu är skyldiga att bekräfta sin padrón-status vartannat eller fem år för att förbli registrerat.

Brittiska medborgare som har ett intyg om bosättning kommer att kontaktas av deras rådhus vart femte år från det att de registrerar sig för att bekräfta att de fortfarande bor i staden och önskar stanna kvar på padrón.

Brittiska medborgare som inte har ett intyg om bosättning kommer att kontaktas av deras rådhus vartannat år från det att de registrerar sig för att bekräfta att de fortfarande bor i staden och vill stanna kvar på padrón.

Har redan en nie nummer men behöver bostad

Om rådhuset inte kan bekräfta att du fortfarande bor i sin stad kommer du att tas bort från padrónregistret. Du behöver inte proaktivt kontakta ditt rådhus för att bekräfta din registrering. ditt rådhus kommer att kontakta dig.
Om du är orolig för din padrón-status kan du när som helst gå till padrón-kontoret i ditt lokala rådhus för att kontrollera att du fortfarande är registrerad och be om att bekräfta din status.

För vissa tjänster (t.ex. sociala tjänster) kan du bli skyldig att visa ett nytt padrón-certifikat som är mindre än 3 månader gammalt. Du kan få det här på ditt lokala stadshus padrón kontor.

Om du redan har din spanska NIE Antal och behöver din spanska bostad komma i kontakt idag! Läs mer om NIE Nummer i Spanien