Водач за екс-патници NIE Броеви

Информации за екс-пат NIE Броеви

Јас сум екс-пат: Што е тоа шпански NIE Број и зошто ми треба еден?

на шпански NIE Број, познат и како Numero de identidad de extranjero е даночен идентификациски број во Шпанија за не-државјани (иселеници). Ако некогаш сте планирале да престојувате во Шпанија подолго од 3 месеци, или сакате да купите имот во Шпанија, ќе ви треба NIE Број. Ако вашиот Национален ЕУ ќе ви треба NIE Број, но не-државјани на ЕУ ќе добијат број на ТИЕ

Needе ви треба а NIE Бројте ако сте иселеник на ЕУ или не.

Што е екс-пат?

Што е зборот иселеник е контракција на иселеник, кој потекнува од латинскиот збор expatriatus. Во средновековно време, иселеник бил некој што ја напуштил својата родна земја да живее на друго место.

Во денешниот свет, еден иселеник е токму она што се вели на калај; личност која живее во друга земја од онаа во која се родени и израснати.

Општо земено, се смета дека иселениците се сметаат за луѓе кои привремено живеат во нивната земја домаќин, со крајна намера да се вратат дома подоцна.

Во последно време, сè повеќе екс-патници ја напуштија својата родна земја и откриваат дека можат да доживеат повисок животен стандард и подобар квалитет на живот во странство и, од оваа причина, многу од нив никогаш не се враќаат дома. -Пат? Дали сте екс-патник и ви треба а NIE Број?

Причини зошто можеби ќе сакате добие NIE Број во Шпанија ако е вашиот EX-PAT

Работа во Шпанија

Купете имот во Шпанија

Наследни пари во Шпанија

Отворете банкарска сметка

Започнете бизнис

Ако сте британски екс-пат и да има NIE Број придобивките се многубројни. Beе можете да го користите шпанскиот здравствен систем бесплатно и нема да ви треба здравствено осигурување.

Извори за екс-патување:

Транзиции веб-страница за експерт во странство

Биро за информации за екс-Пат

Екс-патник Референци Шпанија

Британски катче продавница EX-PAT резерви

 

 

 

 

 

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.